Indiase curry met abrikoos, pastinaak, spinazie & amandel
De Indiase keuken vind ik erg interessant om thuis mee aan de slag te gaan. Je hebt een paar ingrediënten dat wat mij betreft niet mogen ontbreken. Dat is verse koriander, Basmati rijst, specerijen, krokante papadum, amandelen of andere noten en een zoete tegenhanger van bijvoorbeeld abrikozen, lychee’s of mango. Een gerecht bedenk ik vaak vanuit een paar ingrediënten. Zo begin ik vaak met de type keuken, vervolgd door de groenten dat ik er graag in terug wil zien, vanuit daar kijk ik naar welke verse kruiden, pepers en noten. Wist je dat de originele Indiase keuken vegetarisch is? Zo zijn koeien bijvoorbeeld heilig. Daarom vond ik het ook logisch om een vegetarisch hoofdgerecht te maken. Zie hieronder een Indiase curry met abrikoos, pastinaak, spinazie, amandel, mango én een koriander dip.
Vegetarisch, smaakvol en verslavend lekker!
Vegetarisch, smaakvol en verslavend lekker!
INDIASE CURRY MET ABRIKOOS
Om een een lekkere curry te maken heb je de allerbeste specerijen en kruiden nodig. Ga hiervoor naar een toko of groothandel. In de Indiase keuken wordt veel gekookt met fruitsoorten, omdat ze dus veel specerijen en kruiden gebruiken willen ze hier een zoete tegenhanger tegenover zetten. Dit maakt deze keuken ook zo veelzijdig en smaakvol. Daarnaast mag Basmati rijst ook niet ontbreken in deze keuken. Wist je dat Basmati rijst alleen in het Himalaya gebied groeit?
5/5
2 reacties
Echt een weekend recept, en deze rijst die is inderdaad de beste hoor!
Bijzonder smaakvol lijkt ons.