+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

LIEFDE VOOR RISOTTO
Misschien heb je het al via Social Media voorbij zien komen, ik was vorige week samen met Suzanne van Puur Suzanne bij het Koreaanse GreenCo Mushroom event. Dit was georganiseerd samen met Foodies magazine en Koken en Genieten magazine. We kregen een drie gangen proeflunch in het restaurant De Meesterproef, gevestigd in de oude Honig fabriek in Nijmegen. Tijdens het event stonden de lekkere paddestoelen in de hoofdrol. Ik heb superlekker gegeten van vegetarisch tot een met buikspek. Vervolgens ging ik vol inspiratie naar huis om zelf aan de slag te gaan met deze gepekelde en gemarineerde paddenstoelen. Hieronder zie je het recept van gemarineerde paddenstoelen risotto met gegrilde paprika.

greenco paddenstoelen risotto

Greenco paddenstoelen risotto met Foodies Magazine 

Greenco Mushrooms

Onder het merk Korea Green Mushroom Park zal Greenco binnenkort een nieuw product op de Nederlandse markt introduceren: gemarineerde, gepekelde en paddenstoelen in olijfolie. Het is bijzonder om alvast een product te mogen proeven en beoordelen. Wat ik zo speciaal aan deze paddenstoelen vind is dat ze nog heel stevig zijn, dus de lekkere structuur spreekt mij enorm aan. Het is een vernieuwend en lekker product. Omdat het nog een nieuw merk is werden we gevraagd om deel te nemen aan een focus group discussion, in het Engels. Leuk om je mening te mogen geven. De gepekelde versie heeft een zuurtje en dat vind ik uiteraard heerlijk! Verder is de vormgeving van de potjes ook prachtig!

greenco paddenstoelen risotto

Recept gemarineerde paddenstoelen risotto met gegrilde paprika

Tip: Blijf gefocust bij de risotto gedurende de eerste 20 minuten, dan heb je gegarandeerd een hemels gerecht!

Bereidingstijd: +/- 40 minuten voor  4 personen 

Ingrediënten

 •  pot Korea Green Mushroom gepekeld
 • pot Korea Green Mushroom gemarineerd
 • 4-500 gram risotto rijst
 • Biologische citroen
 • Verse tuinkers
 • ½ glas witte wijn (Chardonnay is er lekker bij)
 • +/- 140 gram Parmezaanse kaas
 • 3 gele en/of oranje paprika’s
 • Knoflookteen (fijngehakt of geperst)

Benodigdheden

 • Handrasp
 • Anti aanbak pan
 • Oven

Bereidingswijze paddenstoelen risotto

1. Verwarm als eerste de oven voor op 190 graden en snijd de paprika’s in grote plakken en verwijder de zaadjes. Leg ze vervolgens met de buitenkant naar boven op bakpapier in de oven en smeer in met een klein beetje olijfolie. Houdt de paprika’s in de gaten dat ze niet verbranden maar lekker sappig worden en licht verkleuren.

2. Zet vervolgens de anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe. Als de olie het heet genoeg is voeg je de fijne knoflook en citroenrasp toe. Voeg hier als laatste de risotto rijst bij. De korrel gaat op deze manier namelijk open staan.

3. Blijf rustig roeren en als de korrel verwarmd is, blus je het geheel af met een half glas witte wijn (Chardonnay). Het is belangrijk om te blijven roeren en als het vocht vrijwel verdwenen is zet je het vuur wat lager.

4. Zet de waterkoker aan en voeg een halve liter gekookt water toe aan de gemarineerde paddenstoelen. Deze bouillon ga je gebruiken voor de risotto. Voeg telkens een scheut bouillon toe aan de risotto en blijf roeren.

Nu de kaas erbij!

5. Als de bouillon grotendeels op is rasp je steeds wat van de Parmezaanse kaas eroverheen en blijf je roeren. Zo wordt de risotto smeuïg en vol van smaak. Als de onderkant een klein beetje vast gaat zitten is het geen probleem, haal het los en voeg nog wat bouillon toe.

6. Giet vervolgens de gepekelde paddenstoelen af en voeg als laatste nog wat toe aan de risotto. Serveer de rest van de gepekelde paddenstoelen los bij de risotto, lekker om erbij te eten of toe te voegen aan de risotto. Het frisse van deze variant is lekker erbij!

7. Roer als laatste de gegrilde paprika door de paddenstoelen risotto en serveer met een citroen stuk eb wat verse tuinkers.

Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Wil je nog meer risotto inspiratie? Maak dan eens snelle doperwten risotto met rode mul & citroen!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Paddenstoelen risotto met gegrilde paprika
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This