Gegrilde nectarines met burrata, citrus en basilicum olie

Gegrilde nectarines met burrata, citrus en basilicum olie

Dit is ook een recept dat in de BBQ Magazine Fire & Food onlangs verschenen is. Het is een nagerecht met een verrassende smaak combinatie. Ik ben gek op fruit dat is gegrild op de BBQ. De natuurlijke suikers karameliseren hierdoor en dat geeft een heerlijk effect. Daarnaast is burrata natuurlijk erg romig en geeft het een lekkere kick aan dit nectarine dessertje. 

Gegrilde nectarines

Nectarines zijn lekker stevig, smaakvol en licht-sappig, ideaal om te grillen op je BBQ. Als je geen tijd hebt om te barbecuen kan je er ook voor kiezen om een grill pan te gebruiken. In dit recept kan je zelf voor verschillende citrusvruchten kiezen. Kies bijvoorbeeld voor sinaasappel, bloedsinaasappel, mandarijn, yuzu, bergamot en citroen. Het fris-zoete vruchtvlees past goed bij de rest van de ingrediënten. Het Hollandse garnaaltjes met doperwten (voorgerecht) en zalm taco (hoofdgerecht) van het BBQ menu staan trouwens ook op de website, mocht je het leuk vinden om het hele menu te maken. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
gegrilde nectarine bbq burrata sinaasappel en basilicum
Gegrilde nectarines met burrata en basilicum olie

Gegrilde nectarines met burrata, basilicum-citroen olie en citrus

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Big Green Egg
  • half cast iron plancha Big Green Egg
  • Handrasp
  • citruspers
  • staafmixer
INGREDIËNTEN
  • 2 burrata’s
  • 2 nectarines
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 3 el zachte olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 el poedersuiker
  • 1 biologische citroen
  • 1 bloedsinaasappel
  • 4 shot glaasjes limoncello *recept uit The Lemon Kitchen kookboek
BEREIDING
  • Verwarm de Big Green Egg naar 180 graden en leg de half cast iron plancha op het rooster.
  • Big Green Egg
  • Halveer de nectarines en leg op het half cast iron plancha en grill ze aan de platte kant. Leg ook een gehalveerde citroen op de grill.
  • Basilicum-citroenolie
  • Maak ondertussen de baislicum citroenolie door de basilicum blaadjes in een smalle hoge maatbeker te doen met de olie, poedersuiker en citroen zeste van ½ citroen.
  • Haal de gegrilde nectarines van de EGG en pak 4 bordjes let hier eerst de gehalveerde burrata op daarnaast de nectarine, verdeel het vruchtvlees van de bloedsinaasappel over de vier bordjes en druppel de basislicum olie over het nagerecht. Knijp de gegrilde citroen even uit over de gerechten. Let op dat je de pitjes weggooit.
  • Leg er een bloedsinaasappel partje bij en eventueel wat verse basilicum en citroen krulletjes. Serveer met een glaasje (zelfgemaakte) limoncello uit de vriezer.

BBQ met citroen

Bij mij staat (zeker in de lente en zomer) de BBQ/EGG wekelijks te roken. Gelukkig vinden mijn bovenburen het lekker ruiken. Ben je nog opzoek naar een BBQ. dan raad ik je sowieso een kamado aan! Ben je opzoek naar nog meer barbecue recepten, zoals deze gegrilde nectarines? Maak dan bijvoorbeeld eens:

gegrilde nectarine met burrata sinaasapelen basilicum olie bbq

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek