Oosterschelde Kreeft met lamsoren pesto 'Egg

Oosterschelde Kreeft met lamsoren pesto 'Egg

Als het seizoen weer geopend is raad ik iedereen aan om voor Oosterschelde kreeft te kiezen! Ik ben gek op schaal,- & schelpdieren en daarom zie je er ook verschillende van terugkomen in mijn kookboek. Kreeft is echt een seizoensproduct waarbij je maar een paar maanden per jaar in Nederland de Oosterschelde kreeft kan bestellen en eten. De rest van het jaar eet je Canadese kreeft, ook lekker maar je proeft zeker kwaliteit verschil met onze Hollandse trots! Dit Oosterschelde kreeft met lamsoren pesto recept heb ik spontaan bedacht toen ik van viswinkel online lamsoren en kreeft opgestuurd kreeg. Ik vind het fantastisch om zelf pestootjes te maken, het is zo simpel te maken en altijd een smaakbom.

Oosterschelde kreeft

Dat eet je in de lente van maart tot en met half juli wordt de Oosterschelde kreeft gevangen en is er jaarlijks een superleuk event in Zeeland. Ik ben er vorig jaar bij geweest en dit jaar ging helaas wegens de corona door. Maar in mijn kookboek vertel ik er ook wat meer over! Kreeft van de Big Green Egg is misschien wel het allerlekkerst! Op dit moment kan je kiezen voor de Canadese kreeft, bestel hier!

Kreeft met lamsoren pesto

In deze lamsoren pesto heb ik goede olijfolie, walnoten, citroen en knoflook gecombineerd en het is lekker!? Ik was zelf ook verrast door deze hemelse combinatie.

5/5

Tools die ik gebruik

Hand citroen pers type 2 illustratie
Tool
Handpers
zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Handrasp
Oosterschelde kreeft met lamsoren pesto

Kreeft met lamsoren pesto Big Green Egg

Gang Kreeft
Keuken Zeeuws
Trefwoord Kreeft recepten, Oosterschelde kreeft, recepten met citroen
Totale tijd 1 uur
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Big Green Egg of andere kamado / BBQ (oven kan ook)
  • Digitale Oven Thermometer van Thermapen
  • kwastje voor de pesto
  • vijzel of bijvoorbeeld een staafmixer
  • Handrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 1 hele gekookte kreeft (Te bestellen bij Viswinkelonline.nl)
  • 1 biologische citroen
  • Lamsoren citroen walnoten pesto
  • 55 gram lamsoren
  • 40 ml extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
  • 8 walnoten
  • 1 kleine knoflook teen
  • 1 eetlepel citroensap & 1 theelepel citroenrasp (zeste)
  • 2 theelepels kruidenzout
BEREIDING
  • Verwarm de Big Green Egg voor op 180 graden (als het kan indirect).
  • Maak de pesto door de lamsoren in een hoge maatbeker te doen, doe hier de walnoten (in kleinere stukjes gebroken), sap & zeste van de citroen, kleine knoflookteen, olijfolie en kruidenzout bij en mix tot je een mooie gladde pesto hebt gekregen. Je kan hiervoor ook een vijzel gebruiken. Breng op smaak met eventueel wat versgemalen peper.
  • Snijd de kreeft vanuit zijn kop naar achteren door het midden. Bekijk hier tips!
  • Gebruik een lepeltje of kwastje om het kreeften vlees in te smeren met de zelfgemaakte lamsoren pesto.
  • Leg de gehalveerde kreeften op de Big Green Egg (op de schaal kant) en prik de Digitale Oven Thermometer er in en zet het alarm op 80 graden. De kreeft is al voorgekookt, maar het blijft een ideale kerntemperatuur om te eten. Leg ook 2 stukken citroen op de BBQ/EGG. Lekker om uit te knijpen later over de kreeft!
  • Mocht je nou geen voorgekookte kreeft kunnen vinden, dan is deze kerntemperatuur al helemaal essentieel. 
Heb je geen bbq/big green egg? Dan kan je het ook in de ovene maken. Verwarm de oven dan voor op 180 graden en prik een digitale oven thermomter er in.

    Citroen recepten

    Omdat sommige mensen net pas een Big Green Egg hebben aangeschaft of het alweer een jaar geleden is, heb ik een artikel met basistips online gezet. Daarbij staan verschillende lekkere recepten.

     

    Opzoek naar nog meer Big Green Egg  recepten? Maak dan bijvoorbeeld eens:

     

     

    #Samenwerking met Thermapen Nederland

    oosterschelde kreeft met lamsoren citroen walnoten pesto big green egg
    oosterschelde kreeft met lamsoren citroen walnoten pesto big green egg

    20 reacties

    1. De Oosterscheldekreeft met lamsoren en pesto is echt een culinair gerecht. Handig die digitale oven thermoter van Thermapen om de juiste temperatuur te bepalen. Lijkt me super om dat zelf te gaan ervaren en dit heerlijke feestelijke gerecht thuis te gaan serveren.

    2. OOSTERSCHELDE KREEFT MET LAMSOREN PESTO ‘EGG lijkt me een geweldig recept wat ik graag in het nieuwe jaar eens ga proberen te maken!

    3. Hmmmmm KREEFT MET LAMSOREN PESTO Heerlijk zou ik graag willen gaan proberen ik ben dol op kreeft. Een goed idee voor oud en nieuw 🎇🎉🎇😋👌

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Waardering recept




    Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

    Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

    Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte