Een perfect gebakken ‘peper’ steak op zijn tijd vind ik verrukkelijk! Zeker bij zo’n mals stukje vlees is het belangrijk dat je de kern temperatuur meet. Hierbij gebruik ik altijd de tools van Thermapen. Hieronder zie je ook een illustratie van deze onmisbare tool. Je ziet ze trouwens ook terugkomen in mijn kookboek. Bij een peper steak hoort wat mij betreft krokante aardappeltjes en boontjes, zoals haricots verts. Als frisse tegenhanger doet de biologische citroen het erg goed in dit gerecht.
Een snufje salt flakes, groene en zwarte peperkorrels maken deze steak helemaal af. Daarnaast is het ook lekker (als je tijd hebt) om de steak op je BBQ te grillen. Maar ook erg lekker in een goede anti aanbak pan. Voor dit recept heb ik de biologische Menopper aardappeltjes gebruikt en die zijn super smaakvol. De boontjes worden extra lekker met wat citroenzeste erbij.
Ben je opzoek naar nog meer perfect gebakken vlees inspiratie, zoals deze peper steak met paddenstoelen? Tip vergeet je thermometer of digitale oven thermometer niet.
Maak dan bijvoorbeeld ook eens:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Eén reactie
Oh jaaaaa dit ziet er lekker uit! Ik ga mijn vriend hiermee verrassen, waar koop je dit vlees?