Zalm ceviche met passievrucht & citroen
Naar recept gaan Recept afdrukken

Zalm ceviche met passievrucht & citroen

Naast het limoncello recept uit het The Lemon Kitchen kookboek is deze zalm ceviche ook een favoriet. Dit is een van de 7 ‘pers’ recepten die ii de komende tijd met jullie ga delen. Vis laten garen in citroensap: ceviche is geweldig om te maken!
Door het zuur van de citroen stollen de eiwitten in de vis, een magisch proces; ik vond het als kind al fascinerend (en lekker). Zalm is een perfecte vis voor een ceviche. De passievrucht en de citroen samen geven het gerecht een onvergetelijke kick.

Ceviche is langzaam gegaarde vis in fris-zure citrussap

Tip: Lekker met zelfgemaakte crostini! Snijd wat (zuurdesem) stokbrood in dunne plakken, smeer deze in met wat olijfolie en zet ze 5-7 minuten in de oven op 200 °C (grillstand). 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Zesteur
Zalm ceviche met passievrucht & citroen

Zalm ceviche met passievrucht & citroen

Trefwoord Ceviche, gezonde gerechten, Hartige recepten, ontbijt & lunch, vis recepten
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Zesteur
  • handpers
INGREDIËNTEN
  • 500 g verse zalm zonder huid
  • 2 passievruchten
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 biologische citroen (sap, zeste en citroenkrulletjes)
  • verse cress, zoals tuinkers
  • snuf zeezout en peper
BEREIDING
  • Snijd de zalm in mooie dunne plakjes en leg deze op een schaal.
  • Maak de marinade van het vruchtvlees van de passievrucht (inclusief de pitjes), olijfolie, 1 el citroensap en zout en peper.
  • Proef de dressing en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
  • Schenk de marinade over de zalmplakjes en strooi er verse cressblaadjes overheen.
  • Gebruik de zesteur om nog wat citroenkrulletjes over de zalmceviche te verdelen. Serveer direct.

Zalm ceviche met passievrucht

Als kind was ik al verzot op ceviche, ik vond het garingsproces heel interessant en tegelijkertijd ook bijzonder smaakvol. Zalm is naast citroen, passievrucht en avocado mijn top 4 aan ingrediënten.
Allemaal zo rijk aan smaak en passen ook nog eens goed bij elkaar!
Bekijk anders eens mijn afstudeer commercial van The Lemon Kitchen, hier zie je o.a. mijn passie voor ceviche, citroenen, recepten, styling & fotografie terug.

Recepten met citroen

Ook gek op gerechten met citroen zoals deze zalm ceviche?
Pin dan deze afbeelding in een van je Pinterest borden.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte