Groene asperges met burrata & krokante salami

Groene asperges met burrata & krokante salami

Asperges, groen en/of wit ik krijg er geen genoeg van! Het is een super veelzijdige groente, dat je op allerlei manieren kan bereiden. Daarnaast vind ik asperges ook erg mooi, vooral de groene! Deze groene asperges met burrata & krokante pittige salami is een makkelijk én smaakvol gerecht wat je zo in Italië op tafel kan zien staan. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en als je er een hoofdgerecht van wilt maken, hoef je er alleen maar wat zuurdesembrood of bijvoorbeeld al dente spaghetti bij te koken. De citroenzest brengt echt het gerecht in balans. Liever vegetarisch? Maak dan groene asperges met burrata en citroen.

Italiaanse asperges met romige burrata en frisse citroen

 

Asperges met burrata

Deze groene knapperds zijn qua smaak kruidiger en hebben meer aroma dan witte asperges. Vraag je, je ook wel eens af waarom je urine anders ruikt na het eten van asperges? Dit komt door de zwavel in asperges. Overigens is dit bij alle soorten asperges!En weet je waarom groene asperges groen zijn? Dat komt doordat ze boven de grond groeien en dus zonlicht krijgen, waardoor ze chlorofyl (groene kleurstof) aanmaken. 


#samenwerking met Herbamare Kruidenzout

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Groene asperges met burrata & krokante salami

Groene asperges met burrata & krokante salami

Trefwoord gezonde gerechten, Hartige recepten, Italiaanse recepten, salades & bijgerechten
Totale tijd 20 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Antiaanbakpan
INGREDIËNTEN
  • 4-500 gram groene asperges
  • verse Italiaanse kruiden zoals salie en rozemarijn
  • 150 gram pittige salami *slager
  • 1 biologische citroen
  • 1 burrata bol
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Theelepel kruidenzout
  • Verse cress, zoals tuinkers of broccolicress
BEREIDING
  • Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en leg hier de pittige chorizo plakjes in. Bak ze lekker krokant uit, houd ze apart en laat het vet in de pan zitten.
  • Snijd 1 centimeter van de onderkant af en gooi weg. Bak vervolgens de asperges in ongeveer 5 minuten rondom gaar. Pluk de verse Italiaanse en bak even kort mee. 
  • Pak een mooie schaal en leg daar de  asperges in, leg de bol burrata op de asperges.
  • Verdeel de uitgebakken krokante pittige chorizo over de groene asperges en burrata.
  • Gebruik een handrasp of zesteur om nog citroenzeste van citroen eroverheen te verdelen.

Gezonde recepten inspiratie

Mocht je op zoek zijn naar nog meer groene asperge inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens groene asperge salade met zalm, gember & citroen. Liever witte asperges? Dan kan ik je open lasagne met asperges, zalm & beurre Blanc aanraden.

Lekkere groene asperges met krokante salami, burrata & citroen

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte