Perfect gebakken steak / entrecôte

Perfect gebakken steak / entrecôte

Een goed mooi stuk vlees, zoals deze steak / entrecôte grillen vraagt om wat aandacht en liefde. Maar je hebt ook de juiste tools nodig. Meet bijvoorbeeld de kerntemperatuur met de Thermapen of digitale oven thermometer!  Als ik vlees eet vind ik het belangrijk dat het goed gebakken is. Hierdoor krijg je een onbetaalbare smaak en het is zeker je tijd en aandacht waard! Wij eten thuis maar af en toe vlees, op deze momenten wil ik er een feestje van maken!  Leuk om deze steak te serveren op een mooie schaal als je gasten krijgt.

 

Steak / eNTRECÔTE 

Ik ben gek op een perfect gebakken steak / entrecôte. Het is mals, sappig en super smaakvol. Door het aanwezige vet krijgt de steak een waanzinnige smaak. Tip: haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, dan kan het op kamertemperatuur komen en wordt het vlees veel malser. Afgelopen week heb ik een lekker cannellinibonen salade met avocado, rode ui en citroen gedeeld en daar paste deze steak perfect bij! 

perfecte steak garing

Wat voor mij een perfecte garing is, kan voor iemand anders té rood zijn. Voor een malse steak/entrecôte  kun je eigenlijk zelfs een temperatuur van 42-43 graden aanhouden, maar daar moet je echt van houden. Het vlees is dan nog lauwwarm van binnen. Voor steaks worden temperaturen aangehouden van 48 graden voor rare, 50-53 graden voor medium-rare, 54-57 graden voor medium en 63 graden of hoger voor well-done (overigens niet aan te raden).
5/5

Tools die ik gebruik

Illustratie DOT van Thermapen
TOOL
Thermapen
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
perfect gebakken steak entrecôte

Perfect gebakken entrecôte steak

Gang Big Green Egg / Barbecue, vlees
Keuken Amerikaans
Trefwoord barbecue recepten, entrecôte, grillen, rib eye steak, vlees recepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
 • Anti aanbak pan
 • handrasp/zesteur
 • Knijptang
INGREDIËNTEN
 • 300 g entrecôte / steak +/-
 • ½ biologische citroen
 • salt flakes
 • grove zwarte peper (of lemon pepper)
 • olijfolie en/of roomboter
BEREIDING
 • Leg de steak minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast, zodat hij op kamer temperatuur komt.
 • Verwarm de anti aanbak pan met een paar druppeltjes olijfolie en roomboter. Strooi de entrecôte / steak rijkelijk met grove zwarte peper of lemon pepper.
 • Als de grill warm genoeg is geworden leg je de steak op 1 kant
 • Draai na 2 minuten de steak om en prik de Thermapen, kerntemperatuur meter in het dikste stuk tot in het midden. Als de kerntemperatuur ongeveer 50 graden aangeeft en aan beiden kanten een mooie maillaird kleuring (bruin kleurg) heeft gekregen kan je de steak eraf halen. Laat de steak minimaal 5 minuten op een houtenplank rusten, zodat alle sappen erin blijven.
 • Snijd nu de steak in mooie dunne plakken en serveer bijvoorbeeld bij de cannellinibonen salade!

Recepten met citroen

Vind jij het ook belangrijk dat als je vlees of vis eet dat het een ‘perfecte garing’ heeft gekregen, net zoals deze gegrilde steak / entrecôte ? Meten is weten! Daarom raad ik je altijd aan om de kerntemperatuur te meten. Dit doe ik al jaren met de onmisbare producten van Thermapen! Wil jij ook de Digitale Oven Thermometer en/of Thermapen in huis? Je hebt ze in allerlei kleuren en besteld ze makkelijk hier online

METEN IS WETEN

Opzoek naar meer barbecue inspiratie?

Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

perfect gebakken steak entrecôte

Samenwerking met Thermapen Nederland.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept