Wist je dat koken in een Tagine niet moeilijk is? Het is ‘slow cooking’ en de gerechten zijn erg lekker & gezond. Ideaal voor vegetariërs of voor mensen die op bepaalde dagen geen vlees willen weten. Of gewoon omdat je het lekker vindt natuurlijk!Lees hieronder meer over de tips van Nora, eigenaresse van De Tagine. Ze is net zoals ik gek op de biologische citroen!
Om te beginnen verzamel je alle groentes die je nog in huis hebt. Niet genoeg in huis? Bedenk dan op welke groentes jij en/of je partner dol zijn. En wat eten de kids graag? Zolang je maar de juiste opbouw aanhoudt en de juiste kruiden gebruikt ontdek je pas echt wat jouw creatieve kookkunsten zijn.
Slowcooking – Tagine
De manier van koken met een Tagine is erg makkelijk en gaat op een unieke wijze. De deksel houdt het stoom binnen en zorgt ervoor dat de smaken bij en door elkaar komen. In plaats van dat het vocht verdampt, wordt het vocht dus behouden en gaan er geen vitamines en mineralen verloren. Dat maakt Tagine koken enorm gezond.
De komende tijd zal Nora allerlei heerlijke Tajine recepten met ons gaan delen. Je vind ze terug op de Tagine recepten pagina.
Handige Tajine weetjes
- Als hij nieuw is dompel je de gehele Tajine onder in water voor 6-7 uur. Dit zorgt ervoor dat de onderkant en de rand die niet geglazuurd zijn niet breken en hierdoor gaat de tagine ook langer mee.
- Heb je inductie? Dan kan je een speciale onderzetter bestellen. Of je zet de Tagine in de oven.
- Heb je de Tagine langer dan een paar maanden niet gebruikt, leg de Tagine (onder & bovenkant) dan minimaal een uur in water.
Eén reactie
Wat leuk, ik ga zeker hiermee aan de slag. We hebben een kleintje