Groene asperges met burrata en citroen

Groene asperges met burrata en citroen

Asperges kan ik niet vaak genoeg op tafel toveren. Het is een super veelzijdige groente, die je op allerlei manieren kan bereiden. Deze groene asperges met burrata en citroen is een makkelijk én smaakvol gerecht wat je zo in Italië op tafel ziet staan. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en als je er een maaltijdsalade van wilt maken, hoef je er alleen maar wat brood bij te serveren.
De citroenzeste brengt het gerecht echt in balans. Deze asperges zijn ook lekker als je ze even grilt op de EGG/BBQ! Dit recept is trouwens geïnspireerd op een gerecht van een van mijn favoriete borrelplekjes in Utrecht: Ruby Rose!


Groene asperges

Zijn qua smaak kruidiger en hebben meer aroma dan witte asperges. Ik heb geen favoriet, want ik vind zowel de witte als de groene heerlijk. En weet je waarom groene asperges groen zijn? Dat komt doordat ze boven de grond groeien en dus zonlicht krijgen, waardoor ze chlorofyl aanmaken. Nog een leuk weetje is dat asperges de groene scheuten zijn aan de wortel van de aspergeplant. Asperges kan je trouwens heel makkelijk op smaak brengen met wat kruidenzout, citroen & olijfolie!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
handpers citrus pers type 1
Tool
Citroenpers
Groene asperges met burrata en citroen

Groene asperges met burrata en citroen

Keuken Italiaans
Totale tijd 20 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Antiaanbakpan
INGREDIËNTEN
  • 4-500 gram groene asperges
  • 1 biologische citroen
  • 1 burrata bol
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 1-2 theelepels Herbamare kruidenzout
  • verse cress
BEREIDING
  • Zet een antiaanbakpan op middelhoog vuur en doe wat olijfolie in de pan.
  • Snijd 1 centimeter van de onderkant van de asperges af en gooi weg.
  • Bak vervolgens de asperges in ongeveer 5 minuten rondom gaar, strooi er wat kruidenzout en versgemalen peper overheen en blus ze af met sap van een halve citroen.
  • Pak een mooie schaal en leg daar de asperges in, leg de bol burrata op de asperges. Meng 2 eetlepels extra vergine olijfolie met 1 eetlepel citroensap en een klein beetje kruidenzout. Roer even. Sprenkel deze dressing over de asperges.
  • Verdeel wat verse cress over de asperges en burrata, Gebruik een zesteur of handrasp om nog wat citroenzeste over de salade te verdelen.
  • Snijd als laatste de burrata open en geniet!

Voeg je koptekst hier toe

Mocht je op zoek zijn naar nog meer groene asperge inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens gegrilde groene asperges afgeblust met gember en citroen. Of kleine groene aspergetips zoals groene asperge salade met zalm, gember en citroen!

#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout

Burrata met asperges, citroen en brood
Burrata met asperges, citroen en brood

8 reacties

  1. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great web site.
    http://www.froleprotrem.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte