Er is weinig zo lekker als een goed gebakken stukje vlees , zoals een entrecôte/steak gebakken op de grill. Serveer er een lekkere salade bij en meet de kerntemperatuur met een Thermometer.
Leg de steak minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast, zodat hij op kamer temperatuur komt.
Verwarm de anti aanbak pan met een paar druppeltjes olijfolie en roomboter. Strooi de entrecôte / steak rijkelijk met grove zwarte peper of lemon pepper.
Als de grill warm genoeg is geworden leg je de steak op 1 kant
Draai na 2 minuten de steak om en prik de Thermapen, kerntemperatuur meter in het dikste stuk tot in het midden. Als de kerntemperatuur ongeveer 50 graden aangeeft en aan beiden kanten een mooie maillaird kleuring (bruin kleurg) heeft gekregen kan je de steak eraf halen. Laat de steak minimaal 5 minuten op een houtenplank rusten, zodat alle sappen erin blijven.
Snijd nu de steak in mooie dunne plakken en serveer bijvoorbeeld bij de cannellinibonen salade!