Asperges met garnaaltjes & citroensaus

Asperges met garnaaltjes & citroensaus

Echt een verwennerij, asperges kan ik blijven maken. Van mijn vriend hoeft het niet wekelijks, maar ik zet in deze aspergetijd het liefste een paar keer per week asperges op tafel. Asperges met garnaaltjes & citroensaus is een simpel gerecht, maar erg lekker! Het zoute en ziltige van de garnaaltjes past heel goed bij de asperges en het fris-romige van de citroensaus. Je ziet hieronder het makkelijke recept!

Asperges zijn eindeloos te combineren

Serveertip: naast een witte fris-volle wijn is verse dille is ook erg lekker bij dit gerecht! Wil je er echt een hoofdgerecht van maken? Serveer er dan wat aardappeltjes uit de oven bij.

5/5

Asperges met garnaaltjes & citroensaus

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord asperge gerechten, asperge recepten, citroen recepten, Hollandse Garnaaltjes
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • witte asperges voor 2 personen
  • 2 eieren
  • 150 gram Hollandse garnaaltjes
  • 1 biologische citroen
  • verse cross zoals tuinkers, broccoli cress
  • Citroensaus
  • 125 ml room of crème fraîche
  • citroenzeste van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels citroensap
  • versgemalen peper en wat kruidenzout
  • 1 ei dooier
  • eventueel: 2 eetlepels witte wijn Chardonnday
BEREIDING
  • Schil de witte asperges zodat je geen harde stukken meer hebt. Zet een kookpannetje op middelhoog vuur, voeg een theelepel kruidenzout toe. Kook ze in ongeveer 10-15 minuten afhankelijk van de dikte gaar.2. Kook de 2 eieren op de volgende manier: Zet een steelpannetje met 2 vingers ( a 3 cm ) water op met een snuf zout. Breng aan de kook en doe de eieren in het pannetje. Zet er een deksel op en zet een timer voor 7 minuten. 
  • Ga ondertussen verder met de citroensaus
  • Verwarm op een laag vuur in een aparte pan de room, doe hier de citroenzeste (schil) erbij. Roer even tot het warm is. Voeg nu de boter & sap van een citroen toe. Klop vervolgens de eidooier er doorheen (zo wordt de saus wat voller en dikker qua structuur). Breng op het laast op smaak met wat versgemalen peper en kruidenzout. Voeg eventueel voor een diepere smaak 2 eetlepels witte wijn toe, roer even en schenk uit!
  • Als de 7 minuten van de eieren voorbij zijn, laat je de eieren schrikken in koud water en als ze afgekoeld zijn pel je ze. Snijd de eieren doormidden en leg de asperges op je bord, verdeel daar de citroensaus over en als laatste de Hollandse garnaaltjes. Strooi er ter versiering nog wat verse cress overheen.

Asperges met garnaaltjes

Asperge seizoen en de recepten zijn oneindig! Dit is een makkelijk recept en superlekker als voorof licht hoofdgerecht. Onlangs maakt ik een ander witte asperge recept met zalm en Hollandaisesaus. Ook een verslavend lekker recept!


Witte en groene asperge recepten

Ik kan er dus geen genoeg van krijgen! Afgelopen tijd ben ik vooral veel met groene asperges aan de slag gegaan. Maak bijvoorbeeld Italiaans met burrata en citroen of lekker Aziatisch met gember en citroen. Er zijn nog veel meer variaties mogelijk, dus binnenkort zet ik een favorieten rijtje op de website.


Pin dit recept op Pinterest!

Asperges met garnaaltjes, citroensaus & ei

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte