Mijn vader ging vroeger regelmatig naar Thailand, als hij dan terug kwam toverde hij de lekkerste maaltijden op tafel. Vaak ging dat gepaard met een hapje suiker, rijst of een glas melk om de ‘pittigheid’ te dempen. Maar lekker dat ik het vond! En nog steeds.
Pad Thai is een gerecht waar mijn zus vooral op straat in Thailand als streetfood at.
Wanneer ze hier weer enthousiast over vertelde begon ik alweer te watertanden. Ieder heeft zo zijn of haar eigen variant op Pad Thai. Wat dit gerecht vooral zo lekker maakt is de tamarinde pasta. Het heeft een bijzondere smaak en geur en is erg typisch voor de Thaise keuken. Lekker met een frisse touch en crunchy pinda’s! Hieronder zie je mijn snelle Pad Thai variant met gamba’s & rawit pepertjes.
Deze snelle Pad Thai staat hier in verschillende varianten wekelijks op ’t menu.
Het is snel klaar, gezond en makkelijk om te maken. Je kan er ook een
vegetarische variant van maken door de gamba’s te vervangen voor tofu.
Ook erg lekker trouwens!
Thaise maaltijden zijn naast Italiaanse maaltijden thuis favoriet. Je hebt een paar basis smaakmakers waar je mee werkt en dat zorgt ervoor dat je eigenlijk heel snel een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel kan zetten. Ben je opzoek naar een andere Thaise inspiratie?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
2 reacties
Ziet er heerlijk uit!.
Ga ik zeker maken!.
gemaakt! heerlijk