Een paar weken geleden is de Fire & Food BBQ magazine verschenen en deze keer stond ik op de cover! Heel gaaf om als echte barbecue/Big Green Egg lover vol trots een ‘covergirl’ te zijn. Je ziet de cover (fotografielokaal) samen met 2 vriendinnen hieronder. Ik kreeg van Fire & Food de vraag of ik een drie-gangenmenu wilde maken met biologische citroen. Super leuk! Deze zalm taco’s van de BBQ met avocado & geroosterde citroen was het hoofdgerecht. Om de zalm perfect te garen is het belangrijk kom de kerntemperatuur te meten. Hier gebruik ik altijd de onmisbare tools van Thermapen bij.
Dat rosé gegaarde zalm van de Big Green Egg een feestje is was je vast wel bekend, maar garen op een eikenhouten plankje maakt het nog net iets lekkerder. In het recept hieronder vertel ik je precies hoe je dit maakt. De zalm krijgt een lekkere rooksmaak, heeft een knapperige lemonpepper korstje en is boterzacht van binnen. Zie hieronder het taco’s met zalm recept.
Bij mij staat (zeker in de lente en zomer) de BBQ/EGG wekelijks te roken. Gelukkig vinden mijn bovenburen het lekker ruiken. Ben je nog opzoek naar een BBQ. dan raad ik je sowieso een kamado aan! Ben je opzoek naar nog meer barbecue recepten, zoals deze zalm taco’s? Maak dan bijvoorbeeld eens:
#samenwerking met Thermapen Nederland
2 reacties
Gaan we maken
Prachtige foto’s ook joh! Die foodphotography heb je hier wel zelf gedaan toch? Wij gaan dit weekend ergens deze tacos maken. Waar koop je Tabasco?