Steak tartaar op brioche, augurkjes en citroenmayo

Steak tartaar op brioche, augurkjes en citroenmayo

Als er op een menukaart ‘steak tartaar’ staat ben ik al snel verkocht. Héérlijk! Omdat Kesbeke Fijne Tafelzuren mij gevraagd heeft om dit jaar met recept ontwikkeling te focussen op de Nederlandse keuken en/of de meest voorkomende gerechten in ons kikkerlandje. Heb ik een súperlekker, makkelijk en fijn steak tartaar op brioche, augurkjes en citroenmayo recept gemaakt. Een voorgerecht waar je de meeste Nederlanders zeker blij mee maakt.

Steak tartaar op brioche

De combinatie van fijngesneden vers vlees in combinatie met het krokante van brioche, frisse augurkjes en romige citroenmayonaises is echt een aanrader! Het ‘bedje’ van de dungesneden augurkjes is zeker een lekkere toevoeging. Hiervoor gebruik ik een mandoline, een van mijn favoriete tools in de keuken. Hier vertel ik wel over in mijn nieuwe kookboek, ook de illustratie zie je hierin veel terugkomen.
 

 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
steak tartaar op brioche

Steak tartaar op brioche met augurkjes

Gang lunch, Voorgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord briochebrood, rundvlees tartaar, steak tartaar, steak tartare, stoofvlees recepten, voorgerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • mandoline
  • oven
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd het brioche brood in dunne plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Rooster in de oven totdat het goudbruin wordt. Je kan er ook voor kiezen om het brioche brood even in de antiaanbakpan goudbruin en krokant te bakken.
  • Snijd het rundvlees in zo klein mogelijke blokjes en meng met fijngesneden zilveruitjes, rasp van een halve citroen. Doe er een eetlepel Worcestershire saus bij. Roer goed door en breng de steak tartaar op smaak met zout en peper.
  • Gebruik een mandoline of goed koksmes om de augurkjes in dunne plakjes te snijden.
  • Haal de krokante brioche broodjes uit de oven en beleg met de dunne augurk plakjes.
  • Pak twee grote lepels en schep het steak tartaar in een mooie ovale vorm en leg op de augurkjes. Druppel er wat mayonaise overheen en leg er wat mosterdzaadjes op met citroen krulletjes en wat verse kruiden.

LUXE SALADE RECEPTEN MET CITROEN

Er zijn veel gerechten waar het lekker is om wat tafelzuur bij te serveren. Inmiddels heb ik al veel lekkere recepten mogen ontwikkelen in samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie, zoals deze steak tartaar op brioche met augurkjes en citroen mayo? Maak dan bijvoorbeeld eens:

steak tartaar op brioche
Samenwerking met Kesbeke Tafelzuren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept