De vegetarische keuken is echt oneindig. Je kan simpelweg blijven variëren omdat er zo veel smaak en ‘vis & vlees’ vervanging mogelijkheden zijn. Ik vind het belangrijk dat als ik eet dat er een paar verschillende structuren in zitten. Zeker als ik vegetarisch kook let ik daar op. Deze keer ben ik met een feestelijk vegetarisch gerecht aan de slag gegaan. Bloemkool steak zijn mega lekker en makkelijk te maken. Om er een volledige maaltijd van te maken heb ik ervoor gekozen om tempeh te marineren met citroengras. De steak heb ik op smaak gebracht met biologische citroen en biologisch kruidenzout van Herbamare. Zie hieronder een verrassend recept met geroosterde bloemkool steaks, romige korianderaus, gemarineerde tempeh en frisse biologische citroen.
Bloemkool is toch wel een van mijn favoriete groentesoorten. Het is veelzijdig, je kan er alle kanten mee op en de smaak is vooral erg lekker als je het even laat grillen/roosteren. De suikers in de bloemkool worden hierdoor versterkt waardoor je een hartige en kramen achtige smaak krijgt. Ik vind het mooi om gerechten om allerlei groenten heen te bouwen. Op deze manier eet je gezond, gevarieerd & duurzaam. Gebruik kruidenzout om je groenten snel en lekker op smaak te krijgen.
Ben jij net zoals ik helemaal weg van koken met biologische citroen, zoals dit gebakken bloemkool recept? Tip: crew een gerecht om een groenten heen op deze manier eet je makkelijker vegetarisch en krijg je gelijk meer groenten binnen. Op zoek naar andere vegetarische inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens
#samenwerking met Herbamare Kruidenzout
3 reacties
Dit is echt een heerlijk recept. Je moet wel even voorzichtig de plakken snijden en zorgen dat ze niet uit elkaar vallen . Dat BBQ smaakje dat er door de rook van de BGE bijkomt maakt het helemaal af. Niet te gaar dan blijft het een lekkere bite.
Lekker en ook veganistisch, gaaf
goed dat je ook vegetarisch kookt met de feestdagen