Naast het limoncello recept uit het The Lemon Kitchen kookboek is deze zalm ceviche ook een favoriet. Dit is een van de 7 ‘pers’ recepten die ii de komende tijd met jullie ga delen. Vis laten garen in citroensap: ceviche is geweldig om te maken!
Door het zuur van de citroen stollen de eiwitten in de vis, een magisch proces; ik vond het als kind al fascinerend (en lekker). Zalm is een perfecte vis voor een ceviche. De passievrucht en de citroen samen geven het gerecht een onvergetelijke kick.
Zalm Ceviche
Ceviche is langzaam gegaarde vis in fris-zure citrussap. Kies voor het MSC-keurmerk als je met dit recept aan de slag gaat. Tip: Lekker met zelfgemaakte crostini! Snijd wat (zuurdesem) stokbrood in dunne plakken, smeer deze in met wat olijfolie en zet ze 5-7 minuten in de oven op 200 °C (grillstand).
5 reacties
Al 3 x gemaakt haha! Zo blij met je boek