Risotto met citroen & Parmigiano Reggiano

Risotto met citroen & Parmigiano Reggiano

Risotto, je mag mij ervoor wakker maken en/of dagelijks serveren! Ik vind het zó lekker, vooral als het gemaakt is met echte Italiaanse kaas, zoals Parmigiano Reggiano. Deze intens lekkere, pittige en licht gezoute kaas is meegenomen door schoonfamilie uit Italië. Als je deze hemelse kaas vergelijkt met Parmezaanse kaas uit de supermarkt, denk je de volgende keer wel even na. Ik fiets liever een stukje verder voor echte kwaliteit, dan een nagemaakt stuk. In juni gaan mijn vriend en ik naar Noord-Italië en nemen zeker een extra groot stuk mee! Zie hieronder het Risotto met citroen & Parmigiano Reggiano recept.


Waar koop je, Parmigiano Reggiano?

Vrijwel elke kaasboer bij jou in de buurt verkoopt deze hemelse kaas! Sommige supermarkten trouwens ook. Het is eigenlijk een soort zoutvervanger én smaakversterker. Volgens de Italianen is de Parmigiano Reggiano de Koning der Kazen. Het is namelijk een complexe combinatie van ambacht, traditie, eigen recept, melk, zorgzame rijping en met altijd respect voor de natuur. Deze kaas heeft een kenmerkende, lekkere en intense smaak die eigenlijk eindeloos te combineren valt. Wist je dat Parmigiano Reggiano een minder vette kaas is? Dit komt doordat ze melk gedeeltelijk afromen.

Ook zo’n risotto fan?
Maak dan eens snelle doperwten risotto & rode mul.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Risotto met citroen & Parmigiano Reggiano 'The Lemon Kitchen

Risotto met citroen & Parmigiano Reggiano

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, Risotto recepten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • Zesteur of handrasp
INGREDIËNTEN
  • 1 groot bakje kastanje paddenstoelen
  • stuk Parmigiano Reggiano of Parmezaanse kaas
  • risotto 250 gram Principato Di Lucedio Arborio Rijst *Supermarkt
  • 1 biologische citroen
  • 1 venkel
  • verse basilicum
  • 1 glas witte wijn Chardonnay
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Zet als eerste een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe. Als de olie heet genoeg is voeg je de fijne knoflook, sjalotje (in ringen) en citroenrasp toe. Voeg hier als laatste de risotto rijst bij. De korrel gaat op deze manier namelijk open staan.
  • Blijf rustig roeren en als de korrel verwarmd is, blus je het geheel af met een 1 glas witte wijn (Chardonnay). Het is belangrijk om te blijven roeren en als het vocht vrijwel verdwenen is zet je het vuur wat lager. Voeg nu de paddenstoelen (door vieren gesneden) toe.
  • Zet de waterkoker aan en voeg 1 groente bouillon blokje aan 1 liter gekookt water toe. Deze bouillon ga je gebruiken voor de risotto. Voeg telkens een scheut bouillon toe aan de risotto en blijf roeren, tot dat de korrel bijna gaar is.
  • Nu de kaas erbij!
  • Als de bouillon grotendeels op is rasp je steeds wat van de Parmezaanse kaas eroverheen en blijf je roeren. Zo wordt de risotto smeuïg en vol van smaak. Als de onderkant een klein beetje vast gaat zitten is het geen probleem, roer het voorzichtig los en voeg nog wat (overgebleven) bouillon toe.
  • Breng de risotto op smaak met peper en citroensap. Voeg nog wat verse basilicum toe en rasp naar smaak nog wat extra Parmigiano Reggiano (zout) over de risotto en eventueel een paar druppetjes extra vergine olijfolie!
    Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte