Flammkuchen is favoriet thuis. Het is super krokant (altijd een pluspunt), daarnaast is het snel klaar en je kan het met van alles combineren. Zalm & courgette zijn een gouden combinatie, zeker met een hartige pesto en frisse citroen zet je in een handomdraai een feestmaaltijd op tafel. Laat je kinderen hun eigen flammkuchen versieren. De courgette waaier is leuk om te maken en het ziet er ook nog eens fraai uit. Deze zalm flammkuchen is op smaak gebracht met biologisch Herbamare Kruidenzout. Zie hieronder het flammkuchen met zalm, courgette, pesto & citroen BBQ recept.
Deze zalm is gegaard op een cederhouten plankje op de barbecue. Door deze bereidingstechniek krijgt de zalm een boterzachte structuur en een rokerige smaak. Dit is superlekker bij het zoet-hartige van de biologische courgette, het fris-zure van de citroen en de diepe smaken van de zelfgemaakte pesto. Gek op zelf pestootjes maken? Maak dan bijvoorbeeld eens zeekraal of lamsoren pesto. Wist je dat je tegenwoordig op allerlei plekken flammkuchen kan kopen? Zo kan je bij Ekoplaza ook hiervoor terecht.
Lekker en gezond koken heeft niet moeilijk te zijn. Laat vooral de groenten het hoofdonderdeel van het gerecht zijn en kijk vanuit daar wat er nog meer lekker bij is. Een lekker gerecht heeft vaak een bite, iets romigs, fris, hartig en zoets. Deze zalm flammkuchen is daar dus een mooi voorbeeld van.
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie om je eten op smaak te brengen met Herbamare Kruidenzout zoals deze flammkuchen met zalm, courgette, pesto & citroen?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Eén reactie
Wat een zomers en kleurrijk recept: mooi!!!