Pasta met witte asperges, gamba’s & citroensaus

Pasta met witte asperges, gamba’s & citroensaus

Deze pasta zou ik wekelijks kunnen eten. Het is makkelijk om te maken, zit bomvol smaak en is ook nog eens een lust voor het oog. Ik heb er een zeekraal salade bij geserveerd omdat het ziltige erg goed past bij de garnalen en de frisse citroensaus. Daarnaast is deze zeegroenten ook nog eens erg gezond en heeft het een lekkere knapperige bite. Ik heb de asperges gekookt in water met biologisch kruidenzout van Herbamare. Een fijne smaakmaker! Zie hieronder mijn pasta met asperges, gamba’s en citroensaus recept. 

Herbamare Kruidenzout

Herbamare Original is een biologisch kruidenzout dat gerechten op smaak brengt, maar ook als tafelzout gebruikt kan worden. Door het unieke productieproces geeft Herbamare kruidenzout je het beste van twee werelden: meer smaak en dus minder zout. Wist je dat er naast biologisch geteelde kruiden ook groenten in zit? Herbamare kruidenzout is 100% natuurlijk en te vinden in het zoutschap van de grotere supermarkten, maar ook in het A.vogel schap van drogisterijen. 

Pasta met asperges

Omdat het aspergeseizoen een van mijn favoriete seizoenen is kon ik het niet laten om ook een lekker pasta met asperge recept te maken. Deze keer heb ik voor pappardelle gekozen, maar met spaghetti of tagliatelle is dit recept ook lekker. Zorg er wel voor dat je voor een goed Italiaans pasta merk kiest, zoals De Cecco of Rummo.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Pasta met asperges, gamba's & citroensaus

Pasta met asperges, gamba's & citroensaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord asperge recepten, asperges, biologische citroen, garnalen, pasta recepten, zeekraal
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Citruspers (of gebruik je hand)
  • aspergepan of grote pan
INGREDIËNTEN
  • 500 g witte asperges Biologisch
  • 200 g zeekraal Visboer, supermarkt of groenteboer
  • 300 g pappardelle of tagliatelle
  • 1 biologische citroen Biologisch
  • 12 st grote garnalen MSC-keurmerk (diepvries kan ook)
  • 250 g kookroom
  • 1 st knoflookteen
  • 1 sjalotje
  • verse peterselie
  • extra vergine olijfolie
  • 1 el Herbamare Kruidenzout Biologisch
BEREIDING
  • Snijd 1 centimeter van de asperges af en gooi weg. Schil de asperges en gooi de schillen weg of trek er bijvoorbeeld een bouillion van. Zet een aspergepan of een grote pan op middelhoog vuur en breng met 1/2 el Herbamare Kruidenzout aan de kook. Kook de asperges beetgaar
  • Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Pak een sauspannetje en doe er een scheut olijfolie in samen met de sjalot en knoflook. Smoor ze een paar minuten en doe er 1 schilletje van de citroen bij. Je kan hiervoor een dunschiller gebruiken, zorg ervoor dat het witgedeelte er zo min mogelijk aan zit.
  • Giet de kookroom in het sauspannetje en breng op smaak met kruidenzout en peper. Hak wat peterselie fijn en roer door de saus. Als de apserges beetgaar zijn snijd je ze in gelijke stukken van ongeveer 1 centimeter en doe bij de saus.
  • Zet een pan met gezouten water op voor de pappardelle en kook de pasta beetgaar. Pak een tang en pak de pasta zonder het af te gieten uit de pan en doe in de sauspan met de asperges. Roer even en laat nog 2 minuten op laag vuur intrekken in de saus.
  • Bak ondertussen de garnalen om en om maximaal 1 minuut, ze zijn heel snel gaar en blijven op deze manier sappig en smaakvol.
  • Was de zeekraal met water, dep een beetje droog en serveer als salade bij de pasta. Druppel wat van je lekkerste olijfolie over de zeekraalsalade en de opgemaakte borden.

Recepten met citroen

Ben je opzoek naar nog meer lekkere recepten met citroen en biologisch Herbamare Kruidenzout, zoals deze pasta met asperges? Maak dan bijvoorbeeld eens:

 
#samenwerking met Herbamare Kruidenzout 
pasta asperges gamba's citroensaus
Pappardelle met asperges, gamba's & citroensaus

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept