Bagel met zalm, bieslook roomkaas, avocado & frisse courgette

Bagel met zalm, bieslook roomkaas, avocado & frisse courgette

Een bagel is eigenlijk een perfect broodje. Het is krokant van buiten, zacht van binnen en heeft zowel een hartige als een zoete smaak. De geroosterde sesamzaadjes maken het wat mij betreft helemaal af. Bagels en roomkaas samen zijn in ieder geval een feit. Wat mij betreft hoort hier sowieso zalm en avocado bij. Deze rijk belegde bagel is een prima hoofdgerecht voor het hele gezin! Sommige recepten ontstaan spontaan, zo ook deze bagel met zalm, bieslook roomkaas, avocado & frisse courgette. 

Bagels met zalm

Mijn vriend en ik hadden nog niet avond gegeten en ik had zo’n zin in bagels. Omdat ik het belangrijk vind om in de avond meerdere groenten te eten heb ik zuur van courgette erbij bedacht en dat is een perfecte frisse tegenhanger! Ik heb een mandoline gebruikt om de courgette slierten zo dun mogelijk te maken en heb ze met citroensap kort ingelegd. De bieslook roomkaas heb ik ook zelf gemaakt met verse bieslook, citroenzeste en op smaak gebracht met biologische kruidenzout van Herbamare. Je hebt een normale en een pittige variant. Ook als je net zoals ik niet gek ben op pakjes en zakjes is dit écht onmisbaar in je keuken! Voor een extra crunch heb ik voor geroosterde pijnboompitten gekozen. Heerlijk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
bagel met roomkaas, zalm & groenten hoofdgerecht

Bagel met bieslook roomkaas, zalm, avocado & courgette

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord brood recept, gerechten met zalm, recepten zalm, verse kruiden
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 4 st sesam bagels
  • 400 g verse zalm zonder huid (of graved lax)
  • 1 st avocado
  • 1 st courgette biologisch
  • 150 g roomkaas
  • ½ biologische citroen
  • 50 g pijnboompitten
  • 20 g bieslook
  • 1 tl Herbamare Kruidenzout
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de bagels volgens de verpakking. Wil je zelf bagels maken? Bekijk dan hier het bagel recept en strooi er sesamzaadjes overheen.
  • Meng de roomkaas met fijngehakte bieslook en zeste (citroen rasp) en breng op smaak met kruidenzout en peper.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin.
  • Haal de zalm uit de verpakking en knijp een halve citroen uit en verdeel over de zalm. Als je voor verse zalm kiest snijd het dan in dunne plakken.
  • Laat de bagels iets afkoelen en smeer ze dan zowel aan de boven als de onderkant ruim in met de bieslook roomkaas. Snijd de avocado in dunne repen. Gebruik een goed koksmes of mandoline om dunne plakken van de courgette te snijden. Druppel wat citroensap en kruidenzout over de courgette en avocado.
  • Beleg de bagel vervolgens met avocado, courgette slierten, zalm en pijnboompitten.

Recepten met citroen

BIOLOGISCH KRUIDENZOUT 

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie om je eten op smaak te brengen met Herbamare Kruidenzout zoals deze bagel met zalm en bieslook roomkaas? 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

bagels met roomkaas zalm en avocado courgette
Samenwerking met A.Vogel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept