Tajine met zalm & biologische citroen recept

Tajine met zalm & biologische citroen recept

Nora van De Tagine heeft een heerlijk, gezond & makkelijk recept gemaakt. Tagine met zalm  is ook leuk om met je kids samen te maken. Heerlijk met een frisse touch van biologische citroen. Voor de echte visliefhebber! Een kleur en vitaminerijk Tajine gerecht. Natuurlijk kan je ook een andere stevige vissoorten gebruiken, zoals bijvoorbeeld kabeljauw.

Tagine met zalm

Met een Tagine koken is gemakkelijk en vooral heel gezond! De vitamine blijven bewaard door het stoofproces. We hebben de vitamine juist nu extra hard nodig. Met de juiste producten, verse specerijen en opbouw kun je heerlijk genieten van een smaakvol gerecht! Het leuke aan dit stoof recept is dat het een makkelijke variant is en toch superlekker en kleurrijk. Zie hieronder het Tagine met zalm & biologische citroen recept. 

Tagine recepten

Vind je het net zoals ik superleuk om thuis met de Tagine aan de slag te gaan? Heb je nog geen  Tagine, zoek dan een passende uit en bekijk gelijk haar andere musthaves. 

 

Wil je wat meer informatie over dit stoof proces? Klik dan hier. 

 

Heb je dit recept gemaakt of staat het op de planning? Leuk! Laat je een review/reactie achter?

 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers illustratie

Citroensap
Hand citroen pers type 2 illustratie

Handpers
Tagine recepten van Nora De Tagine

Tagine met zalm en biologische citroen recept

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans, Mediterraan
Trefwoord bakrecepten met citroen, gerechten met citroen, gerechten met zalm, gezonde recepten, stoofgerechten, tagine recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4
Auteur Nora
TOOLS
  • handpers
  • Tagine
INGREDIËNTEN
  • 400 gram verse zalmfilet zonder huid
  • olijfolie bijv. de Marokkaanse olijfolie El ouzzania
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zoete aardappel
  • 4 wortels
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • Groene olijven
  • 1 biologische citroen

Kruiden

  • tl ras el hanout
  • tl harissa
  • tl rode paprikapoeder
  • tl komijn
  • peterselie/koriander naar eigen smaak!
BEREIDING
  • Bedek eerst de bodem flink met olijfolie
  • Voeg een grofgesneden ui en 4 teentjes knoflook in stukjes gesneden toe
  • Bedek de bodem met zoete aardappelpartjes
  • Voeg daarop een laag met stukjes wortel en courgette toe
  • Kruid de eerste laag met alle 4 de kruiden (advies 1,5 theelepeltje van iedere kruiden)
  • Snijd de tomaat in 4 partjes voor extra vocht
  • Voeg de hele olijven en vervolgens de zalm toe
  • Kruid nogmaals met alle 4 de kruiden
  • Knijp een biologische citroen uit over het gerecht (vervanging voor zout)
  • Naar eigen smaak verse peterselie/koriander toevoegen
  • Leg de uitgeknepen citroen bovenop het gerecht voor extra smaak!

Citroen recepten

Kies jij ook graag voor gezonde, kleurrijke en makkelijke hoofdgerechten met een frisse touch van biologische citroen? En ben je opzoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan eens deze stoof gerechten.

 

#recept is gemaakt door Nora van De Tagine

Nora van De Tagine koken in een tagine

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte