I LOVE MAYO
Mayonaise, wat een goddelijke uitvinding! Valt onder het rijtje van mijn ‘guilty pleasures’. Lekker romig en vet. Als je het zelf maakt, zelfs nóg lekkerder. Dat vettige van de mayonaise heeft een frisse tegenhanger nodig en daar is de citroen perfect voor! Citroenmayonaise is lekker bij oven frietjes, op stokbrood, voor bij de BBQ, vleeswaren, op een lepeltje (haha), en doet het goed bij vrijwel alles wat gefrituurd is! Deze snelle citroenmayonaise is perfect voor alle mensen met drukke agenda’s. Liever een gewone mayonaise? Klik dan hier!
Vanaf de 19e eeuw noemen we deze saus: mayonaise, daarvoor noemde we het een ei-emulsie of een ‘Jelly’. Het woord ‘mayonaise’ is vernoemd naar de het Franse woord: moyeu, wat letterlijk betekend ‘dooier van het ei’. In vele landen maken ze de mayonaise net even anders. De Japanse Kewpie mayonaise vind ik ook super lekker! Deze mayonaise wordt net zoals dit recept met een heel ei gemaakt en heeft een zuurtje. Waar heeft deze mayonaise die specifieke smaak aan te danken? Vaak wordt er appel cider of rijstazijn aan toegevoegd.
Zoals je ziet is het een mega makkelijk recept!
Zoek je een gerecht voor bij deze frisse mayonaise? Maak daarom eens stoofvlees met oven frietjes en citroenmayonaise.
Opzoek naar andere mayonaises met citroen? Maak dan bijvoorbeeld eens Franse basis mayonaise met citroen.
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
32 reacties
Hmm lekker dit recept, ik kan ook mayonaise zo op een lepeltje op eten
Ik dacht dat mayo gemaakt werd van enkel de eierdooier? Benieuwd waar het verschil in zit?
Ja klopt maar in Japan en sommige andere steden wordt het op deze manier gemaakt, dan gaat het wat sneller en een iets vollere smaak 🙂
manlief maakt hier in een ommezien een hele pot mayonaise, en dan wil je nooit meer anders, geloof me! Ik ga hem eens vragen er wat citroen bij te doen, lijkt me lekker
Oh wat goed! Ja een klein beetje rasp erbij maakt het nóg lekkerder. Ik hoor graag van je!
Nog nooit mayo gemaakt maar hij klinkt wel als een hele frisse mayonaise
Lijkt mij lekker en een gezonde variant! Ik ben dol op patat ik ga zeker deze mayonaise binnenkort maken.
Hallo,
Wat leuk dat je dit online zet.
Ik at dat vroeger altijd zelfgemaakte mayonaise. Dat is zo lekker.
Liefs Naomi
oooh dat klinkt wel heel erg lekker, die ga ik binnenkort zeker een keer maken.
Dat is simpel om te maken eigenlijk, haha. Maar nog makkelijker is natuurlijk mayo kopen in de winkel :$ En dat is ook wat ik eigenlijk altijd doe, haha
Whut? Is het zó eenvoudig? Daar kan en mag ik best wel eens de tijd en ruimte voor maken. Goede tip! Dankjewel!
En ik maar denken dat het moeilijk is om mayo te maken :O Niet dus!
Ik moet dit echt een keer gaan proberen!
Ik eet geen mayonaise dus zal dit niet maken. Maar het recept ziet er wel gemakkelijk uit.
Mmmm dit klinkt heerlijk!
Bedankt voor je recept. Ik ga het uitproberen.
Ik ben ook fan van de Kewpie mayonaise, die is ook heerlijk met sushi <3
Verder eet ik bijna geen mayo meer omdat dat niet past bij het veganist zijn 😉 Maar soms mis ik het wel, lekker bij de friet ofzo
Heerlijk lijkt me. Ik wist helemaal niet dat het woord mayonnaise daarvan kwam!
Lekker hoor, zag ik deze van de week ook niet bij een lekker recept van jou staan?
Interesting! Ik sla dit even op, want lijkt me wel leuk (en lekker) om ook eens een keer te proberen.
Ik maak ook graag mijn eigen mayonaise. Ik moet zeggen de ene keer lukt het me beter dan de andere keer 😉 Leuke toevoeging sap & rasp van de citroen. Jum!
Zoals iedereen hier in de reacties heb ik dit ook nog nooit zelf gemaakt. Om eerlijk te zijn, sta ik niet zo graag in de keuken! 🙂 Het klinkt wel erg lekker fris! Misschien onthouden voor in de zomermaanden!
Zelfgemaakte mayonaise is eigen poepsimpel en o zo lekker! Heerlijk!
Nog nooit zelf gemaakt, maar ik ben dan ook niet echt een sausjes eter haha
Lekker! Eigenlijk moet ik jouw blog nooit bezoeken als ik trek heb haha.
Nog nooit zelf gemaakr. Maar klinkt lekker fris
Het klinkt lekker, love fris en iets zuur smaak. Nog nooit gemaakt en geproefd.
http://dhini.nl
Wow, perfect in z’n eenvoud – ga ik denk ik straks meteen al uitproberen!
Ziet er lekker uit! Had het al voorbij zien komen in het recept met het stoofvlees.
Stuk gezonder dan gewone mayo denk.
Ik heb het ook nog nooit gemaakt, ben een helemaal geen keukenprinses. Maar zou dit wel eens graag proberen…
Groetjes, Eva
http://www.dark-rebel.com
Nog nooit zelf mayonaise gemaakt. Naar het schijnt is het niet altijd even simpel!