Het is bijna asperge tijd! Mijn lente is niet af zonder het witte goud. Ik ben er dit jaar vroeg bij, omdat ik een leuke samenwerking heb met Benjamin van Jonas Aardappelen. Hij is de aardappelspecialist die elke donderdag op de markt in Houten staat. Superleuk hoe je als trouwe klant na jaren aardappelen, knoflook en uien inkopen tot een samenwerking kan komen. Omdat de lente eraan komt en de temperaturen stijgen staan de boeren te popelen om hun asperges te verkopen. Dit recept heb ik gemaakt met de biologische Menopper aardappeltjes, een nieuw ras van Benjamin & Ton’s (eigenaar van aardappelenbezorgen.nl). Ze komen van eigen land en verkopen deze aardappelen zowel in zijn geheel als voorgesneden met schil. Super handig! Lees hieronder meer over deze biologische aardappel.
Ik kijk elk jaar weer uit naar de verse asperges van het land. Je kan het witte goud op allerlei manieren bereiden en als het aan mij ligt eet ik gerust in deze tijd meerdere keren per week asperges. Varieer bijvoorbeeld met zalm, ham, Hollandse garnaaltjes een zachtgekookt eitje. Vegetarisch met burrata is ook lekker! Deze keer ben ik met zalm uit de oven aan de slag gegaan. Het leuke van dit recept is dat het supermakkelijk is. Rooster de citroen aardappeltjes in de oven, kook ondertussen de asperges en leg de laatste 10 minuten de zalm op de aardappeltjes in de oven en laat de boter samen met dille smelten. Easy peasy!
Dit is een kruising Nicola, bilsitar en bloed van een roseval. Dit komt vast kokende aardappel, Nicola en bilstar en gele kleur komt van de roseval. Ze ontwikkelen dit zelf. Een leuk weetje is dat dit aardappelras 85% resistent tegen vitostra, dit is een aardappelziekte. De biologische Menopper® is 100% biologisch en vrij van extra toevoegingen. Deze overheerlijke aardappel is vernoemd naar het oude landgoed de Menop. Dit nieuwe ras wordt gepoot op hun eigen akkers in de Hoeksche Waard en is een ware delicatesse. Dit ras valt onder de vastkokende aardappelen en is boterzacht. U kunt de Menopper schillen maar is ook uitermate geschikt om te bereiden met schil. Dit zorgt voor extra smaak en een heerlijke bite. Deze exclusieve aardappel is uitermate geschikt voor:
Deze biologische pieper kunt je over het algemeen minder lang bewaren dan onze andere aardappelen. Wanneer je ze koel (8 tot 12 graden) en droog bewaard kunt je er 2 tot 4 weken gebruik van maken.
Als ik moet kiezen tussen het witte en het groene goud gaat mijn voorkeur uit naar witte asperges. De groene zijn ook erg lekker, maar omdat deze het hele jaar verkrijgbaar zijn. Is het bijzondere er een beetje van af. Ben je opzoek naar nog meer asperge inspiratie, zoals deze witte asperges met zalm of nog een aardappel & zalm combinatie?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
#samenwerking met Jonas Aardappelen
2 reacties
heerlijk, die citroen met aardappeltjes en de saus bij asperges en zalm
Wat een mooi, puur en ook eenvoudig recept. Leuk wij kijken er ook elk jaar naar uit hoor