Chocoladetaart met passievrucht

Chocoladetaart met passievrucht

Éerlijk gezegd, ben ik geen diehard chocolade liefhebber. Maar deze chocoladetaart stond al even op mijn to-do lijst. Van pure chocolade in combinatie met citrusvruchten en passievruchten, ga ik watertanden! Deze Chocoladetaart met passievrucht kan je zeker met 10 personen genieten! Of liever alleen delen met je lover? Valentijn komt er weer aan en wat is een beter combinatie dan chocolade met véél passie?

Chocoladetaart met passievrucht

Een recept om je lover mee in te pakken! Ik ben dan geen chocolade liefhebber maar dit recept blijf ik met veel passie maken én op eten haha.

chocoladetaart met passievrucht totaal chocoladetaart met passievrucht totaal[/caption]

‘Mexicaanse avond’
Afgelopen weekend had ik een avond waarbij iedereen een eigen Mexicaanse gang heeft bereid. Samen met Pascale heb ik de Taco’s met whisky pulled chicken van de website gemaakt. Pascale verzameld écht antiek servies en dit zie je in de foto terug. Zo mooi! Ik heb de moeder van mijn vriend gevraagd samen deze goddelijke taart te maken! De taart is minder machtig door de frisse passievrucht en limoen. De calorieën zijn het écht waard!

Gek op andere valentijn recepten of zoete lekkernijen?

Probeer dan eens Monkeybread met karamel zeezout!

  1.  
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Chocoladetaart met passievrucht

Gang taart
Keuken Mexicaans
Trefwoord chocolade taart, Hartige recepten, passievrucht, Zoete recepten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • (bonen/rijst) om mee te kunnen blind bakken*
  • (losse) taartvorm van 22 cm
  • oven (voorverwarmen op 180 graden)
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • klein beetje zout, Salt flakes(Vulling)
  • 200 ml sojaslagroom (gewone slagroom kan ook)
  • 125 gram pure chocolade fijn gehakt (met keuken machine * of 250 gram pure chocolade)
  • 125 gram melk chocolade fijn gehakt (met keuken machine)
  • 5 rijpe passievruchten
  • 1 limoen (biologisch of gewassen)
BEREIDING
  • Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
  • Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
  • Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem.
  • Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 20 minuten (op 180) graden bijna gaar.
  • Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de koelkast.
Nu de vulling
  • Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit.
  • Nu hak je de pure chocolade heel fijn en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.
  • Als laatste giet je de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast.
*Blind bakken. Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.

    7 reacties

    1. 5 sterren
      Ziet er heerlijk uit, al is het hoopje passievrucht niet heel aangenaam om te zien haha, iets wat uit de neus van mijn zoontje komt ;-D maar de smaak moet haast te gek zijn!!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Waardering recept




    Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

    Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

    Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte