Orzo is een bijzondere pastasoort in een rijst vorm, maar dan net iets ovaler. Het doet mij qua structuur denken aan zowel parelcouscous als risotto. Het betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’. Het wordt overigens ook veel in de Arabische en Griekse keuken gebruikt. Maar daar wordt het dan weer rosa marina en ook wel riso genoemd. Ik vind orzo een veelzijdig product en helemaal ideaal als je niet al te lang in de keuken wilt staan. Deze keer heb ik de orzo kort gekookt en wanneer het beetgaar is gemengd met zelfgemaakte citroen pesto, daarbij heb ik een lekkere rosé gegaarde zalm en gegrilde prei uit de oven. Een snelle, makkelijke en voedzame maaltijd. Lees hieronder meer over het orzo met pesto recept.
ORZO MET PESTO
Een leuk weetje is dat orzo als traditie in Italië bij bruiloften geserveerd wordt. Orzo is lekker om in je soep te doen, in een snelle tomatensaus of met verse (citroen) pesto, zoals in dit recept. Omdat de orzo korreltjes niet zo groot zijn heb je maar heel weinig saus en kooktijd nodig. De zalm is net zoals de prei even in de oven gegaard. Súper lekker en gezond.
OVEN GERECHTEN
Voor mij is de oven heilig, en komt in bijna elk gerecht wel voorbij. Denk aan groenten roosteren, zalm garen, broodbakken en bijvoorbeeld crostini’s maken. Daarom vond ik het ook belangrijk dat we in onze nieuwe keuken een fijne oven hebben met veel functies. Op bestenu.nl vond ik een ideale oven en we gebruiken hem dagelijks!
2 reacties
Prachtig!
Mm ik ken alleen riso, maar dat vind ik dus ook erg lekker.