Dit zomerse BBQ recept is er één uit de BBQ Magazine Fire & Food dat een paar maanden geleden verschenen is. Het leek mij leuk om ook met jullie hier het recept te delen. Zeker als je zin hebt om te gaan barbecuen is dit een aanrader. Het gerecht is eigenlijk supergezond en de gezouten citroen is een recept uit mijn kookboek. Heb je geen tijd om te BBQ’en? Laat dan het koud roken gedeelte weg en serveer de Hollandse garnaaltjes rauw, ook erg lekker!
Als je voor Hollandse garnaaltjes kiest dan is het een grote kans dat je ze gecertificeerd koopt. Zeker in de supermarkt staat er een MSC-keurmerk op. Dit herken je aan het blauwe visje. Super, want dit wil zeggen dat ze duurzaam gevangen zijn! In dit recept heb ik de garnaaltjes koud gerookt op mijn Big Green Egg en daarbij heb ik een frisse doperwtenpuree met gezouten citroen en crostini geserveerd. Simpel, smaakvol en gezond. Zie hieronder het Hollandse garnalen met doperwten recept. Mocht je het hele menu uit de magazine willen maken? Bekijk dan het hoofdgerecht zalm taco’s en nagerecht gegrilde nectarines eens.
Het is hartje zomer, dus een mooi moment om wat vaker te koken in je buiten keuken. Heb je zin in nog meer vis op de BBQ inspiratie, zoals deze koud gerookte Hollandse garnalen? Maak dan bijvoorbeeld eens:
–