Het leuke aan recepten ontwikkelen vind ik de creativiteit die ik erin kwijt kan. Denk aan het combineren van allerlei kleuren, geuren, structuren en smaken. Deze gebakken roodbaars met witte portstroop is ook echt een verrassend lekker recept. De diepe en zoete smaak van de witte portstroop past erg goed bij deze witvis met het frisse van de citroen en zelfgemaakte tafelzuur. Ernesto Portstroop, een jong bedrijf dat zelf met veel passie  2 verschillende portstropen maakt.Â
Ernesto Portstroop is stroop gemaakt van echte (goede) wijn. Ze maken de portstroop zo dat hij voldoet aan de eisen van elke kok. Dit doen ze door de kwaliteit van de portstroop op drie niveau’s hoog te houden:
Smaak: portstroop is op smaak gebracht met tijm, kaneel, citrusvruchten en diverse andere kruiden en specerijen.
Structuur: perfecte viscositeit bij 18 graden Celsius (de dikte van de stroop).
Optisch: door verfijnde techniek behoudt de portstroop de dieprode kleur en stroperige structuur.Door de balans in deze drie elementen leent het product zich voor als dip bij een borrel of kaasplank, plate art voor een perfecte opmaak en smaak maker voor een verfijnd diner. Denk bijvoorbeeld ook aan eendenborst met pompoen, heerlijk!
Â
De producten van Dick, eigenaar van Ernesto Portstropen zijn met liefde en geduld gemaakt. Zo verteld hij trots over zijn portstropen en dat ze in een korte tijd al bij meer dan 400 delicatesse liggen. Trouwens ook te vinden bij een groothandel. Logisch, want ik denk dat elke chef én thuiskok hier graag mee aan de slag gaat.
Het is zó veel lekkerder als je gerecht met verse producten gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer vis recepten met citroen, zoals deze gebakken zeebaars? Zalm is trouwens ook erg lekker met deze witte portstroop! Kijk dan eens op deze pagina’s:
#Samenwerking met Ernesto Portstroop
6 reacties
Wat een mooie foto’s, krijg hier gelijk trek in. Ga ik zeker een keertje uitproberen.
Mooi gerecht en heerlijk met die portstroop
Lekker gerecht. Zeker een aanrader
Deze heb ik meteen opgeslagen. Ik ben gek op roodbaars en nooit portstroop geprobeerd maar klinkt als de perfecte combinatie!
Zeer benieuwd naar dit gerecht vooral met de witte portstroop van Ernesto 🦋
Dit ziet er goed uit zeg, nooit bedacht met witte portstroop. Yum!!!