Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes

Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes

Zalm, ik kan het dagelijks eten. Naast citroen en avocado is deze gezonde vis absoluut mijn favoriet! Sowieso ben ik een visliefhebber, dat zie je ook terugkomen in mijn kookboek. In samenwerking met Freshly Fish heb ik dit zomerse recept gemaakt. Het is een mooi bedrijf waar je een maandelijks een visbox gevuld met verse én duurzame visproducten kan bestellen.
Zie hieronder meer over Freshly Fish én het zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes recept.

Bestel een visbox bij Freshly Fish en zet in een handomdraai een lekkere & gezond gerecht op tafel!

 

Zalm met kruidenkorst

Zoals hierboven aangegeven gaat mijn voorkeur uit naar zalm uit de oven. Zo krijg je een hele fijne structuur en behoud je de volle smaak en blijven de sappen in de zalm. Op de zalm zit een kruidenkorst van peterselie, citroenzeste én panko (Japans paneermeel).
Het geeft net even een lekkere extra bite!

Tip: Geen rosé liefhebber? Laat de zalm dan een paar minuten langer in de oven staan. Of gebruik een Thermapen of digitale oven thermometer om zeker te zijn van de kerntemperatuur.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes

Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes

Gang vis hoofdgerecht
Trefwoord citroen recepten, duurzame vis, Freshly Fish, zalm recepten, zalm uit de oven
Totale tijd 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven + ovenschaal 
  • Handrasp
  • staafmixer of handmixer
  • kaasschaaf of mandoline
INGREDIËNTEN
  • 2 zalmmoten van Freshly Fish
  • 1 biologische citroen
  • verse peterselie
  • 20 gram panko
  • 4 aardappels *de lekkerste haal je op de markt
  • 2 takjes rozemarijn
  • versgemalen peper & zout
  • 1 rijpe avocado
  • Frisse salade
  • 1 venkel
  • 2 snack komkommers
  • 1/2 biologische citroen
  • verse peterselie
  • extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht + grill)
  • Was als eerste de aardappels en snijd ze in gelijke plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Laat de schil er aan zitten, dit geeft juist extra smaak en wordt lekker krokant. 
  • Pak een ovenschaal en doe hier de aardappels in, 2 eetlepels olijfolie, zeste (rasp) van een halve citroen en 2 takjes rozemarijn bij. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen en hussel door elkaar. Zet ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin worden. 
  • Maak ondertussen de kruidenkorst, pak een bakje en doe daar de panko, 2 eetlepels olijfolie, fijngehakte peterselie in en meng even. Pak de Freshly Fish zalmmoten en laat ze op hun huidkant liggen in het aluminum bakje. Gebruik een lepel en druk de dit panko mengsel op de bovenkant van de zalm aan. Zodat het mooi blijft zitten en lekker krokant wordt.
  • Zet als de aardappels 20 minuten in de oven hebben gestaan, de oven terug op 160 graden. Laat de aardappels in de oven staan en zet de zalm nog ongeveer 8-9 minuten in de oven. De kruidenkorst gaat nu wat verkleuren, wordt krokant en de zalm gaart mooi rosé. 
  • Ga nu verder met de frisse salade. Gebruik een mandoline/kaasschaaf om fijne plakken van de snack komkommers te schaven. Verwijder de onderkant van de venkel en snijd of schaaf ook in dunne plakken. Meng de salade met wat extra vergine olijfolie (de lekkerst die je in huis hebt), geplukte peterselie met wat citroensap en breng op smaak met peper & zout. 
  • Maak als laatste de avocado dip, gooi de schil en pit weg en doe het vruchtvlees in een bakje. Gebruik de staafmixer om er een gladde 'mayonaise' van te maken. Voeg een eetlepel citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. 

Visbox van Freshly Fish

Freshly Fish is een leuk en ‘fris’ concept, als grote visliefhebber ben ik hier erg enthousiast over. Je krijgt een box aan huis geleverd met een inspiratieboekje met maar liefst 8 lekkere recepten. Het mooie aan Freshly Fish is dat je de visproducten altijd vers opgestuurd krijgt.
Op de verpakking kun je de exacte houdbaarheidsdatum van het product vinden. Je kunt dus de vis tot deze datum gekoeld bewaren, als je ze op een later moment wilt eten kan je ze het beste op de dag van ontvangst gelijk invriezen. Wat trouwens ook super is dat de visproducten in bakjes zitten, zodat je ze makkelijk in de oven kan schuiven en dat ze al schoongemaakt, gemarineerd of gekruid zijn.

Zalm van Freshly Fish met avocado dip en aardappels
Zalm van Freshly Fish met avocado dip en aardappels

Citroen recepten

Ben jij ook gek op zalm met citroen? Sla dan deze afbeelding op in een van je Pinterest borden!

zalm met kruidenkorst, aardappels en avocado met frisse salade
zalm met kruidenkorst, aardappels en avocado met frisse salade

80 reacties

  1. Het is dat ik vegetariër ben, maar anders…. 😉 Dit ziet er echt uit als een recept om een uitzondering voor te maken zeg! Alleen één keertje maar haha.

  2. Lijkt me een hele leuke manier om met mijn vriend wat nieuwe recepten met vis te proberen. Vind het super lekker maar val toch snel terug op “de bekende weg”!

  3. 5 sterren
    Lekker, ik zag hem ook in het juni nummer dus we hebben Maar gelijk een box besteld kunnen we dit lekkere recept ook maken. Heel benieuwd naar de korst! Vrijdag komt het al binnen we kijken ernaar uit

  4. 5 sterren
    Leuk ja, wij hebben nog een voorraad vis liggen, maar gaan dan voor de juli maand. Voor wanneer kan ik het Juli nummer bestellen?

  5. Ik zou deze geweldig box met deze heerlijke zalm heel graag aan me dochter Melissa willen geven omdat wij dit soort dingen nooit eten en zij dit zo lekker vind.Ze kan wel even een momentje van genieten gebruiken met haar examens die niet zo lekker gaan.
    Met vriendelijke groet Natascha

  6. Ik zou deze geweldig box met deze heerlijke zalm heel graag aan me dochter Melissa willen geven omdat wij dit soort dingen nooit eten en zij dit zo lekker vind ze kan wel even een momentje van genieten gebruiken met haar examens die niet zo lekker gaan.
    Met vriendelijke groet Natascha

  7. Wij zijn gek op eten. Of het nou vis, vlees of vega is. We houden er ook van om nieuwe dingen te proberen. Ik probeer wekelijks 1 of soms zelfs 2 nieuwe gerechten op tafel te zetten. Dit houd het leuk en lekker. Dus deze zou ik ook graag proberen.

  8. Ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op zalm, ik eet t eigenlijk te weinig. En salades met pererselie erin ben ik dol op!

  9. Oh dít klinkt heerlijk! En ik denk dat ik het kan☺️. Ik ben altíjd goed met eten maken tót 16 uur zeg maar, ik wil dit winnen omdat ik het aandurf om voor mijn maatjes Pat en Pat te maken 💞

  10. Super leuk idee zo’n visbox, en wat een lekker receptje zeg! Die kruidenkorst lijkt me heerlijk 😀 Hopelijk win in deze toffe en smakelijke box ☺️

  11. 5 sterren
    Dit is iets wat ik ga overwegen! Ik vind het een goed concept, duurzaam en prijs valt mee. Recept is weer prachtig en inspirerend

  12. Oeeeehhh dit lijkt mij echt ideaal!! Als singlemom ben ik toch degene die elke avond moet verzinnen wat er op tafel moet komen…. Soms ben ik een beetje inspiratieloos en staat er toch maar weer een pasta op het menu. Mijn zoontje en ik zijn gek op vis dus wat nieuwe ideetjes zijn zeker welkom!! Vis is lekker en gezond dus wij willen heeeeeeel graag testen!!

  13. Wauw wat een goed idee zon box. Als moslim zijnde Is dit een uitkomst! Wij eten voornamelijk halal en veel vis
    Ik ga mij zeker hierin verdiepen. Thanks Jadis

  14. Ik ben gek op vis, niet alles. Haring bijvoorbeeld niet. Maar zalm is super lekker én gezond door de omega er in. He kunt ook enorm varieren, gerookt, gebakken of uit de oven. Allemaal even lekker. Win win dus

  15. 5 sterren
    Wat een lekker recept lijkt me dit. Ik ga dit dit weekend eens proberen. Vind Marc vast ook lekker. Die box lijkt me wel wat. Ik ga zeker even op hun website kijken.

  16. 5 sterren
    Wat n leuke actie! Binnenkort hebben we een etentje met familie en daar zijn echte visliefhebbers bij dus die box zou heel goed van pas komen. Wij loten graag mee🤞🤞

  17. Wij zijn dol op vis en het zou superhandig zijn met lekkere recepten erbij. Als we thuiskomen s’avonds dan kunnen we zo aan tafel…..heerlijk. Ben heel benieuwd naar dit concept

  18. Als visliefhebber doe ik graag mee. We zouden vaker vis moeten eten. Het is niet alleen gezond maar ook lekker. Handig om vis te bestellen bij Freshlyfish. Ik zou graag kennis willen maken met deze box.

    1. Samen met dochterlief Maria Bos ga ik maar wat graag genieten van die overheerlijke visbox!
      Met die duidelijke instructies kom ik er vast wel uit.
      Lekker en leuk om eens wat anders uit te proberen.

  19. Ik kan echt genieten van een stukje zalm. Deze variatie lijkt mij lekker fris en een avocado dip is altijd goed! Heerlijk om in deze tijd in de tuin te eten. Daarom zou ik deze box ook graag willen winnen.

  20. 🐟😋🍋 whoop whoop 🍋😋🐟 wat een superrrr actie ik doe heel erg graag mee dit wordt heerlijk smullen met manlief wij zijn dol op vis,dit recept/Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes ga ik zeker maken yammie yammie 😋👌

  21. 5 sterren
    Wauw leuk! Ik eet zelf vegetarisch maar maak Imad Mansour regelmatig blij met een lekker visje🐟 leuk om dit zo te proberen en vooral inspiratie op te doen🤩👍🏻🥳 duimen!🍀 (instagram loesss_je, FB Loes Je)

  22. Wauw wat een te gekke en gulle winactie! Ik maak als arme student heel erg graag kans. Ik ben gek op vis maar vind het vaak nog wel aan de dure kant.. zo’n box zou te gek zijn om te winnen 🍀❤️

  23. 5 sterren
    Geweldig! Zalm is onze favoriete vissoort en op deze manier klaargemaakt lijkt me ook heerlijk! Volgende week krijg ik een nieuwe heup: maar met dit recept kan mijn man vast wel ‘uit de voeten’, Jadis..!🤗 Ik ga flink duimen dat ik zo’n fijne visbox win!

  24. Wat een mooie box! Wij eten graag vis, maar eerlijk gezegd vaak te weinig of snel bij de supermarkt vandaan en dan net niet zo creatief dat het echt verrassend wordt. Het leuke aan deze recepten en boxen vind ik dat het handig en snel is, maar dat je wel het écht zelf maakt en creatief eet. Leuk!

  25. Lijkt mij echt heerlijk en na vele maanden alleen maar shaken, mag ik weer gaan eten en hoe kan ik beter beginnen, dan met een heerlijk bereid lekker stukje vis, dat wordt duimen dus

  26. Oh, wat ziet dat er heerlijk uit! Ik houd van zalm, en zoals het op het bordje ligt lijkt het me een heerlijke maaltijd.

  27. Ziet er zo lekker uit. Lekker zomers.
    Daar wordt je blij van. Ik zou ‘t graag uitproberen in m’n nieuwe keuken.
    Net als ‘t kookboek, zou een plaatje zijn in de keuken.
    🍋💛🌞

  28. 5 sterren
    Wij hebben ondertussen al zoveel nieuws van je geleerd en geproefd, dat dit gerecht èn deze winactie helemaal fantastisch zal zijn. Samen met Alexander en zijn BGE zullen we de recepten allemaal uitproberen en je erin taggen wanneer het geslaagd is! Leren de kids ook lekkere vis eten…

    1. Omdat wij dol zijn op vis en ik heel erg benieuwd ben naar de box en wat nieuwe visrecepten .Inspiratie is altijd welkom ….

    1. 4 sterren
      Ziet er heerlijk uit!! ! Wij eten 2x per week vis en wie weet is dit weer een mogelijkheid tot variatie.
      Lekker fris en gezond recept!! Om van te smullen..
      Beetje groente er bij bedenken waarin veel mogelijk is en het is compleet.

    1. Omdat ik dol op vis ben, de kinderen ook. Gezond en zo ontzettend mee te varieren, heerlijk!!! Alleen zo duur, daarom, áls ik t koop genieten we er extra van!

      1. 5 sterren
        Ja precies! Je ziet op de website van Freshly Fish ook hoeveel je per persoon kwijt bent voor de box, dat ligt dus een stuk lager dan als je naar de visboer of supermarkt gaat.

  29. 5 sterren
    Wow wat een lekker fris recept is dit, zo verfrissend en vernieuwend! Ik ga de fish box ook nog bestellen om o.a. dit recept nog een keer te maken!!! Dankjewel voor de inspo!

    1. 5 sterren
      Hoi Samira, wat leuk dat je zo enthousiast bent. Dankjewel! Leuk dat je ook een visbox gaat bestellen, wil je laten weten wat je ervan vond!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte