+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Zeekraal vind ik zo een lekker en bijzonder product. Het is ziltig en geeft een frisse maar ook licht-zoute twist aan eten. Het past bij van alles, van vis tot vegetarische gerechten. Zo had ik onlangs nog wat zeekraal liggen en toen dacht ik, wat kan ik hier nou nog meer mee maken!? Vaak ontstaan recepten bij mij uit het niks, ze poppen als het waren in mn gedachte op. Vaak als ik zin in eten heb (wat bijna altijd is). Geloof het of niet maar af en toe zelfs in mijn dromen, haha! Wist je dat zeekraal ook super gezond is? Zeekraal pesto met citroen is een simpel recept, wat binnen 10 minuten op tafel staat. Lekker bij je crostini, door je pasta, op je boterham met kaas of in plaats van normale pesto!

Zeekraal pesto met citroen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram zeekraal
  • zest (rasp) van een halve biologische citroen
  • 5 gram basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 klein knoflook teentje
  • 25 gram olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer
  • handrasp

Bereidingswijze Zeekraal pesto met citroen

1. Pak een ruim en hoog bakje om alle ingrediënten in te doen, meng als eerste even de zeekraal met de basilicum, citroenzest en parmezaanse kaas.
2. Voeg vervolgens de olijfolie in scheuten toe en blijf goed mixen. Zo ontstaat er een prachtig intens groene zeekraal pesto met citroen. Voeg als laatste nog een paar druppels citroensap toe. 
3. Bij dit recept is het wel belangrijk om even goed te proeven. Ider heeft een andere smaak en daarom kan je zelf het recept op smaak brengen met zout en peper, maar let op: door het gebruik van citroenzest (rasp) ben je als het ware al de smaak aan het versterken dus je heb vrijwel geen zout nodig.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Ben je net als ik ook zo gek op zeekraal? Maak dan eens zalmsalade met zeekraal of kabeljauw met citroen en zeekraal. 

Kabeljauw met citroen botersaus en komkommer

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zeekraal pesto met citroen www.thelemonkitchen.nl
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Stem op mij via foodblogawards.nl

Share This