Snelle Pad Thai met gamba’s & citroen

Snelle Pad Thai met gamba’s & citroen

Mijn vader ging vroeger regelmatig naar Thailand, als hij dan terug kwam toverde hij de lekkerste maaltijden op tafel. Vaak ging dat gepaard met een hapje suiker, rijst of een glas melk om de ‘pittigheid’ te dempen. Maar lekker dat ik het vond! En nog steeds.
Pad Thai is een gerecht waar mijn zus vooral op straat in Thailand als streetfood at. Wanneer ze hier weer enthousiast over vertelde begon ik alweer te watertanden. Ieder heeft zo zijn of haar eigen variant op Pad Thai. Wat dit gerecht vooral zo lekker maakt is de tamarinde pasta. Het heeft een bijzondere smaak en geur en is erg typisch voor de Thaise keuken. Lekker met een frisse touch en crunchy pinda’s! Hieronder zie je mijn snelle Pad Thai variant met gamba’s & rawit pepertjes.


Snelle Pad Thai

Deze snelle Pad Thai staat hier in verschillende varianten wekelijks op ‘t menu.  Het is snel klaar, gezond en makkelijk om te maken. Je kan er ook een vegetarische variant van maken door de gamba’s te vervangen voor tofu.
Ook erg lekker trouwens!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
pad thai met garnalen en pepertjes-citroen

Snelle Pad Thai met gamba's & rawit pepers

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Trefwoord bakrecepten met citroen, gezonde gerechten, gezonde recepten, makkelijke gerechten, makkelijke recepten, thais, vis recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Vijzel
  • wokpan
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • Thaise rijst noedels voor 2 personen dunne platte rijst noedels
  • 1 Pad Thai pasta *ga hiervoor naar de toko
  • 1 biologische citroen of limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eieren
  • 2 wortels
  • 1 knoflookteen
  • 150 gram taugé
  • 2 rawit pepertjes rood en/of groen
  • handje ongezouten pinda's
  • 9 grote gamba's *visboer
  • verse koriander
BEREIDING
  • Snijd eerst de knoflook teen in kleine stukjes, zet de wokpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook aan. Doe de (in dunne plakjes gesneden) wortel erbij en bak voor een paar minuten. Doe nu ook taugé erbij en een heel ei, blijf roeren zodat het ei zich in kleine stukjes verdeeld.
  • Laat de noedels 4 minuten in kokend water gaar worden, handig als je er een deksel op zet en giet af en zet even apart.
  • Doe nu de saus en een eetlepel vissaus en de gare noedels erbij. Probeer een handigheid te vinden om in je wokpan zo min mogelijk te hoeven roeren, maar het toch te laten mengen. Doe nu de Pad Thai pasta erbij en meng het geheel.
  • Als laatste bak je de gamba's in dezelfde pan. Na een paar minuten worden ze mooi oranje van kleur en zijn ze gaar.
  • Pak ondertussen een vijzel en doe hier de pinda's in, maak ze zo fijn als dat je zelf lekker vindt. Schep de pad thai op een grote schaal, knijp een halve limoen/citroen over de Pad Thai uit.
  • Serveer voor de pittige liefhebber met een bakje met 3 el vissaus gemengd met de rawit pepertjes (zonder zaadjes) en roer er een theelepel (riet of basterd) suiker doorheen.
  • Zet de schaal op tafel en laat iederen zelf op scheppen. Strooi als laatste de pinda's over je bord en eventueel wat verse koriander.

LUXE SALADE RECEPTEN MET CITROEN

Thaise maaltijden zijn naast Italiaanse maaltijden thuis favoriet. Je hebt een paar basis smaakmakers waar je mee werkt en dat zorgt ervoor dat je eigenlijk heel snel een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel kan zetten. Ben je opzoek naar een andere Thaise inspiratie?

 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

snelle Pad Thai met rawit pepertjes

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept