Dit is ook een recept dat in de BBQ Magazine Fire & Food onlangs verschenen is. Het is een nagerecht met een verrassende smaak combinatie. Ik ben gek op fruit dat is gegrild op de BBQ. De natuurlijke suikers karameliseren hierdoor en dat geeft een heerlijk effect. Daarnaast is burrata natuurlijk erg romig en geeft het een lekkere kick aan dit nectarine dessertje.
Nectarines zijn lekker stevig, smaakvol en licht-sappig, ideaal om te grillen op je BBQ. Als je geen tijd hebt om te barbecuen kan je er ook voor kiezen om een grill pan te gebruiken. In dit recept kan je zelf voor verschillende citrusvruchten kiezen. Kies bijvoorbeeld voor sinaasappel, bloedsinaasappel, mandarijn, yuzu, bergamot en citroen. Het fris-zoete vruchtvlees past goed bij de rest van de ingrediënten. Het Hollandse garnaaltjes met doperwten (voorgerecht) en zalm taco (hoofdgerecht) van het BBQ menu staan trouwens ook op de website, mocht je het leuk vinden om het hele menu te maken.
Bij mij staat (zeker in de lente en zomer) de BBQ/EGG wekelijks te roken. Gelukkig vinden mijn bovenburen het lekker ruiken. Ben je nog opzoek naar een BBQ. dan raad ik je sowieso een kamado aan! Ben je opzoek naar nog meer barbecue recepten, zoals deze gegrilde nectarines? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Eén reactie
Mooi gerecht, die borden waar zijn ze van!??