Pesto met citroen

Pesto met citroen

Zelf pesto maken is redelijk makkelijk. Deze variant is net even anders, maar naar mijn mening nog lekkerder. Pesto is typisch Italiaans en wordt voornamelijk door de pasta gegeten en op een ciabatta gesmeerd of bij de carpaccio geserveerd. Vroeger werd deze saus gemaakt in een vijzel, dit kan je uiteraard nog steeds doen, het is alleen iets meer werk. Wist je dat pesto in het Italiaans  ‘gestampt’ beteken? Zie hieronder het pesto met citroen recept. Heb je het recept gemaakt? Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.


Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met citroen, zoals deze zelfgemaakte pesto? Maak dan bijvoorbeeld eens zeekraal pesto!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Pesto met citroen
Pesto recept met citroen

Pesto met citroen

Gang salades & bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord makkelijke recepten, pesto recepten, sausjes & dressings, vegetariche recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • +/-30 gram verse basilicumblaadjes
  • 1 biologische citroen (verkrijgbaar bij de Jumbo groenteboer & EkoPlaza)
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 30 gram Parmezaanse kaas of Pecorino
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • snuf zout & peper
BEREIDING
  • Rasp als eerste de Parmezaanse kaas fijn en haal het schilletje van de knoflook af.
  • Stop vervolgens de basilicum, citroenrasp, 1 eetlepel biologische citroensap, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine
  • Mix vervolgens het geheel totdat het een mooie gladde groene massa is geworden.
  • Voeg nu nog 2 eetlepels olijfolie toe en mix nog even goed. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
  • Kijk als laatste naar de dikte, wat je zelf het lekkerst vindt. Te dik? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Te dun? Voeg dan wat extra basilicum blaadjes toe.

Pesto recepten met citroen

Het maken van je eigen pestootjes is superleuk om te doen. Ik heb ondertussen al verschillende varianten gemaakt. Wil je bijvoorbeeld eens een pesto speciaal voor bij je vis? 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

pesto met zeekraal
Zeekraal pesto met citroen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte