komkommer salade

I LOVE CUCUMBER

Deze salade maak ik in de zomer misschien wel elke week! Het is eerlijk gezegd lekker bij vis, vlees of groente gerechten. Het zuurtje en het fris-zoete van deze salade maakt vrijwel elk gerecht af! Ik deel mijn recept graag met jullie omdat het zo gewoon simpel en lekker is! Ik vertel je hieronder ook graag wat meer gezondheidsvoordelen over komkommer. Komkommer salade met rode ui en citroen serveerde ik als side dish bij Angry Chicken (pittige kip)!

Komkommer

Er zit veel water in komkommer, ongeveer 95%. Een van de redenen waarom het zo gezond voor je is. Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is voert het namelijk makkelijker gifstoffen af. Wist je dat er in komkommer behalve een hoop vitamine C ook mineralen zoals kalium en magnesium in zitten? Een heerlijke groente wat ook nog eens mega gezond is! Ik koop het liefste biologische komkommers, ze hebben veel meer smaak! Hoe bewaar je een komkommer het beste? Gewoon op een koele plek in de keuken/woonkamer.

Komkommer salade met rode ui en citroen

Bereidingstijd:

10 minuten (+ minimaal een paar uren de koelkast)

Ingrediënten

1 komkommer
2 rode uien
1/2  eetlepels ingemaakte gember (kan ook weg gelaten worden, voeg dan wat suiker toe)
4 eetlepels natuur azijn
2/3 piment korrels
1/2 biologische citroen

Benodigdheden

Kaasschaaf
Handrasp

Bereidingswijze

1. Was als eerste de komkommer even. Snijd vervolgens met de kaasschaaf dunne plakken van de gehele komkommer.
2. Snijd de rode uien in dunne ringen en voeg samen met de komkommer. Voeg hier de azijn en de ingemaakte gember aan toe.
3. Voeg vervolgens de pimentkorrels sap van 1/2 citroen en wat citroenrasp toe. Breng op smaak met wat (kruiden)zout en peper.
4. Zet voor minimaal een uur in de koelkast (het lekkerste is minimaal een dag).

Je side dish is klaar om van te genieten!

Serveertip:

Ook lekker bij een BBQ of voor bij een stukje vis!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Print Friendly, PDF & Email
on 19 juli 2018

Deze salade lijkt me lekker fris en oogt daarnaast erg kleurrijk ?

on 19 juli 2018

Linda dankjewel!

on 19 juli 2018

Mjam! Heerlijk en eenvoudig. Ik heb alleen met rode uit altijd zo’n heftige smaak in mijn mond, maar dat is misschien te ondervangen met dat je het zo lang in de koelkast laat staan? Ik ga het zeker uitproberen. Dol op komkommer ook trouwens.

on 19 juli 2018

Hoi Rory, Ja ik houd er zelf ook niet van hoor. Maar als je rode ui of ui even in zuur legt dan krijg het juist een hele rijke lekkere smaak. Niet dat vervelend dat blijft hangen in je mond.

on 23 juli 2018

Dit lijkt me heerlijk voor bij de BBQ, even onthouden 😀

on 23 juli 2018

hmmmm gember in de komkommer salade!! Dat ik daar zelf nooit opgekomen ben ! lijkt me een absolute hit!

on 23 juli 2018

Klinkt echt heel lekker fris! Ziet er ook overheerlijk uit! Maar eens proberen!

http://www.elisabethsfavorieten.com

on 23 juli 2018

Zo leer ik nog eens wat, ik wist helemaal niet dat komkommer gezond was. Toen ik klein was werd me vaak verteld dat ‘er alleen water in zit’

on 23 juli 2018

Heerlijk! Een komkommersalade is altijd lekker.

on 24 juli 2018

Lekker fris met deze warme dagen! Ik maak wel eens iets soortgelijks als bijgerecht 🙂

on 24 juli 2018

Klinkt erg goed! heb altijd veel komkommers in huis

on 25 juli 2018

Lekker zeg met dit warme weer, zelf zou ik de rode ui weg laten, daar ben ik niet gek op.

on 25 juli 2018

Dit recept komt heel goed van pas, we hebben hier nog verschillende komkommers uit eigen tuin liggen van moeder en tante die op moeten hihi

on 5 augustus 2018

Leuk recept! Vanavond komt er komkommer op tafel met citroen, ui en gember ?

on 6 augustus 2018

ziet er lekker uit!

on 7 augustus 2018

Wat een heerlijk recept. Ziet er heel erg lekker uit. Komkommer vind ik zelf het lekkerste in de zomer.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.