Een leuk weetje is dat ik deze maand in 2 verschillende BBQ magazines sta. Fire & Food sta ik zelfs met twee vriendinnen op de cover.Â
Wat mij betreft mag het BBQ seizoen beginnen. Onlangs heb ik het basisrecept procureur van de Big Green Egg op de website gezet. Deze keer heb ik met de hemels malse procureur een fijn recept gemaakt. Lekker met lente groenten: Â venkel & courgette. Ik heb ze met de rode portstroop van Ernesto gelakt en even gegrild op de BBQ. Dit kan terwijl je het vlees even laat rusten, zodat alle smaken en sappen in het vlees blijven wanneer je het gaat aansnijden.
Een mooi sappig braadstuk waar je van gaat watertanden. Ook wel varkensnek of zelfs varkensrollade genoemd. Als je het langer laat doorgaren kan je er ook Pulled Pork van maken. Dat is ook superlekker! Dit recept zie je vanzelf op de website deze lente verschijnen. Als je met vlees aan de slag gaat raad ik je wel aan om de kerntemperatuur te meten, gebruik hiervoor een fijne thermometer.
Dit is alweer het tweede recept in samenwerking met Dick, eigenaar van Ernesto Portstroop. Hij heeft zowel een witte (fris, citrustachtig) portstroop als een rode portstoop (kruidig, vol met specerijen). De vorige keer ben ik met de witte variant aan de slag gegaan. Gebakken roodbaars met witte portstroop en pickles. Je vindt ze tegenwoordig bij meer dan 400 speciaalzaken, maar ook online! Kies voor een glazen verpakking van 200 ml of 400 ml handige knijpfles.Â
 Ik ben gek op de combinatie van zoet en hartig! Daarom ben ik helemaal in mijn hum met het ontwikkelen van recepten met deze portstropen.Â
Â
Ben je op zoek naar nog meer recepten met een zoete toon zoals deze gegrilde procureur?
Â
 Tip gebruik in plaats van balsamicostroop eens portstroop. Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
#samenwerking met Ernesto Portstroop
3 reacties
Hmmm Venkel gebruik ik niet zo vaak maar dit recept heeft mij geïnspireerd om het toch weer eens klaar te gaan maken.
Het moet nog iets warmer worden en dan gaan we ook weer bbq-en.
Weer een mooi BBQ recept, tof gaan we proberen