Een zalm tartaar op zijn Hollands, dat was de insteek voor dit lekkere zomer recept. In samenwerking met Kesbeke heb ik dit recept bedacht. Kesbeke is een bedrijf wat midden in hartje Amsterdam gevestigd zit. Wie houd er nou niet van een tartaar als voorgerecht!? Zie hieronder zomerse zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen. Serveer er lekker wat vers stokbrood of krokante crostini’s bij. Met dit recept heb ik onlangs een Award gewonnen voor ‘Beste recept van 2019’!! 

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen 'The lemon Kitchen

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen ‘The lemon Kitchen

Kesbeke, liefde voor augurken, uitjes en meer!

Eigenaar Oos Kesbeke vertelt tijdens onze meeting op het hoofdkantoor enthousiast over zijn goedlopende bedrijf en zijn liefde voor onder andere augurken en uitjes. Ze worden met de hand geplukt, voorzichtig schoongemaakt, in bad gestopt, gedroogd en vertroeteld met speciale kruiden & specerijen. Vervolgens komen ze in een mooie pot terecht met het herkenbare gele (driehoekige vorm) sticker. Ik heb al eerder met de producten van Kesbeke gekookt, waarmee ik ouderwetse rundvleessalade gemaakt heb. Dit is trouwens een van mijn best bekeken recepten! Als je in Amsterdam over de Albert Cuyp markt loopt zie je deze potten ook overal staan. Hollandse trots!

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen

Voor dit recept heb ik gekeken naar de juiste smaak, structuur en kleurbalans. Met Kesbeke kan je heel makkelijk gerechten op smaak brengen. Met de augurkjes voeg je een zuurtje toe, het mosterdzaad wat onderin de pot zit kan je ook gebruiken voor extra pit en de uitjes vind ik ook een super lekkere toevoeging.

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen 'The lemon Kitchen

[tasty-recipe id=”19624″]

Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?