Risotto, je mag mij ervoor wakker maken en/of dagelijks serveren! Ik vind het zó lekker, vooral als het gemaakt is met echte Italiaanse kaas, zoals Parmigiano Reggiano. Deze intens lekkere, pittige en licht gezoute kaas is meegenomen door schoonfamilie uit Italië. Als je deze hemelse kaas vergelijkt met Parmezaanse kaas uit de supermarkt, denk je de volgende keer wel even na. Ik fiets liever een stukje verder voor echte kwaliteit, dan een nagemaakt stuk. In juni gaan mijn vriend en ik naar Noord-Italië en nemen zeker een extra groot stuk mee! Zie hieronder het Risotto met citroen & Parmigiano Reggiano recept.
Vrijwel elke kaasboer bij jou in de buurt verkoopt deze hemelse kaas! Sommige supermarkten trouwens ook. Het is eigenlijk een soort zoutvervanger én smaakversterker. Volgens de Italianen is de Parmigiano Reggiano de Koning der Kazen. Het is namelijk een complexe combinatie van ambacht, traditie, eigen recept, melk, zorgzame rijping en met altijd respect voor de natuur. Deze kaas heeft een kenmerkende, lekkere en intense smaak die eigenlijk eindeloos te combineren valt. Wist je dat Parmigiano Reggiano een minder vette kaas is? Dit komt doordat ze melk gedeeltelijk afromen.
Ook zo’n risotto fan?
Maak dan eens snelle doperwten risotto & rode mul.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Eén reactie
Lekker recept en mooie bordjes, net even Citroen.
Reacties zijn gesloten.