+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Recept pesto met citroen

Zelf pesto maken is redelijk makkelijk. Deze variant is net even anders, maar naar mijn mening nog lekkerder. Pesto is typisch Italiaans en wordt voornamelijk door de pasta gegeten en op een ciabatta gesmeerd of bij de carpaccio geserveerd. Vroeger werd deze saus gemaakt in een vijzel, dit kan je uiteraard nog steeds doen, het is alleen iets meer werk. Wist je dat pesto in het Italiaans  ‘gestampt’ beteken? Zie hieronder het pesto met citroen recept. Heb je het recept gemaakt? Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Pesto met citroen

Bereidingstijd:

  • 15 minuten | Voor 2 personen

Ingrediënten

  • +/- 30 gram verse basilicumblaadjes
  • 1 biologische citroen (verkrijgbaar bij de Jumbo, groenteboer & EkoPlaza)
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 30 gram Parmezaanse kaas of Pecorino
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • snuf zout & peper

Bereidingswijze pesto met citroen

  1. Rasp als eerste de Parmezaanse kaas fijn en haal het schilletje van de knoflook af.
  2. Stop vervolgens de basilicum, citroenrasp, 1 eetlepel biologische citroensap, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine
  3. Mix vervolgens het geheel totdat het een mooie gladde groene massa is geworden.
  4. Voeg nu nog 2 eetlepels olijfolie toe en mix nog even goed. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
  5. Kijk als laatste naar de dikte, wat je zelf het lekkerst vindt.Te dik? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Te dun? Voeg dan wat extra basilicum blaadjes toe.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pesto met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen en al
Jadis haar activiteiten.

Nieuwsbrief

Share This