Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt.
Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem.
Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 20 minuten (op 180) graden bijna gaar.
Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de koelkast.
Nu de vulling
Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit.
Nu hak je de pure chocolade heel fijn en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.
Als laatste giet je de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast.
*Blind bakken. Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.
Ziet er heerlijk uit, al is het hoopje passievrucht niet heel aangenaam om te zien haha, iets wat uit de neus van mijn zoontje komt ;-D maar de smaak moet haast te gek zijn!!
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
7 reacties
Ik vind het wel heel toepasselijk om voor Valentijnsdag passievrucht te gebruiken : )
ziet er uit als niet moeilijk te maken en heeeeel erg lekker. In mei hebben we veel jarigen, dussss
Ziet er heerlijk uit, al is het hoopje passievrucht niet heel aangenaam om te zien haha, iets wat uit de neus van mijn zoontje komt ;-D maar de smaak moet haast te gek zijn!!
Oh wauw, dit klinkt echt fantastisch!!