Caesar salade met citroen, kip, boontjes & ansjovis

Caesar salade met citroen, kip, boontjes & ansjovis

Deze maaltijdsalade is een heerlijke salade voor het hele gezin met een paar extra ingrediënten. Ik ben altijd al eigenwijs geweest en combineer graag de lekkerste ingrediënten met elkaar. Zoals mijn vriend heel lief zei “lekkerder kan niet”! Ik heb in dit recept de biologische Menopper aardappeltjes gebruikt. Ze zijn vooral lekker uit de oven en hebben een fijne smaak en bite. Deze caesar salade heb ik op smaak gebracht met biologische Herbamare Kruidenzout en dat maakt ‘t gerecht helemaal af. 

Caesar salade 

Wist je dat de caesar salade in Tijuana is uitgevonden door Caesar Cardini en zijn salade bestond eigenlijk maar uit zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus.

Een perfecte caesar salade bevat wat mij betreft sowieso supercrunchy croutons, malse kip, ei, lekkere zoute ansjovisjes, lekkere sla soort zoals Little gem en natuurlijk een caesar dressing. Omdat ik gek ben op groenten heb ik er nog wat crunchy maïs en knapperige boontje bij gedaan. Je maakt deze salade in een handomdraai en grote kans dat het hele gezin mee geniet. 

Caesar maaltijdsalade met kip

Ben jij net zoals ik gek op kip? Kies als je wat meer tijd hebt dan voor een kippetje uit de oven, vooral lekker als je de aardappeltjes eronder zet, zodat de smaak van de kip hierin trekt. Pluk de kip na het garen en doe in de salade. Maak dan ook gelijk je eigen dressing. Heb je minder tijd? Dan kan je ook kip in dunne reepjes snijden en rondom even bakken en een caesar dressing kopen. Zie hieronder caesar salade met citroen, kip, boontjes en ansjovis. Geen ansjovis fan? Geen probleem, ook zonder is deze maaltijd salade lekker. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Caesar salade met ansjovis

Caesar salade met aardappeltjes, citroen en ansjovis

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord aardappel recepten, biologische citroen, gezonde gerechten, makkelijke gerechten, vis recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • Steelpannetje
  • mandoline
  • Handrasp
  • dusnschiller/kaasschaaf (parmezaanse kaas)
INGREDIËNTEN
  • 300 g Menopper aardappeltjes biologisch
  • 400 g kipfilet (of een klein kippetje uit de oven)
  • 1 banaan sjalot of rode ui
  • 250 g haricot verts of groene boontjes
  • 2 maiskolf
  • 4 kroppen little gem sla
  • Caesar dressing hoeveelheid naar smaak
  • 1 biologische citroen
  • 4 eieren
  • tuinkers
  • 200 g ciabatta of stokbrood
  • 1 el Herbamare Kruidenzout
  • 12 st ansjovis in olijfolie Msc-keurmerk (Fish Tales bijvoorbeeld)
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 st knoflookteentje

Caesar dressing

  • 5 el mayonaise (zonder suiker)
  • 1 tl worchestershire saus
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 kleine knoflookteen
  • 1 ansjovis
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de Menopper aardappeltjes met een paar druppeltjes olijfolie, sap van een 1 citroen en 1 el Herbamare Kruidenzout in een ovenschaal. Hussel even en leg de maiskolf ernaast rooster de aardappeltjes en maïkolf in ongeveer 15-18 minuten goudbruin. Snijd de zijkanten van de gegrilde maïs af.
  • Kook de haricot verts of boontjes beetgaar in gezouten water. Bak ondertussen de kipfilet goudbruin met een paar druppeltjes olijfolie en zorg dat de kip gaar is. Laat de ‘m even rusten en snijd dan in dunne plakjes.
  • Gebruik als je wilt hetzelfde water voor de eieren als de haricot verts. Kook daarna de eieren in 7 minuten halfzacht, zet er een deksel op dat zorgt voor een ‘stoomeffect’. Pel de eieren en halveer ze.
  • Snijd de sjalot/roze ui in zo dun mogelijke plakjes, gebruik hier bijvoorbeeld een mandoline voor. Snijd ook de ciabatta in stukken van 1 bij 1 centimeter en bak ze met een paar druppeltjes olijfolie goudbruin.
  • Snijd de ciabatta in gelijke blokjes van 1 bij 1 centimeter en bak ze met een paar druppeltjes olijfolie en fijngehakte knoflook goudbruin.
  • Pak een salade schaal en snijd de little gem sla in grove stukken en leg samen met de beetgare haricot verts, gebakken aardappeltjes, mais, kipfilet, verse tuinkers, sjalot ringetjes en gehalveerde eieren. Giet de Caesar dressing naar smaak over de salade en leg als laatste de croutons op de salade. Laat de ansjovisjes even uitlekken en verdeeldie ook nog over de salade.
  • Pak een handrasp en rasp nog wat citroenzeste en Parmezaanse kaas over de salade.
Caesar dressing
  • Gebruik een vijzel of een mes om 1 ansjovisje heel fijn te krijgen. Roer daar 5 el mayonaise doorheen, sap van een 1/2 citroen, 1 klei fijngehakt knoflookteentje, 1 el olijfolie, 1 tl worchestershiresaus en breng op smaak met peper & zout.  Gebruik een staafmixer om er een dressing van te maken.

Salade recepten met citroen

Het maken van je eigen salade gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer lekkere salade recepten, zoals deze caesar maaltijdsalade? Kijk dan eens op deze pagina’s:

#samenwerking met Herbamare Kruidenzout 

caesar salade citroen aardappeltjes ansjovis

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept