+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wat een feest! Eindelijk is bergamot verkrijgbaar bij de groenteboer. Ik leerde bergamot tijdens mijn stage in Brussel kennen bij michelinsterrenzaak WY Brussels. Dat er zo veel aroma zit 1 citrusvrucht, is bijzonder! Kennen jullie deze fantastische citrusvrucht al? Nu de dagen weer korter worden, hadden we extra zin in een smeuïge tulband met bergamot en limoncello. Limoncello is een geweldig drankje en natuurlijk onze favoriet! We hebben extra veel siroop gemaakt, zodat de tulband lekker ‘sticky’ wordt.

Bergamot
Deze citrusvrucht lijkt op een limoen, maar dan een slag groter. Als je deze citrusvrucht ruikt doet het je eerst denken aan een parfum. Rituals gebruikt geregeld bergamot in haar parfums, sprays, thee en overige en producten. Citroen is natuurlijk mijn favoriete citrusvrucht, maar deze staat zeker in mijn top 3 citrusvruchten!

Tulband met bergamot en Limoncello

Bereidingstijd: +/-50 minuten

Ingrediënten (8 personen)

  • 125 g roomboter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 geraspte schil van bergamot te bestellen bij Leon van Rijswijk
  • 175 g zelfrijzend amandelmeel
  • 4 el amandelmelk
  • 2 eetlepels poedersuiker

Voor de siroop:

  • het sap van 1 bergamot 
  • het sap van 1/2 citroen
  • 150 g poedersuiker
  • 2 eetlepels Limoncello (Fiorito is een aanrader)

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Tulband vorm 

Voorbereiden
Verwarm de oven alvast voor op 175ºC, (gasovenstand 4)

Bereidingswijze Tulband met bergamot en Limoncello

  1. Roer de boter en de suiker romig en klop er de eieren en de bergamotschil door. Spatel grondig de bloem en het zout door het beslag en vervolgens de amandelmelk.
  2. Vet de vorm goed in met roomboter
  3. Schep het beslag in de vorm en zet die in de oven.
  4. Maak terwijl de cake bakt de siroop: verhit het bergamotsap, zest en de suiker in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg als laatste nog wat Limoncello toe. 
  5. Laat de cake 40 min bakken of tot hij goudbruin is en gerezen. Zorg dat de satéprikker die je erin steekt er schoon en droog uitkomt, dan is hij gaar!
  6. Prik met dezelfde satéprikker, heel veel gaatjes door de cake, zodra je hem uit de oven gehaald hebt. Giet de siroop er overheen, zorg dat de cake in het midden net zoveel siroop opneemt als aan de zijkanten. Bewaar een beetje voor het opmaken van de tulband.
  7. Laat de cake een tijdje staan zodat hij de rest van de siroop kan opzuigen. Haal de cake pas uit de vorm als hij volledig is afgekoeld! Anders valt hij in grove stukken uit elkaar..
  8. Zet de tulband op een mooie schaal of bord en versier nog met wat bergamotschil, siroop en poedersuiker, voor een feestelijk effect! 

Gek op zoet? Probeer dan eens pure chocoladetaart met passievrucht! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Tulband met bergamot en limoncello
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This