Een bagel is eigenlijk een perfect broodje. Het is krokant van buiten, zacht van binnen en heeft zowel een hartige als een zoete smaak. De geroosterde sesamzaadjes maken het wat mij betreft helemaal af. Bagels en roomkaas samen zijn in ieder geval een feit. Wat mij betreft hoort hier sowieso zalm en avocado bij. Deze rijk belegde bagel is een prima hoofdgerecht voor het hele gezin! Sommige recepten ontstaan spontaan, zo ook deze bagel met zalm, bieslook roomkaas, avocado & frisse courgette.
Mijn vriend en ik hadden nog niet avond gegeten en ik had zo’n zin in bagels. Omdat ik het belangrijk vind om in de avond meerdere groenten te eten heb ik zuur van courgette erbij bedacht en dat is een perfecte frisse tegenhanger! Ik heb een mandoline gebruikt om de courgette slierten zo dun mogelijk te maken en heb ze met citroensap kort ingelegd. De bieslook roomkaas heb ik ook zelf gemaakt met verse bieslook, citroenzeste en op smaak gebracht met biologische kruidenzout van Herbamare. Je hebt een normale en een pittige variant. Ook als je net zoals ik niet gek ben op pakjes en zakjes is dit écht onmisbaar in je keuken! Voor een extra crunch heb ik voor geroosterde pijnboompitten gekozen. Heerlijk!
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie om je eten op smaak te brengen met Herbamare Kruidenzout zoals deze bagel met zalm en bieslook roomkaas?
Maak dan bijvoorbeeld eens: