Paddenstoelen risotto met gegrilde paprika

Paddenstoelen risotto met gegrilde paprika

LIEFDE VOOR RISOTTO
Misschien heb je het al via Social Media voorbij zien komen, ik was vorige week samen met Suzanne van Puur Suzanne bij het Koreaanse GreenCo Mushroom event. Dit was georganiseerd samen met Foodies magazine en Koken en Genieten magazine. We kregen een drie gangen proeflunch in het restaurant De Meesterproef, gevestigd in de oude Honig fabriek in Nijmegen. Tijdens het event stonden de lekkere paddestoelen in de hoofdrol. Ik heb superlekker gegeten van vegetarisch tot een met buikspek. Vervolgens ging ik vol inspiratie naar huis om zelf aan de slag te gaan met deze gepekelde en gemarineerde paddenstoelen. Hieronder zie je het recept van gemarineerde paddenstoelen risotto met gegrilde paprika.


Greenco Mushrooms

Onder het merk Korea Green Mushroom Park zal Greenco binnenkort een nieuw product op de Nederlandse markt introduceren: gemarineerde, gepekelde en paddenstoelen in olijfolie. Het is bijzonder om alvast een product te mogen proeven en beoordelen. Wat ik zo speciaal aan deze paddenstoelen vind is dat ze nog heel stevig zijn, dus de lekkere structuur spreekt mij enorm aan. Het is een vernieuwend en lekker product. Omdat het nog een nieuw merk is werden we gevraagd om deel te nemen aan een focus group discussion, in het Engels. Leuk om je mening te mogen geven. De gepekelde versie heeft een zuurtje en dat vind ik uiteraard heerlijk! Verder is de vormgeving van de potjes ook prachtig!


Tip: Blijf gefocust bij de risotto gedurende de eerste 20 minuten, dan heb je gegarandeerd een hemels gerecht!

Wil je nog meer risotto inspiratie? Maak dan eens snelle doperwten risotto met rode mul & citroen!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Paddenstoelen risotto met gegrilde paprika

Gemarineerde paddenstoelen risotto met gegrilde paprika

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, Risotto recepten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Anti aanbak pan
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 1 pot Korea Green Mushroom gepekeld
  • 1 pot Korea Green Mushroom gemarineerd
  • 4-500 gram risotto rijst
  • 1 Biologische citroen
  • Verse tuinkers
  • ½ glas witte wijn Chardonnay is er lekker bij
  • 140 gram Parmezaanse kaas
  • 3 gele en/of oranje paprika’s
  • 1 Knoflookteen fijngehakt of geperst
BEREIDING
  • Verwarm als eerste de oven voor op 190 graden en snijd de paprika’s in grote plakken en verwijder de zaadjes. Leg ze vervolgens met de buitenkant naar boven op bakpapier in de oven en smeer in met een klein beetje olijfolie. Houdt de paprika’s in de gaten dat ze niet verbranden maar lekker sappig worden en licht verkleuren.
  • Zet vervolgens de anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe. Als de olie het heet genoeg is voeg je de fijne knoflook en citroenrasp toe. Voeg hier als laatste de risotto rijst bij. De korrel gaat op deze manier namelijk open staan.
  • Blijf rustig roeren en als de korrel verwarmd is, blus je het geheel af met een half glas witte wijn (Chardonnay). Het is belangrijk om te blijven roeren en als het vocht vrijwel verdwenen is zet je het vuur wat lager.
  • Zet de waterkoker aan en voeg een halve liter gekookt water toe aan de gemarineerde paddenstoelen. Deze bouillon ga je gebruiken voor de risotto. Voeg telkens een scheut bouillon toe aan de risotto en blijf roeren.
  • Nu de kaas erbij!
  • Als de bouillon grotendeels op is rasp je steeds wat van de Parmezaanse kaas eroverheen en blijf je roeren. Zo wordt de risotto smeuïg en vol van smaak. Als de onderkant een klein beetje vast gaat zitten is het geen probleem, haal het los en voeg nog wat bouillon toe.
  • Giet vervolgens de gepekelde paddenstoelen af en voeg als laatste nog wat toe aan de risotto. Serveer de rest van de gepekelde paddenstoelen los bij de risotto, lekker om erbij te eten of toe te voegen aan de risotto. Het frisse van deze variant is lekker erbij!
  • Roer als laatste de gegrilde paprika door de paddenstoelen risotto en serveer met een citroen stuk eb wat verse tuinkers.
    Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Greenco paddenstoelen risotto met Foodies Magazine

16 reacties

  1. Hé wat?! zo handig die bokaaltjes! Wij hebben enkele potjes met gedroogde ‘cèpes’ staan in onze kast vanuit de Dordogne, maar daar zijn we super spaarzaam mee. Dit lijkt me dan zoveel handiger voor een risotto!

  2. Dit ziet er superlekker uit, ik eet heel graag risotto en heel graag paddestoelen. Spijtig genoeg heb ik nog nooit risotto durven maken. Toch maar eens proberen dan? Ik denk het wel.

  3. ik maak af en toe paddenstoelen-risotto, dus dit lijkt mij een fantastisch alternatief. Dan hoef ik niet meer te wachten tot de paddenstoelen die ik wil vers in de winkel liggen maar kan ik een potje klaar zetten in de voorraadkast en gewoon risotto maken zodra ik zin heb….

  4. Ik ben gek op risotto, maar als ik het aan het maken ben denk ik ALTIJD dat het fout gaat. Terwijl het nooit fout gaat :’) witte wijn vind ik er ook superlekker in. Prachtige plaatjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte