Asperges, groen en/of wit ik krijg er geen genoeg van! Het is een super veelzijdige groente, dat je op allerlei manieren kan bereiden. Daarnaast vind ik asperges ook erg mooi, vooral de groene! Deze groene asperges met burrata & krokante pittige salami is een makkelijk én smaakvol gerecht wat je zo in Italië op tafel kan zien staan. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en als je er een hoofdgerecht van wilt maken, hoef je er alleen maar wat zuurdesembrood of bijvoorbeeld al dente spaghetti bij te koken. De citroenzest brengt echt het gerecht in balans. Liever vegetarisch? Maak dan groene asperges met burrata en citroen.
Italiaanse asperges met romige burrata en frisse citroen
Deze groene knapperds zijn qua smaak kruidiger en hebben meer aroma dan witte asperges. Vraag je, je ook wel eens af waarom je urine anders ruikt na het eten van asperges? Dit komt door de zwavel in asperges. Overigens is dit bij alle soorten asperges!En weet je waarom groene asperges groen zijn? Dat komt doordat ze boven de grond groeien en dus zonlicht krijgen, waardoor ze chlorofyl (groene kleurstof) aanmaken.
#samenwerking met Herbamare Kruidenzout
Mocht je op zoek zijn naar nog meer groene asperge inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens groene asperge salade met zalm, gember & citroen. Liever witte asperges? Dan kan ik je open lasagne met asperges, zalm & beurre Blanc aanraden.
5 reacties
Gemaakt!
Lekker met krokante salami, ik ben benieuwd jah
Ja! Wat een geweldig recept