Zalm tartaar met kimchi
zalm tartaar met kimchi en mosterdzaadjes

Zalm tartaar met kimchi

Als ik de vraag krijg wat zet jij met kerst op tafel, dan wil ik minimaal 1 één tartaartje maken.. Zalm tartaar verveeld mij nooit! Deze keer met een pittig en verrassende touch van Amsterdamse kimchi.

 

Zalm tartaar met kimchi

 

Wist je dat Kesbeke naast fijne tafelzuren ook zelf  kimchi maken? Deze gefermenteerde kool met o.a. rettich, knoflook, azijn, uien, suiker, zout, koreaans chilipeper, mierikswortel, gember, prei is gruwelijk lekker, licht-pittig en verfrissend!! Erg fijn in combinatie met het vette en van de zalm, de knapperige mosterdzaadjes en het romige van de Japanse mayonaise. 

 

Het zuur van de kimchi zorgt ervoor dat de eiwitten van de zalm al iets stollen, dit is dan ook de reden dat de zalm iets lichter wordt. Het ‘ceviche’ effect, geloof me erg lekker.

 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur

Zalm tartaar met kimchi

Gang Voorgerecht
Keuken Aziatische keuken, Japans, Nederlands
Trefwoord augurken recepten, gerechten met zalm, kimchi, pickles, recepten met augurk, recepten zalm, tafelzuur, tartaar recepten, voorgerechten, zalm tartaar
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 uur
Totale tijd 10 uur 5 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • Koksmes
  • mandoline
  • Weckpotje
  • Steekring of rond kopje
INGREDIËNTEN
  • 500 g verse zalm zonder huid
  • 2 el Kesbeke Kimchi
  • 4 tl Kewpie mayonaise
  • 2 el Mosterdzaadjes of vis ze uit de Kesbeke pot
  • 2 Kesbeke augurkjes in blokjes
  • 1 Biologische citroen
  • Snuf zoutvlokken
  • 1-2 Snack komkommers
BEREIDING
  • Vis de mosterdzaadjes uit de pot met augurken van Kesbeke. Je kan er ook voor kiezen om ze zelf in te maken.
    Ingemaakte mosterdzaadjes
    Doe de mosterdzaadjes in een weckpot en roer er citroensap of azijn doorheen. Dek af en zet in de koelkast.
  • Snijd de snack komkommer met de mandoline of koksmes in dunne plakjes en druppel er wat citroensap en 1 eetlepel van het Kimchi vocht overheen en hussel door elkaar.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter (of fijner als je dit lekkerder vindt). Snijd ook de augurkjes in zo klein mogelijke blokjes. Roer de Kimchi (kan je fijn snijden) door de zalm met augurkjes en een snuf zoutvlokken. Laat even een paar minuten marineren.
  • Leg de dungesneden komkommerplakjes in een rondje zoals op de foto en leg daarop de steekring. Zorg ervoor dat de komkommer plantjes wel zichtbaar zijn. Doe er een paar eetlepels van de zalm in en druk met een lepel iets aan. Schuif de steekring ervan af en zo heb je een mooie tartaar. Herhaal dit voor 4 personen. Doe dan een toefje van de Japanse mayo er op, met de mosterdzaadjes. Verdeel er nog wat cress of andere verse kruiden over.
    Smakelijk!

Voorgerechten met zuur

Als je mij een beetje kent weet je dat ik dol ben op tartaartjes. Vaak is dit gemaakt van rauwe vis of vlees in combinatie met een zuurtje, daarom passen de tafelzuren van Kesbeke hier ook zo heerlijk bij. De tartaar variaties zijn oneindig! Ben je opzoek naar een lekker tartaar recept zoals deze zalm tartaar met kimchi?

 

Tartaar recepten 

 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

zalm tartaar met kimchi
Samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek