Dit is echt een ideale pizza voor de feestdagen! Een jaar geleden heb ik één van de lekkerste plaatpizza’s ooit op. Deze pizzeria zit in Rome, hier heb ik samen met mijn vriend twee dagen achter elkaar in de rij voor gestaan. In Nederland hebben we ook een geweldige pizzeria: Sugo Pizza met vergelijkbare pizza’s (Pizza al Taglio). Deze pizza is geïnspireerd op één van hun hardlopers. De bodem van deze plaatpizza met mozzarella, panchetta en zuur doet mij denken aan een luchtig focaccia deeg met een krokante onderkant. He-mels! Dat ik gek ben op Kesbeke’s augurken en zilveruitjes is je vast niet ontgaan, vorige week heb ik ook een lekker voorgerecht met zalm, garnalen, beurre Blanc en tafelzuur op de website gezet.
Plaatpizza met mozzarella
Soms kan je al geïnspireerd raken door maar 1 hap te nemen. Deze keer wilde ik in samenwerking met Kesbeke Tafelzuren een plaatpizza maken met hun zure bommen. De allerlekkerste als je het mij vraagt! Het deeg heb ik zelfgemaakt, maar als je te weinig tijd hebt kan je ook een pizza of flammkuchen bodem aanschaffen. Omdat de feestdagen eraan komen vind ik het leuk om mijn deeg recept met jullie te delen. Zie hieronder mijn ultieme feest plaatpizza met mozzarella recept.
Koken met de Amsterdamse Tafelzuren van Kesbeke is een feest. Ze hebben zo veel verschillende tafelzuren. Onlangs kreeg ik een rondleiding door de fabriek en ze zijn altijd bezig met nieuwe projecten, waaronder een gezond babyhapje in samenwerking met drie-michelinsterren chef Jonnie Boer.
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met tafelzuur, zoals deze plaatpizza met mozzarella en zuur? Maak dan eens van deze heerlijke recepten:
5 reacties
Wat een aparte combinatie, het ziet er erg lekker uit. Ik ben benieuwd, zal het eens testen!
De pizza ziet er simpel maar super lekker uit! Leuk deegrecept heb je gedeeld En ook duidelijk bij welke supermarkt je de boodschappen kan halen
Ik ben gek op pizza, dus dit recept ga ik onthouden! Zelf pizza deeg maken lijkt me ook leuk om te doen trouwens.
Yum pizza
Dat wil ik wel maken! Leuk dat je ook een deeg recept erbij geeft.