Inmiddels werk ik al jaren fijn samen met Kesbeke. De lekkerste tafelzuren met Amsterdamse trots gemaakt. Wanneer ik het over zuurtjes, pickles, zure bommen en andere gepekelde groenten heb denk ik al gauw aan dit familie bedrijf. Wist je dat Kesbeke de enige inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren is en Sinds 1999 geleid wordt door Oos, derde generatie Kesbeke. Wanneer je Oos ontmoet hebt ga je gegarandeerd met een glimlach de deur uit. Wat vrolijkheid en passie heeft deze lieverd! Ze hebben inmiddels een groot schapruimte in bijna elke supermarkt, maar mijn favorieten blijven de zure bommen en zilveruitjes. Deze keer heb ik ze allebei verwerkt in een ultiem kerst voorgerecht: zalm en garnalen met beurre blanc & tafelzuur! Je ziet hieronder het waanzinnig lekkere recept, waar je elk hart mee gaat veroveren.
Als chef en visliefhebber ben ik altijd opzoek naar een fijne smaak balans. Een zuurtje is een perfecte match met vis, schaal & schelpdieren. De combinatie van zalm, garnalen, het vette en romige van de beurre blanc en het fris-zure van de augurk & uitjes maakt dit zalm voorgerecht één groot feest.
Het koken met tafelzuren vind ik erg leuk om te doen. Als ‘fris-zuur’ liefhebber zijn de combinaties eindeloos. Een zuurtje of fris element is eigenlijk in elk gerecht essentieel. In de afgelopen jaren heb ik regelmatig recepten met Kesbeke’s Tafelzuren gemaakt. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie, zoals dit zalm en garnalen voorgerecht?Â
Â
Bekijk dan eens de recepten hieronder:
4 reacties
Het ziet er lekker uit wil ik proeven
Ik hou niet echt van vis. Zalm vind ik wel gezond. En garnalen eet ik als ze goed gemaakt zijn. Het recept is wederom weer goed beschreven.
Dit heb je mooi gemaakt, wij willen dit wel als voorgerecht. Waar koop je een mandoline?
Hi Bernadette,
Een mandoline koop je op verschillende plekken, mijn voorkeur is een mandoline met een bak eronder (die je bijvoorbeeld bij de Sligro kan aanschaffen). Maar kook winkels hebben er ook genoeg. Kijk wel uit met je handen en gebruik zo veel mogelijk een opzet stukje.