Weer een fijn tartaar recept met tafelzuur voor de feestdagen! Ik vind dat een tartaartje niet mag ontbreken tijdens de feestdagen, daarom staat mijn website ook vol met allerlei varianten. Steak tarare die ontbrak nog! En bij dit voorgerecht hoort tafelzuur, lekker met de mini augurkjes en zilveruitjes van Kesbeke. Wist je dat ik vorig jaar rond deze tijd het beste recept van 2019 gewonnen heb met een zalm tartaar recept? Zie hieronder mijn favoriete bereiding van steak tartare!
Vorig jaar was ik samen met mijn vriend in Valencia. We kwamen daar een klein tapas restaurant tegen, waar we aan de bar een plekje kregen. We bestelde onder andere steak tartare en dat werd zo voor je neus klaar gemaakt. Ik begin weer te watertanden als ik er aan terug denk. Daarom heb ik ook een van de meest bekende Spaanse smaakmakers toevoegt, de gerookte paprikapoeder. Het geeft net die heerlijke rooksmaak aan het voorgerecht. In plaats van eigeel heb ik gekozen voor romige avocado! Ik vind dit met de bavette een top combinatie en vooral lekker om je knoflook crostini mee in te smeren. De reden dat ik voor bavette heb gekozen is dat het een prachtige kleur, een neutrale geur en smaak heeft en een lekkere structuur. Ook ideaal vlees voor een carpaccio trouwens.
Ben jij net zoals ik helemaal weg van feestelijke kerst recepten met citroen & tafelzuur, zoals deze steak tartare? Kijk hieronder voor meer tartaartjes waar het frisse van tafelzuur erg goed bij past!
#samenwerking met Kesbeke Tafelzuren
5 reacties
Zo lekker en zo mooi 🍋💛❤💚!
Wauw dit ga ik echt maken! Wat ziet dit er fantastisch lekker uit 🤤! Hier krijg je toch zin van om te koken!
Ik sla je recept in ieder geval even op want dit ziet er wel erg smakelijk uit!
O hier!! Hahaha nou zie ik het! Ik ga hem maken!!! Groetjes denise
Dit ziet er veel belovend uit