Met dit hemelse gerecht heb ik laatst mijn vriend verrast! Ook tijdens de paasdagen en echt een typisch lente gerecht. Open lasagne met asperges, zalm & beurre blanc is zó lekker! Vooral voor asperge liefhebbers is dit weer even wat anders.
De saus die ik er bij gemaakt heb heb ik ooit geleerd tijdens mijn stageperiode bij een Michelinster restaurant in Brussel. Sowieso ben ik een saus monster en kan er niet genoeg saus zijn. Soms als een saus zó lekker is, lik ik gerust mijn bord af. Deze saus staat puur in het teken van genieten! Dit is trouwens de tweede keer dat ik een open lasagne recept maak. En het is weer een succes!
Naast dat ik in dit asperge seizoen gerust dagelijks asperges kan eten, heb ik dat ook met zalm. Zo heb ik laatst besloten nooit meer zalm te bakken, want het is simpelweg veel lekkerder op een (lage temperatuur) uit de oven of gewoon rauw! De lasagne bladeren gebruik ik van Pastaficio.nl waar ik standaard mijn pasta’s online bestel.
Opzoek naar nog meer asperge inspiratie?
Maak dan bijvoorbeeld eens groene asperges afgeblust in gember en citroen. Volgende week komt er nog een asperge recept online, maar dan met burrata en uitgebakken chorizo
#samenwerking met Herbamare Kruidenzout
8 reacties
Heerlijk recept!
Mijn vriend is kok dus als ik kook is het niet altijd gemakkelijk om iets op tafel te toveren wat net zo lekker is als wat hij kan maken.. maar met dit recept ben ik met vlag en wimpel geslaagd! En het smaakt niet alleen heerlijk, het is ook nog een feestje voor het oog zo op je bord!!
Oh dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben dol op asperges.
Vandaag met Pasen🐣 gegeten, was top! De saus inderdaad hemels!
Check, dit gaan we met Pasen eten! Dankjewel voor dit prachtige gerecht
Toppieeeee