Oesters uit Zeeland, je mag mij er spreekwoordelijk gezegd voor wakker maken! Het is een echte delicatesse, bijzonder om te eten én een klusje om ze open te maken. Maar na hard werken om de schelpen open te krijgen word je beloond met een onweerstaanbare oester. Deze keer met een toefje kaviaar en biologische citroen. Eigenijk kan je oesters ook puur eten, maar met deze twee ingrediënten maak je er gewoon een groot feest van. Zowel de kaviaar als de biologische citroen zijn heel puur van zichzelf. Deze oesters komen uit Yerseke in Zeeland. Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend op de boot mee geweest om oesters te rapen. Nog steeds een hele fijne, lekkere en bijzondere herinnering.
OESTERS UIT YERSEKE ZEELAND
Je kan deze Nederlandse kaviaar en andere oesters eenvoudig online bestellen bij viswinkelonline.nl!
De type oesters die je op de foto afgebeeld ziet zijn Tafel Oesters HK46, een van de allerlekkerste uit eigen land. Deze naam is een afkorting van het kweekgebied in Nationaal park de Oosterschelde genaamd: Hooge Kraaier. Chris is eigenaar van Vis Winkel Online en verkoopt o.a. deze onweerstaanbare oesters. Ze komen van de kwekerij uit Yerseke van zijn neef vandaan. Hier zit ook een restaurant en daar kan je trouwens ook terecht voor een oesterproeverij. Je kijkt letterlijk over de oesterkwekerij heen. Dit type oester is wat vetter en zoeter van smaak, qua kleur zijn ze eerder bruin dan grijs en dat heeft te maken met het feit dat het tafel oesters zijn en geen bodem oesters (liggen onder het zand).
Ben jij net zoals ik helemaal weg van feestelijke recepten met schaal en schelpdieren, zoals deze oesters met citroen en kaviaar? Maak dan bivoorbeeld eens:
#samenwerking met Vis Winkel Online
Eén reactie
Super mooi recept heel puur en daar houden wij thuis van. Even kijken of we ze gaan nestelen nommm