LIEFDE VOOR RISOTTO
Misschien heb je het al via Social Media voorbij zien komen, ik was vorige week samen met Suzanne van Puur Suzanne bij het Koreaanse GreenCo Mushroom event. Dit was georganiseerd samen met Foodies magazine en Koken en Genieten magazine. We kregen een drie gangen proeflunch in het restaurant De Meesterproef, gevestigd in de oude Honig fabriek in Nijmegen. Tijdens het event stonden de lekkere paddestoelen in de hoofdrol. Ik heb superlekker gegeten van vegetarisch tot een met buikspek. Vervolgens ging ik vol inspiratie naar huis om zelf aan de slag te gaan met deze gepekelde en gemarineerde paddenstoelen. Hieronder zie je het recept van gemarineerde paddenstoelen risotto met gegrilde paprika.
Onder het merk Korea Green Mushroom Park zal Greenco binnenkort een nieuw product op de Nederlandse markt introduceren: gemarineerde, gepekelde en paddenstoelen in olijfolie. Het is bijzonder om alvast een product te mogen proeven en beoordelen. Wat ik zo speciaal aan deze paddenstoelen vind is dat ze nog heel stevig zijn, dus de lekkere structuur spreekt mij enorm aan. Het is een vernieuwend en lekker product. Omdat het nog een nieuw merk is werden we gevraagd om deel te nemen aan een focus group discussion, in het Engels. Leuk om je mening te mogen geven. De gepekelde versie heeft een zuurtje en dat vind ik uiteraard heerlijk! Verder is de vormgeving van de potjes ook prachtig!
Tip: Blijf gefocust bij de risotto gedurende de eerste 20 minuten, dan heb je gegarandeerd een hemels gerecht!
Wil je nog meer risotto inspiratie? Maak dan eens snelle doperwten risotto met rode mul & citroen!
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
16 reacties
Dat is lekker dat ga ik van het weeekend maken.
Tof! Laat me weten hoe je het vond <3
Klinkt lekker. Mijn probleem met paprika is altijd: bij mij overheersen ze altijd het gerecht. Ik doe in de bereiding iets verkeerd, denk ik. Want als iemand anders kookt, heb ik er geen ‘last’ van. Enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
Wat een prachtig gerecht. Ik kan er altijd zo van genieten als een bord mooi is opgemaakt!
Mmm dat ziet er heerlijk uit zeg! Ben trouwens in deze tijd van het jaar dol op paddestoelen 😀
Wauw ziet er lekker uit zeg!
Hé wat?! zo handig die bokaaltjes! Wij hebben enkele potjes met gedroogde ‘cèpes’ staan in onze kast vanuit de Dordogne, maar daar zijn we super spaarzaam mee. Dit lijkt me dan zoveel handiger voor een risotto!
Dit ziet er superlekker uit, ik eet heel graag risotto en heel graag paddestoelen. Spijtig genoeg heb ik nog nooit risotto durven maken. Toch maar eens proberen dan? Ik denk het wel.
Wauw, wat ziet dat er heerlijk uit!
dit klinkt als een heerlijk recept voor de herfst en ziet er super lekker uit.
ik maak af en toe paddenstoelen-risotto, dus dit lijkt mij een fantastisch alternatief. Dan hoef ik niet meer te wachten tot de paddenstoelen die ik wil vers in de winkel liggen maar kan ik een potje klaar zetten in de voorraadkast en gewoon risotto maken zodra ik zin heb….
Oh dit moet mijn dochter weten! Door haar heb ik Koreaanse drama’s ontdekt, en zij eet ook graag Koreaanse gerechten!
Wow. Ziet er lekker uit. Echt iets voor in de herfst.
Oh jippiie weer zo mega lekker. Ik word elke keer geïnspireerd door je prachtige gerechten!
Ik ben gek op risotto, maar als ik het aan het maken ben denk ik ALTIJD dat het fout gaat. Terwijl het nooit fout gaat :’) witte wijn vind ik er ook superlekker in. Prachtige plaatjes!
Oh wauw! Dit klinkt fantastisch. Ik ben dol op risotto en paddenstoelen, perfect ook voor de herfst.. Dit ga ik zeker maken!