Lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta & maanzaad

Lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta & maanzaad

Deze maandzaad cupcakes, ook wel poppy seed cupcakes genoemd (heel populair op Pintersest) stonden al een hele tijd op to-do lijstje! De zwarte puntjes in de citroen cakejes zien er bijvoorbeeld heel mooi en smaakvol uit. De combinatie met ricotta en lemoncurd is hemels! Zacht, romig & fris door de Chivers lemoncurd. Zie hieronder het super verfrissende lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta & maanzaad  recept.


Lemoncurd cupcakes

Deze zwarte mini zaadjes smaken wat nootachtig en zelfs een beetje zoet. Maanzaadjes zijn lekker van smaak en te gebruiken in vele gerechten zoals: gebak (deze citroen cupcakes), brood. Soms wordt maanzaad gemalen en gebruikt als verdikkingsmiddel in sauzen of soepen.


Ben jij ook gek op lemoncurd?
Maak dan bijvoorbeeld eens Lemon meringue pie met lemoncurd!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta & maanzaad kan je maken in een airfryer

Lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta en maanzaad

Gang bakken, Nagerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord bak recepten, bakrecepten met citroen, citroen recepten, lemoncurd, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 personen
TOOLS
  • cupcakes vormpjes (12 stuks)
  • cupcakes ovenschaal (12 stuks)
  • staafmixer
  • handrasp/zesteur
  • citruspers
  • oven
  • spuitzak + spuitmond naar keuze
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen 1 eetlepel sap & zest van een halve citroen
  • 3 el lemoncurd *te vinden in het jamschap van de supermarkt
  • 1 bakje ricotta
  • 2 el roomboter Ongezouten
  • 125 ml zonnebloemolie
  • zest van een halve citroen
  • 75 ml water
  • 125 gr bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 2 el maanzaad
BEREIDING
  • Verwarm eerst de oven alvast voor op 180 graden (hete lucht). Klop eerst de eieren 3-5 minuten luchtig, doe daarna alles in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Zet vervolgens 12 papieren vormpjes klaar en verdeel het beslag evenredig over de vormpjes
  • Bak nu de cupcakes 15 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze vervolgens even afkoelen, voordat je de topping erop doet.
  • Nu ga je de ricotta-lemoncurd maken. Meng met een staafmixer de ricotta met de 2 eetlepels roomboter, citroenzest (van een halve citroen) en de 3 eetlepels lemoncurd.
  • Schep als laatste de ricotta-lemoncurd in de spuitzak, draai de zak even goed strak en spuit op de cupcakes een mooie toef op. Versier de citroen cupcakes nog met wat maanzaadjes en eventueel wat verse citroenzest!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Citroen cupcakes met maanzaad & ricotta-lemoncurd

16 reacties

    1. ziet er heerlijk uit! Stap één is me alleen niet duidelijk, alles in een kom staat er, maar ik neem aan dat je oa de ricotta niet meebakt? Dank je wel voor je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte