Asperges kan ik niet vaak genoeg op tafel toveren. Het is een super veelzijdige groente, die je op allerlei manieren kan bereiden. Deze groene asperges met burrata en citroen is een makkelijk én smaakvol gerecht wat je zo in Italië op tafel ziet staan. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en als je er een maaltijdsalade van wilt maken, hoef je er alleen maar wat brood bij te serveren.
De citroenzeste brengt het gerecht echt in balans. Deze asperges zijn ook lekker als je ze even grilt op de EGG/BBQ! Dit recept is trouwens geïnspireerd op een gerecht van een van mijn favoriete borrelplekjes in Utrecht: Ruby Rose!
Zijn qua smaak kruidiger en hebben meer aroma dan witte asperges. Ik heb geen favoriet, want ik vind zowel de witte als de groene heerlijk. En weet je waarom groene asperges groen zijn? Dat komt doordat ze boven de grond groeien en dus zonlicht krijgen, waardoor ze chlorofyl aanmaken. Nog een leuk weetje is dat asperges de groene scheuten zijn aan de wortel van de aspergeplant. Asperges kan je trouwens heel makkelijk op smaak brengen met wat kruidenzout, citroen & olijfolie!
Mocht je op zoek zijn naar nog meer groene asperge inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens gegrilde groene asperges afgeblust met gember en citroen. Of kleine groene aspergetips zoals groene asperge salade met zalm, gember en citroen!
#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout
8 reacties
Dol op buratta, van welk merk is deze schaal?
Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great web site.
http://www.froleprotrem.com/
Heerlijk! Simpel maar ook gezond én het ziet er fantastisch uit. Ik ga dit zeker vaker maken😍
Dit is zo mooi en mindfull…Eerst een tijdje naar kijken dan langzaaaammmm opeten.Meer is minder ♡
Dit is zo mooi , eerst een tijde naar kijken dan langzaaaammm opeten.
Heerlijk mindfull , meer is minder ♡
Heerlijk, ik heb het nog nooit met burrata gezien.