+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Éerlijk gezegd, ben ik geen diehard chocolade liefhebber. Maar deze chocoladetaart stond al even op mijn to-do lijst. Van pure chocolade in combinatie met citrusvruchten en passievruchten, ga ik watertanden! Deze Chocoladetaart met passievrucht kan je zeker met 10 personen genieten! Of liever alleen delen met je lover? Valentijn komt er weer aan en wat is een beter combinatie dan chocolade met véél passie?

‘Mexicaanse avond’
Afgelopen weekend had ik een avond waarbij iedereen een eigen Mexicaanse gang heeft bereid. Samen met Pascale heb ik de Taco’s met whisky pulled chicken van de website gemaakt. Pascale verzameld écht antiek servies en dit zie je in de foto terug. Zo mooi! Ik heb de moeder van mijn vriend gevraagd samen deze goddelijke taart te maken! De taart is minder machtig door de frisse passievrucht en limoen. De calorieën zijn het écht waard!

Chocoladetaart met passievrucht

Ingrediënten 
(Deeg) 

  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • klein beetje zout (Salt flakes)(Vulling)
  • 200 ml sojaslagroom (gewone slagroom kan ook)
  • 125 gram pure chocolade fijn gehakt  (met keuken machine) * of 250 gram pure chocolade
  • 125 gram melk chocolade fijn gehakt  (met keuken machine)
  • 5 rijpe passievruchten
  • 1 limoen (biologisch of gewassen)

Benodigdheden

  • (bonen/rijst) om mee te kunnen blind bakken*
  • (losse) taartvorm van 22 cm 
  • oven (voorverwarmen op 180 graden)
  • handrasp

Bereidingswijze

  1. Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt. 
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
  3. Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
  4. Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem. 
  5. Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 20 minuten (op 180) graden bijna gaar. 
  6. Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin.  Laat afkoelen in de koelkast.

Nu de vulling

  1. Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit. 
  2. Nu hak je de pure chocolade heel fijn en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.  
  3. Als laatste giet je de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast. 

*Blind bakken
Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.

Gek op andere valentijn recepten of zoete lekkernijen? Probeer dan eens Monkeybread met karamel zeezout!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Chocoladetaart met passievrucht
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This