+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

I LOVE CUCUMBER

Deze salade maak ik in de zomer misschien wel elke week! Het is eerlijk gezegd lekker bij vis, vlees of groente gerechten. Het zuurtje en het fris-zoete van deze salade maakt vrijwel elk gerecht af! Ik deel mijn recept graag met jullie omdat het zo gewoon simpel en lekker is! Ik vertel je hieronder ook graag wat meer gezondheidsvoordelen over komkommer. Komkommer salade met rode ui en citroen serveerde ik als side dish bij Angry Chicken (pittige kip)!

Komkommer

Er zit veel water in komkommer, ongeveer 95%. Een van de redenen waarom het zo gezond voor je is. Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is voert het namelijk makkelijker gifstoffen af. Wist je dat er in komkommer behalve een hoop vitamine C ook mineralen zoals kalium en magnesium in zitten? Een heerlijke groente wat ook nog eens mega gezond is! Ik koop het liefste biologische komkommers, ze hebben veel meer smaak! Hoe bewaar je een komkommer het beste? Gewoon op een koele plek in de keuken/woonkamer.

Komkommer salade met rode ui en citroen

Bereidingstijd:

10 minuten (+ minimaal een paar uren de koelkast)

Ingrediënten

1 komkommer
2 rode uien
1/2  eetlepels ingemaakte gember (kan ook weg gelaten worden, voeg dan wat suiker toe)
4 eetlepels natuur azijn
2/3 piment korrels
1/2 biologische citroen

Benodigdheden

Kaasschaaf
Handrasp

Bereidingswijze

1. Was als eerste de komkommer even. Snijd vervolgens met de kaasschaaf dunne plakken van de gehele komkommer.
2. Snijd de rode uien in dunne ringen en voeg samen met de komkommer. Voeg hier de azijn en de ingemaakte gember aan toe.
3. Voeg vervolgens de pimentkorrels sap van 1/2 citroen en wat citroenrasp toe. Breng op smaak met wat (kruiden)zout en peper.
4. Zet voor minimaal een uur in de koelkast (het lekkerste is minimaal een dag).

Je side dish is klaar om van te genieten!

Serveertip:

Ook lekker bij een BBQ of voor bij een stukje vis!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This