Als ik de vraag krijg wat zet jij met kerst op tafel, dan wil ik minimaal 1 één tartaartje maken.. Zalm tartaar verveeld mij nooit! Deze keer met een pittig en verrassende touch van Amsterdamse kimchi.
Wist je dat Kesbeke naast fijne tafelzuren ook zelf kimchi maken? Deze gefermenteerde kool met o.a. rettich, knoflook, azijn, uien, suiker, zout, koreaans chilipeper, mierikswortel, gember, prei is gruwelijk lekker, licht-pittig en verfrissend!! Erg fijn in combinatie met het vette en van de zalm, de knapperige mosterdzaadjes en het romige van de Japanse mayonaise.
Het zuur van de kimchi zorgt ervoor dat de eiwitten van de zalm al iets stollen, dit is dan ook de reden dat de zalm iets lichter wordt. Het ‘ceviche’ effect, geloof me erg lekker.
Als je mij een beetje kent weet je dat ik dol ben op tartaartjes. Vaak is dit gemaakt van rauwe vis of vlees in combinatie met een zuurtje, daarom passen de tafelzuren van Kesbeke hier ook zo heerlijk bij. De tartaar variaties zijn oneindig! Ben je opzoek naar een lekker tartaar recept zoals deze zalm tartaar met kimchi?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Eén reactie
Opgeslagen voor de feestdagen! Als iemand geen zalm/vis lust. Wat kan je dan aanraden?