Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Tagine met zalm en biologische citroen recept
Een superlekker, gezond en makkelijk te maken Tagine recept. Leuk om ook samen met kinderen thuis te maken.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Marokkaans, Mediterraan
Trefwoord
bakrecepten met citroen, gerechten met citroen, gerechten met zalm, gezonde recepten, stoofgerechten, tagine recepten
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Servings
4
Author
Nora
Equipment
handpers
Tagine
Ingredients
400
gram
verse zalmfilet
zonder huid
olijfolie
bijv. de Marokkaanse olijfolie El ouzzania
1
rode ui
3
teentjes knoflook
1
zoete aardappel
4
wortels
1
courgette
1
tomaat
Groene olijven
1
biologische citroen
Kruiden
tl
ras el hanout
tl
harissa
tl
rode paprikapoeder
tl
komijn
peterselie/koriander
naar eigen smaak!
Instructions
Bedek eerst de bodem flink met olijfolie
Voeg een grofgesneden ui en 4 teentjes knoflook in stukjes gesneden toe
Bedek de bodem met zoete aardappelpartjes
Voeg daarop een laag met stukjes wortel en courgette toe
Kruid de eerste laag met alle 4 de kruiden (advies 1,5 theelepeltje van iedere kruiden)
Snijd de tomaat in 4 partjes voor extra vocht
Voeg de hele olijven en vervolgens de zalm toe
Kruid nogmaals met alle 4 de kruiden
Knijp een biologische citroen uit over het gerecht (vervanging voor zout)
Naar eigen smaak verse peterselie/koriander toevoegen
Leg de uitgeknepen citroen bovenop het gerecht voor extra smaak!