Gegratineerde oesters met oude kaas en citroen

Gegratineerde oesters met oude kaas en citroen

HEMELSE KERST AMUSE!
Oesters, je houdt ervan of je vind het helemaal niks! Ik vind ze zelf fan-tas-tisch lekker! Je kan ze op allerlei manieren bereiden, maar nu de feestdagen eraan komen vind ik gegratineerd toch het lekkerst! De Zeeuwse oesters zijn van het bedrijf Vis Winkel online. Hier kan je online allerlei bijzondere vissoorten bestellen, super handig! Gegratineerde oesters met oude kaas en citroen is een watertandend lekkere amuse. Als je deze heerlijke oesters (of andere vis) wilt bestellen heb ik hieronder een €5,- kortingscode voor je!

 

Zeeuwse oesters

Je hebt allerlei Zeeuwse oestersoorten, maar in de volksmond hebben ze het over Zeeuwse oesters. Je hebt wel twee soorten oesters. Namelijk de Zeeuwse platte en de Zeeuwse Creuses. Ze hebben beiden een eigen smaak. In dit recept heb ik de creuses gebruikt! Oesters staan symbool voor culinair genieten en daarom plaats ik ze net voor de kerst. Wist je dat deze oesters bedreigt worden door de Oesterboorder, dit is een slakje dat zich door de schelp van de oester eet en vervolgens leeg zuigt. Er wordt gezocht naar een oplossing. Je kan deze branche helpen door vaker oesters te serveren! Je kan ze puur eten met wat verse citroensap of gegratineerd zoals in het recept hieronder.


Serveertip: 
Lekker met wat brood om nog even te dippen in de overgebleven sap van de oesters.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Gegratineerde oesters met oude kaas en citroen

Gegratineerde oesters met oude kaas en citroen

Gang Voorgerecht
Trefwoord oester recepten, vis recepten, voorgerechten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Handrasp
 • oven
 • oestermes
INGREDIËNTEN
 • 1 biologische citroen
 • 2 knoflooktenen fijngeperst/gehakt
 • +/- 100 gram geraspte oude kaas
 • verse peterselie
 • 12 oesters (online te bestellen) Gebruik voor €5,- korting deze code: Lemon
BEREIDING
 • Maak de oesters voorzichtig met een handschoen of theedoek open. Geen ervaring mee? Kijk dan even dit filmpje voor de zekerheid.
 • Als de oesters open zijn bewaar je een beetje van het vocht wat erin zit en verdeel je hier fijngeperste knoflook, oude kaas en als laatste citroenrasp.
 • Zet op een ovenplaat en voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Het is de bedoeling dat de kaas smelt en een lichte kleuring krijgt.
 • Haal de oesters uit de oven en serveer er een lekker glas wijn, champagne of prosecco bij!

Vis bestellen!?

De oesters en andere vissoorten mag je online bestellen met deze kortingscode!
Gebruik voor €5,- korting deze code: Lemon

Dit recept is in samenwerking met Viswinkel Online ontwikkelt.

gegratineerde oesters met oude kaas en citroen
gegratineerde oesters met oude kaas en citroen

13 reacties

 1. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dit nog niet eerder heb geprobeerd. Slakken, mosselen, dat dan weer wel (iets heel anders natuurlijk). De foto’s zien er zo prachtig uit en het gerecht zo smakelijk dat ik nu toch wel heel nieuwsgierig ben geworden.

 2. Oesters! Ik heb ze werkelijk nog nooit gegeten, realiseer ik me nu ik dit lees. Misschien moet ik daar toch eens verandering in brengen.. je moet tenslotte alles een keer proberen?! 🙂

 3. ik hield echt niet van oesters en nu druk ik me beschaafd uit…
  Totdat…we ze gingen rapen in Zeeland. Daar stonden we op een dijk, de zeewind door de haren, prosseco uit een plastic flute..en een vers geplukte oester ! Ik was om. Dit recept ga ik zeker proberen als we weer eens oesters gaan rapen ( lijkt me spannend )

 4. Ik ril een beetje bij het idee van oesters. Ze lijken me zo glibberig. Maar de waarheid is dat ik ze nog nooit echt heb geprobeerd. Dus ik heb eigenlijk geen recht van spreken. En ze zien er werkelijk schitterend mooi uit bij jouw recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte