Wist je dat koken in een Tagine niet moeilijk is? Het is ‘slow cooking’ en de gerechten zijn erg lekker & gezond. Ideaal voor vegetariërs of voor mensen die op bepaalde dagen geen vlees willen weten. Of gewoon omdat je het lekker vindt natuurlijk!Lees hieronder meer over de tips van Nora, eigenaresse van De Tagine. Ze is net zoals ik gek op de biologische citroen!
Om te beginnen verzamel je alle groentes die je nog in huis hebt. Niet genoeg in huis? Bedenk dan op welke groentes jij en/of je partner dol zijn. En wat eten de kids graag? Zolang je maar de juiste opbouw aanhoudt en de juiste kruiden gebruikt ontdek je pas echt wat jouw creatieve kookkunsten zijn.
De manier van koken met een Tagine is erg makkelijk en gaat op een unieke wijze. De deksel houdt het stoom binnen en zorgt ervoor dat de smaken bij en door elkaar komen. In plaats van dat het vocht verdampt, wordt het vocht dus behouden en gaan er geen vitamines en mineralen verloren. Dat maakt Tagine koken enorm gezond.
De komende tijd zal Nora allerlei heerlijke Tajine recepten met ons gaan delen. Je vind ze terug op de Tagine recepten pagina.
We hebben de voordelen van koken met een Tajine voor je op een rijtje gezet:
ijdens deze quarantaine tijden merken we waarschijnlijk allemaal dat we beginnen af te dwalen met gezond eten. Laat staan dat we elke avond zin hebben om uitgebreid te koken, terwijl de zon nog lekker schijnt en je liever buiten zit. Je moet continu in de gaten houden of er niets aanbrandt. En als het dan eenmaal klaar is zegt manlief dat hij daar eigenlijk helemaal geen zin in heeft. Of de kinderen lusten het niet. Herkenbaar hè?
Heb je nog geen Tagine in huis? Bestel dan snel het Tagine starters pakket (inclusief olijfolie, houten lepel en benodigde specerijen).
De informatie in dit artikel komt van Nora, eigenaresse van De Tagine.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Eén reactie
Wat leuk, ik ga zeker hiermee aan de slag. We hebben een kleintje