Een goed stuk vlees grillen is een mooie klus. Je hebt aandacht, liefde en geduld nodig. Maar ook de juiste tools. De kerntemperatuur meten doe je met de Thermapen of digitale oven thermometer! Als ik vlees eet, wil ik dat het eigenlijk altijd gegrild is op mijn EGG. Hierdoor krijg je een onbetaalbare smaak en het is zeker je tijd en aandacht waard! Wij eten thuis maar af en toe vlees, op deze momenten wil ik er een feestje van maken! Gegrilde rib eye steak met gekleurde wortels, pesto en citroen is een redelijk makkelijk te maken gerecht. Leuk om te serveren op een grote schaal als je gasten krijgt.
Een mooi stuk vlees, waarbij de rib verwijderd is en je een prachtige steak overhoudt die mooi gemarmerd is (zacht vet dat er doorheen loopt). Door het aanwezige vet krijgt de rib eye een waanzinnige smaak. Tip: haal het vlees minimaal leen half uur van te voren uit de koelkast, dan kan hij op kamer temperatuur komen en wordt het vlees malen malser. Omdat we nog in de winter zitten heb ik ervoor gekozen om gekleurde wortels erbij te serveren. Ze zijn mooi, kleurrijk en erg lekker als je ze even grilt.Â
Â
Heb je dit recept gemaakt? Superleuk! Wil je een review/reactie hieronder achter laten?
Vind jij het ook belangrijk dat als je vlees of vis eet dat het een ‘perfecte garing’ heeft gekregen, net zoals deze gegrilde rib eye steak? Meten is weten! Daarom raad ik je altijd aan om de kerntemperatuur te meten. Dit doe ik al jaren met de onmisbare producten van Thermapen! Wil jij ook de Digitale Oven Thermometer en/of Thermapen in huis? Je hebt ze in allerlei kleuren en besteld ze makkelijk hier online. Opzoek naar meer barbecue inspiratie?
Â
Â
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Â
#samenwerking met Thermapen Nederland
3 reacties
Gaaf!
Lekker!
Súper fijne kleuren helemaal zin in lente en zomer!!