Roodbaars met witte portstroop, citroen & tafelzuur

Roodbaars met witte portstroop, citroen & tafelzuur

Het leuke aan recepten ontwikkelen vind ik de creativiteit die ik erin kwijt kan. Denk aan het combineren van allerlei kleuren, geuren, structuren en smaken. Deze gebakken roodbaars met witte portstroop is ook echt een verrassend lekker recept. De diepe en zoete smaak van de witte portstroop past erg goed bij deze witvis met het frisse van de citroen en zelfgemaakte tafelzuur. Ernesto Portstroop, een jong bedrijf dat zelf met veel passie  2 verschillende portstropen maakt. 

Ernesto Portstroop

Ernesto Portstroop is stroop gemaakt van echte (goede) wijn. Ze maken de portstroop zo dat hij voldoet aan de eisen van elke kok. Dit doen ze door de kwaliteit van de portstroop op drie niveau’s hoog te houden:

Smaak: portstroop is op smaak gebracht met tijm, kaneel, citrusvruchten en diverse andere kruiden en specerijen.
Structuur: perfecte viscositeit bij 18 graden Celsius (de dikte van de stroop).
Optisch: door verfijnde techniek behoudt de portstroop de dieprode kleur en stroperige structuur.Door de balans in deze drie elementen leent het product zich voor als dip bij een borrel of kaasplank, plate art voor een perfecte opmaak en smaak maker voor een verfijnd diner. Denk bijvoorbeeld ook aan eendenborst met pompoen, heerlijk!

5/5

Tools die ik gebruik

Illustratie thermapen door Jadis Schreuder geïllustreerd
Thermapen

 

Handpers type 2 illustratie
Citruspers
handrasp-illustratie
Handrasp
gebakken roodbaars met citroen witte portstroop

Gebakken roodbaars met witte portstroop, citroen & tafelzuur

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Mexicaans
Trefwoord citroen recepten, duurzame vis, gezonde recepten, snelle en makkelijke recepten, vis recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • Anti aanbak pan
  • Thermapen of een thermometer
INGREDIËNTEN
BEREIDING
  • Maak eerst de komkommer en rode ui tafelzuur salade. Klik hier voor het recept. Dit kan ook een avond van te voren, dan is deze salade nog lekkerder.
  • Dep de roodbaars even droog en strooi er aan beiden kanten wat bloem overheen. Hierdoor krijg je een extra krokant jasje. Strooi er ook nog wat van de lemon pepper of de grofgemalen peper overheen.
  • Verhit een pan en doe hier een scheu olijfolie in. Bak eerst de roodbaars op de huidkant een paar minuten en draai dan voorzichtig om. Je kan de kerntemperatuur meten door een Thermapen te gebruiken. Kerntemperatuur moet ongeveer 55 graden zijn. Als je de roodbaars hebt om gedraaid doe je er 2 eetlepels witte portstroop en 1 eetlepel citroensap in. Laat een paar minuten intrekken in de vis.
  • Strooi wat saltflakes over de gebakken roodbaars. Serveer de vis op een schaal met de salade en schep rijkelijk op. Lekker met een partje citroen, wat citroenkrulletjes en verse cress/tuinkers.

ROODBAARS MET WITTE PORTSTROOP

De producten van Dick, eigenaar van Ernesto Portstropen zijn met liefde en geduld gemaakt. Zo verteld hij trots over zijn portstropen en dat ze in een korte tijd al bij meer dan 400 delicatesse liggen. Trouwens ook te vinden bij een groothandel. Logisch, want ik denk dat elke chef én thuiskok hier graag mee aan de slag gaat. 

LUXE SALADE RECEPTEN MET CITROEN

Het is zó veel lekkerder als je gerecht met verse producten gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer vis recepten met citroen, zoals deze gebakken zeebaars? Zalm is trouwens ook erg lekker met deze witte portstroop! Kijk dan eens op deze pagina’s:

#Samenwerking met Ernesto Portstroop

gebakken roodbaars met citroen witte portstroop

6 reacties

  1. 5 sterren
    Deze heb ik meteen opgeslagen. Ik ben gek op roodbaars en nooit portstroop geprobeerd maar klinkt als de perfecte combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte