Cannellinibonen salade met rode ui, avocado & citroen

Cannellinibonen salade met rode ui, avocado & citroen

De Italiaanse keuken is door haar eenvoud vooral bijzonder, kies de beste en lekkerste producten en je hebt binnen no-time een lekker gerecht! Ik vind zelf cannellini bonen misschien wel de allerlekkerste. Ze zijn rijk van smaak en zijn ook nog eens supergezond. Deze cannelloni bonen salade met rode ui, avocado & citroen is een superlekker bijgerecht. Zeker als je vis of vlees gaat grillen op je BBQ, serveer dan deze verfrissende, lichte en smaakvolle salade erbij. Het zachte en bijna nootachtige smaak van deze Italiaansse bonen past goed bij het scherpe van de rode ui, het frisse van de citroen, romige van de avocado. Een goede extra verdien olijfolie is hierin trouwens ook onmisbaar! 

Cannellinibonen salade

Cannellinibonen komen uit Italië en zijn romig wit van kleur en zijn te herkennen aan hun ‘nier’ vorm. Wanneer ze gekookt zijn, hebben ze een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Uit gemak heb ik nu gekozen voor biologische cannelinibonen uit blik, maar je kan ze ook gedroogd kopen en dan een nacht laten weken in water en daarna koken. Dan hebben ze net wat meer textuur!  

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers illustratie
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
cannellini bonen salade met rode ui, avocado en citroen

Cannellinibonen salade met avocado, rode ui & citroen

Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord avocado recepten, gezonde recepten, gezonde salade, Italiaanse recepten, vegetarische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • citruspers
  • Handrasp
  • mandoline
INGREDIËNTEN
  • 1 st avocado rijp
  • 240 g cannellinibonen biologisch (uit blik)
  • 1 st rode ui
  • 1/2 citroen biologisch
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • verse peterselie
BEREIDING
  • Gebruik een mandoline of een fijn koksmes om zo dun mogelijke rode uien ringetjes te krijgen. Pak een salade kom en doe hier de uienringen in. Snijd de avoacado in gelijke blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Rasp de schil van de citroen en doe in de salade schaal erbij. Knijp een halve citroen uit en hussel door de rest van de ingredienten.
  • Laat de cannellinibonen uit lekken en was ze even snel af met water en dep ze iets droog. Meng met de rest van de ingredienten en breng de cannellinibonen salade op smaak met zout, peper & verse peterselie. Rasp er nog wat citroenkrulletjes overheen.

Recepten met citroen

Een lekkere salade hoeft niet moeilijk te zijn, kies voor biologische producten. Goede olijfolie, peper, zout en verse kruiden en je komt al een heel eind. Deze salade is lekker voor bij een barbecue recept. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie voor bij de cannellinibonen salade met avocado? Maak dan bijvoorbeeld eens:

cannellini bonen salade met avocado rode ui_

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte