HEMELSE KERST AMUSE!
Oesters, je houdt ervan of je vind het helemaal niks! Ik vind ze zelf fan-tas-tisch lekker! Je kan ze op allerlei manieren bereiden, maar nu de feestdagen eraan komen vind ik gegratineerd toch het lekkerst! De Zeeuwse oesters zijn van het bedrijf Vis Winkel online. Hier kan je online allerlei bijzondere vissoorten bestellen, super handig! Gegratineerde oesters met oude kaas en citroen is een watertandend lekkere amuse. Als je deze heerlijke oesters (of andere vis) wilt bestellen heb ik hieronder een €5,- kortingscode voor je!
Je hebt allerlei Zeeuwse oestersoorten, maar in de volksmond hebben ze het over Zeeuwse oesters. Je hebt wel twee soorten oesters. Namelijk de Zeeuwse platte en de Zeeuwse Creuses. Ze hebben beiden een eigen smaak. In dit recept heb ik de creuses gebruikt! Oesters staan symbool voor culinair genieten en daarom plaats ik ze net voor de kerst. Wist je dat deze oesters bedreigt worden door de Oesterboorder, dit is een slakje dat zich door de schelp van de oester eet en vervolgens leeg zuigt. Er wordt gezocht naar een oplossing. Je kan deze branche helpen door vaker oesters te serveren! Je kan ze puur eten met wat verse citroensap of gegratineerd zoals in het recept hieronder.
Serveertip:
Lekker met wat brood om nog even te dippen in de overgebleven sap van de oesters.
De oesters en andere vissoorten mag je online bestellen met deze kortingscode!
Gebruik voor €5,- korting deze code: Lemon
Dit recept is in samenwerking met Viswinkel Online ontwikkelt.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
13 reacties
Het ziet er goed uit, maar ik heb nog nooit oesters geprobeerd. Het lijkt me niet zo lekker 😉
Het ziet er lekker uit, maar oesters… nee dat is echt niet mijn ding!
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dit nog niet eerder heb geprobeerd. Slakken, mosselen, dat dan weer wel (iets heel anders natuurlijk). De foto’s zien er zo prachtig uit en het gerecht zo smakelijk dat ik nu toch wel heel nieuwsgierig ben geworden.
Ziet er allemaal lekker uit. ik denk dat de smaken goed bij elkaar passen. Ik vind sowieso lemon altijd wel goed smaken bij vis.
Het ziet er zo wel erg lekker uit, ik heb geen idee of ik ze lekker vind eigenlijk. Ik heb ze nog nooit op.
Wat heb je dat mooi gemaakt! Ik heb nog nooit oesters op..
Oesters spreken me niet enorm aan maar misschien moet ik ze gewoon een keer proberen als ik de kans krijg. Zoals jij ze hebt klaargemaakt zien ze er wel smakelijk uit.
Oesters! Ik heb ze werkelijk nog nooit gegeten, realiseer ik me nu ik dit lees. Misschien moet ik daar toch eens verandering in brengen.. je moet tenslotte alles een keer proberen?! 🙂
ik hield echt niet van oesters en nu druk ik me beschaafd uit…
Totdat…we ze gingen rapen in Zeeland. Daar stonden we op een dijk, de zeewind door de haren, prosseco uit een plastic flute..en een vers geplukte oester ! Ik was om. Dit recept ga ik zeker proberen als we weer eens oesters gaan rapen ( lijkt me spannend )
Dat ziet er heerlijk uit. Alle gerechten zijn heerlijk op je blog.
Ik ril een beetje bij het idee van oesters. Ze lijken me zo glibberig. Maar de waarheid is dat ik ze nog nooit echt heb geprobeerd. Dus ik heb eigenlijk geen recht van spreken. En ze zien er werkelijk schitterend mooi uit bij jouw recept!