+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wat een feest! Eindelijk is bergamot verkrijgbaar bij de groenteboer. Ik leerde bergamot tijdens mijn stage in Brussel kennen bij michelinsterrenzaak WY Brussels. Dat er zo veel aroma zit 1 citrusvrucht, is bijzonder! Kennen jullie deze fantastische citrusvrucht al? Nu de dagen weer korter worden, hadden we extra zin in een smeuïge tulband met bergamot en limoncello. Limoncello is een geweldig drankje en natuurlijk onze favoriet! We hebben extra veel siroop gemaakt, zodat de tulband lekker ‘sticky’ wordt.

Bergamot
Deze citrusvrucht lijkt op een limoen, maar dan een slag groter. Als je deze citrusvrucht ruikt doet het je eerst denken aan een parfum. Rituals gebruikt geregeld bergamot in haar parfums, sprays, thee en overige en producten. Citroen is onze lieveling citrusvrucht, maar deze staat zeker in onze top 3 citrusvruchten!

Tulband met bergamot en Limoncello

Bereidingstijd: +/-50 minuten

Ingrediënten (8 personen)
125 g roomboter
150 g fijne kristalsuiker
2 grote eieren
1 geraspte schil van bergamot
175 g zelfrijzend amandelmeel
snufje zout
4 el amandelmelk
2 eetlepels poedersuiker

Voor de siroop:
het sap van 1 bergamot 
het sap van 1/2 citroen
150 g poedersuiker
2 eetlepels Limoncello

Benodigdheden:
Handrasp
Tulband vorm 

Voorbereiden
Verwarm de oven alvast voor op 175ºC, (gasovenstand 4)
Bereidingswijze

  1. Roer de boter en de suiker romig en klop er de eieren en de bergamotschil door. Spatel grondig de bloem en het zout door het beslag en vervolgens de amandelmelk.
  2. Vet de vorm goed in met roomboter
  3. Schep het beslag in de vorm en zet die in de oven.
  4. Maak terwijl de cake bakt de siroop: verhit het bergamotsap, zest en de suiker in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg als laatste nog wat Limoncello toe. 
  5. Laat de cake 40 min bakken of tot hij goudbruin is en gerezen. Zorg dat de satéprikker die je erin steekt er schoon en droog uitkomt, dan is hij gaar!
  6. Prik met dezelfde satéprikker, heel veel gaatjes door de cake, zodra je hem uit de oven gehaald hebt. Giet de siroop er overheen, zorg dat de cake in het midden net zoveel siroop opneemt als aan de zijkanten. Bewaar een beetje voor het opmaken van de tulband.
  7. Laat de cake een tijdje staan zodat hij de rest van de siroop kan opzuigen. Haal de cake pas uit de vorm als hij volledig is afgekoeld! Anders valt hij in grove stukken uit elkaar..
  8. Zet de tulband op een mooie schaal of bord en versier nog met wat bergamotschil, siroop en poedersuiker, voor een feestelijk effect! 

Gek op zoet? Probeer dan eens pure chocoladetaart met passievrucht! 

 

 

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This