Peper steak met paddenstoelen, citroen aardappeltjes en boontjes

Peper steak met paddenstoelen, citroen aardappeltjes en boontjes

Een perfect gebakken ‘peper’ steak op zijn tijd vind ik verrukkelijk! Zeker bij zo’n mals stukje vlees is het belangrijk dat je de kern temperatuur meet. Hierbij gebruik ik altijd de tools van Thermapen. Hieronder zie je ook een illustratie van deze onmisbare tool. Je ziet ze trouwens ook terugkomen in mijn kookboek. Bij een peper steak hoort wat mij betreft krokante aardappeltjes en boontjes, zoals haricots verts. Als frisse tegenhanger doet de biologische citroen het erg goed in dit gerecht. 

Peper steak 

Een snufje salt flakes, groene en zwarte peperkorrels maken deze steak helemaal af. Daarnaast is het ook lekker (als je tijd hebt) om de steak op je BBQ te grillen. Maar ook erg lekker in een goede anti aanbak pan. Voor dit recept heb ik de biologische Menopper aardappeltjes gebruikt en die zijn super smaakvol. De boontjes worden extra lekker met wat citroenzeste erbij. 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Illustratie thermapen door Jadis Schreuder geïllustreerd
TOOL
Thermapen
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
perfecte steak met citroen aardappeltjes en haricots verts boontjes

Steak met rozemarijn-citroen aardappeltjes en haricot verts

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord gezonde gerechten, Hoofdgerechten, rib eye steak, vlees recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • kookpannetje
  • oven + ovenschaal 
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 2 steaks
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 biologische citroen
  • 400 g Menopper aardappeltjes
  • 400 g haricot verts
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • mayonaise
  • 1 tl groene peperkorrels
  • snuf salt flakes
  • grove zwarte peper
  • 15 gram roomboter
BEREIDING
  • Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht + grill
  • Leg de steaks alvast uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen.
  • Pak een ovenschaal en doe hier de voorgesneden Menopper aardappeltjes in, knijp ½ citroen uit en doe 1 eetlepel olijfolie erbij, ½ theelepel salt flakes en 1 takje rozemarijn. Mix het geheel en zet 20 minuten in de oven.
  • Pak een anti aanbak pan en laat de roomboter smelten en doe er een paar druppeltjes olijfolie bij. Strooi wat grove zwarte peper over de steaks en leg als de roomboter heet genoeg is de steaks in de pan. Doe er een theelepel groene peperkorrels bij en draai de steak na 3 minuten om. Bak nogmaals 3 minuten aan de andere kant en zet het vuur uit en laat het vlees afgedekt op een plank rusten. Liever iets doorbakken? Bak dan de steak om en om 4-5 minuten.
  • Doe in dezelfde anti aanbak pan de paddenstoelen, je kan ze het beste los scheuren in plaats van snijden.
  • Kook tegelijk de haricot verts gaar in gezouten water, afhankelijk van de dikte duurt dit ongeveer 6-7 minuten. Laat ze uitlekken en strooi hier rasp/zeste van 1 citroen overheen.
  • Serveer er wat frisse (zelfgemaakte) mayonaise bij.

Recepten met citroen

Ben je opzoek naar nog meer perfect gebakken vlees inspiratie, zoals deze peper steak met paddenstoelen? Tip vergeet je thermometer of digitale oven thermometer niet. 

Maak dan bijvoorbeeld ook eens:

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

perfecte steak met citroen aardappeltjes en haricots verts boontjes
Samenwerking met Menopper aardappels

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte