Oesters met citroen & kaviaar

Oesters met citroen & kaviaar

Oesters uit Zeeland, je mag mij er spreekwoordelijk gezegd voor wakker maken!  Het is een echte delicatesse, bijzonder om te eten én een klusje om ze open te maken. Maar na hard werken om de schelpen open te krijgen word je beloond met een onweerstaanbare oester. Deze keer met een toefje kaviaar en biologische citroen.  Eigenijk kan je oesters ook puur eten, maar met deze twee ingrediënten maak je er gewoon een groot feest van. Zowel de kaviaar als de biologische citroen zijn heel puur van zichzelf. Deze oesters komen uit Yerseke in Zeeland. Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend op de boot mee geweest om oesters te rapen. Nog steeds een hele fijne, lekkere en bijzondere herinnering.

OESTERS UIT YERSEKE ZEELAND
Je kan deze Nederlandse kaviaar en andere oesters eenvoudig online bestellen bij viswinkelonline.nl!

Oesters met citroen

De type oesters die je op de foto afgebeeld ziet zijn Tafel Oesters HK46, een van de allerlekkerste uit eigen land. Deze naam is een afkorting van het kweekgebied in Nationaal park de Oosterschelde genaamd: Hooge Kraaier. Chris is eigenaar van Vis Winkel Online en verkoopt o.a. deze onweerstaanbare oesters. Ze komen van de kwekerij uit Yerseke van zijn neef vandaan. Hier zit ook een restaurant en daar kan je trouwens ook terecht voor een oesterproeverij. Je kijkt letterlijk over de oesterkwekerij heen. Dit type oester is wat vetter en zoeter van smaak, qua kleur zijn ze eerder bruin dan grijs en dat heeft te maken met het feit dat het tafel oesters zijn en geen bodem oesters (liggen onder het zand). 

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen

Handrasp
Handpers type 2 illustratie

Citruspers
kerst recept oester kaviaar

Oesters met citroen & kaviaar

Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Trefwoord citroen gerechten, kaviaar, oester recepten, oesters
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Jadis
TOOLS
  • oestermes
  • citroenpers
  • Zesteur of handrasp
INGREDIËNTEN
  • 12 stuks tafel oesters uit Zeeland Bestel bij viswinkelonline.nl
  • 1 eetlepel kaviaar Bestel bij viswinkelonline.nl
  • ½ stuk biologische citroen *Ekoplaza, markt of supermarkt
BEREIDING
  • Dit is natuurlijk een erg eenvoudig recept, maar het openmaken van de oesters vraagt wel om geduld en techniek.
Oester techniek
  • Een oester openen gaat het beste met een oestermes, deze kan je bij erbij bestellen. Je steekt dit speciale mes in het scharnier, vervolgens snijd je de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Let op: niet te lomp, voor je het weet zit er kruis in je oester .Voor een mooie presentatie snijd je de oester aan de onderkant van de schelp los en draai je hem om.
  • Als de oester open is doe je een theelepel van de kaviaar er op en als laatste wat citroenkrulletjes (schil van de citroen). Gebruik hiervoor de zesteur of handrasp.

Kerst recepten met citroen

Ben jij net zoals ik helemaal weg van feestelijke recepten met schaal en schelpdieren, zoals deze oesters met citroen en kaviaar? Maak dan bivoorbeeld eens:

 

#samenwerking met Vis Winkel Online

oesters Yerseke Zeeland met kaviaar en citroen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept