Tafel oesters uit Yerseke in Zeeland, lekker met biologische citroen en kaviaar. Een mooi, simpel en feestelijk recept voor als je er echt een feestje van wilt maken.
12stuks tafel oesters uit ZeelandBestel bij viswinkelonline.nl
1 eetlepelkaviaar Bestel bij viswinkelonline.nl
½stukbiologische citroen*Ekoplaza, markt of supermarkt
Instructions
Dit is natuurlijk een erg eenvoudig recept, maar het openmaken van de oesters vraagt wel om geduld en techniek.
Oester techniek
Een oester openen gaat het beste met een oestermes, deze kan je bij erbij bestellen. Je steekt dit speciale mes in het scharnier, vervolgens snijd je de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Let op: niet te lomp, voor je het weet zit er kruis in je oester .Voor een mooie presentatie snijd je de oester aan de onderkant van de schelp los en draai je hem om.
Als de oester open is doe je een theelepel van de kaviaar er op en als laatste wat citroenkrulletjes (schil van de citroen). Gebruik hiervoor de zesteur of handrasp.