Éerlijk gezegd, zijn wij geen diehard chocolade liefhebbers. Maar deze chocoladetaart stond al even op onze to-do lijst. Van pure chocolade in combinatie met citrusvruchten en passievruchten, gaan wij ook watertanden! Van deze Chocoladetaart met passievrucht kan je zeker met 10 personen genieten! Of liever alleen delen met je lover? Valentijn komt er weer aan en wat is een beter combinatie dan chocolade met véél passie?

‘Mexicaanse avond’
Afgelopen weekend had ik (Jadis) een avond waarbij iedereen een eigen Mexicaanse gang heeft bereid. Samen met Pascale heb ik de Taco’s met whisky pulled chicken van de website gemaakt. Pascale verzameld écht antiek servies en dit zie je in de foto terug. Zo mooi! Ik heb Lilian (moeder van mijn vriend) gevraagd deze goddelijke taart te maken! De taart is minder machtig door de frisse passievrucht en limoen. De calorieën zijn het écht waard!

Chocoladetaart met passievrucht

Ingrediënten 
(Deeg) 
200 gram bloem
100 gram roomboter
100 gram suiker
2 eidooiers
klein beetje zout (Salt flakes)
(Vulling)
200 ml sojaslagroom (gewone slagroom kan ook)
125 gram pure chocolade fijn gehakt  (met keuken machine)
125 gram melk chocolade fijn gehakt  (met keuken machine)
5 rijpe passievruchten
1 limoen (biologisch of gewassen)

Benodigdheden
(bonen/rijst) om mee te kunnen blind bakken*
(losse) taartvorm van 22 cm 
oven (voorverwarmen op 180 graden)
handrasp

Bereidingswijze

1. Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt. 
2. Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
3. Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
4. Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem. 
5. Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 20 minuten (op 180) graden bijna gaar. 
6. Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin.  Laat afkoelen in de koelkast.

Nu de vulling
7. Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit. 
8. Nu hak je de pure chocolade heel fijn en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.  
9. Als laatste giet je de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast. 

 

*Blind bakken
Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.

Gek op zoete lekkernijen? Probeer dan eens Monkeybread met karamel zeezout!

Print Friendly, PDF & Email
on 5 oktober 2017

Ziet er heerlijk uit!

on 16 december 2017

Ik heb de chocolade passievrucht taart gemaakt, Hij is met 85% pure chocolade zoals ik hem maakte wel erg machtig maar de combi van melk en pure chocolade zal ik zeker nog uit gaan proberen. De passievrucht en de zest geven ook bij de 85% pure topping een heel frisse smaak.

on 3 februari 2018

Weer zo lekker!!!
Zou het momenteel niet eten in de strijd tegen de kilo’s maar ach!

on 3 februari 2018

Ik heb dit recept aan m’n vriend getoond! Hij is gek op passievrucht én chocolade! Een ideale combo toch?

on 3 februari 2018

Ziet er heerlijk uit, al is het hoopje passievrucht niet heel aangenaam om te zien haha, iets wat uit de neus van mijn zoontje komt ;-D maar de smaak moet haast te gek zijn!!

on 4 februari 2018

Oh heerlijk! Ik ben dus wel echt een chocoladefan dus dit zie ik zeeeker wel zitten!

on 4 februari 2018

Oeh, dat ziet er wel erg lekker uit. Jamme dat ik geen keuken princes ben.

on 4 februari 2018

Ziet er lekker uit! Eerlijk gezegd ben ik niet zo voor passievrucht! Ik zou het zonder maken! Al denk ik wel dat dit veel mensen kan smaken!

on 4 februari 2018

Oh wauw, dit klinkt echt fantastisch!!

on 4 februari 2018

Als je van een scherm kon eten dan was je taart nu op. Ik ga hem zeker een keer uitproberen.

on 4 februari 2018

Als je van een scherm kon eten dan was je taart nu op. Heerlijke taart.

on 4 februari 2018

Ik ben dol op chocolade. Dit ziet er ook weer heeeeerlijk uit 🙂

on 16 februari 2018

OMG zo lekker dat dat eruit ziet!

on 23 februari 2018

Ik heb het gisteren uitgeprobeerd echt lekker 🙂

on 23 februari 2018

Bedankt! Wat leuk hoor heel graag hoe het is gegaan? Heb je een foto?

on 26 februari 2018

ziet er uit als niet moeilijk te maken en heeeeel erg lekker. In mei hebben we veel jarigen, dussss

on 4 maart 2018

Ik ben gek op chocoladetaart maar het is inderdaad altijd zo machtig… deze variant dus iets minder machtig, top! Ik ga ‘m onthouden!

on 1 juni 2018

Ik vind het wel heel toepasselijk om voor Valentijnsdag passievrucht te gebruiken : )

5 Trackbacks:

[…] Gek op zoet? Probeer dan eens pure chocoladetaart met passievrucht!  […]

[…] Gek op chocolade? Probeer dan eens de chocoladetaart met passievrucht! […]

[…] aanspoort om vegan kokosbonbons te maken. The Lemon Kitchen deelt met ons het recept van een unieke chocoladetaart met passievrucht. En tenslotte deelt Elien Cuisine een recept voor een heerlijke valentijnscake. Foto door Uit […]

[…] Tip: als laatste, net voor het uitserveren voeg je nog wat limoenrasp toe voor een feestelijk en lekker effect!   Gek op taart? Probeer dan eens de chocoladetaart met passievrucht! […]

[…] 😉 enne wie maak je nou niet blij met zo’n heerlijke chocoladetaart met heel veel passie? Bekijk het recept voor deze chocoladetaart met passievrucht […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.