CHALLENGE WINNAAR!
Het is alweer week 3 van de EkoPlaza 5x LKKRDR challenge en weet je wat!? Ik heb deze week gewonnen! Waarom? Onder andere omdat ik fruit verwerkt heb in een hartig gerecht! Vind jij dat ook zo lekker? Met de quinoa (wat je trouwens uitspreekt als kienwa), de aardbeitjes en de gedroogde abrikozen heb ik krokante kip met abrikozen en quinoa salade gemaakt. Benieuwd welke producten nog meer in de aanbieding zijn? Neem een kijkje op mijn Instagram!

Biologisch

Ik eet niet zo vaak vlees, maar als ik dan voor een stukje kies, wil ik wel dat het biologisch is en (h)eerlijk wordt. De kippenbout heb ik gevuld met de gedroogde abrikoos en ingesmeerd met wat olijfolie en citroenrasp! Hieronder staat het recept voor de Krokante kip met abrikozen en quinoa salade, lekker met zoete aardbeitjes! 

Zoet mét hartig

Sommige mensen gruwelen ervan, maar ik vind het dus echt héérijk! Het is voor mij juist een toevoeging waardoor je hele gerecht in balans komt. Doordat je iets zoets toevoegt, aan een vaak hartig gerecht, waarin bij The Lemon Kitchen áltijd een fris element zit. Kom je sowieso tot mooi gerecht!

Krokante kip met abrikozen en quinoa salade

Bereidingstijd: 35 minuten 

Ingrediënten: (2 personen) 

 • *200 gram Quinoa (eigen merk EkoPlaza)
 • 1 gele courgette
 • *Handje vol gedroogde abrikozen
 • *1/2 bakje aardbeien (6 stuks)
 • 1 biologische citroen
 • 2 kippenbouten
Toevoegen:
 • Verse kruiden zoals (basilicum en peterselie)
 • Olijfolie 
Benodigdheden:
 • Handrasp
 • Oven 
 • Grillpan

Bereidingswijze

1. Smeer als eerste de kip in met wat olijfolie, citroenrasp en peper & zout. Zet de oven aan op 190/200 graden en leg de kip in een ovenschaal, voeg hier de abrikozen aan toe (eventueel onder en in de kip) en zet voor 25/30 minuten in de oven. Houdt de kip in de gaten en laat hem lekker krokant en goudbruin worden.
2. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Voeg vervolgens wat citroenrasp, en fijn gesneden verse kruiden door de quinoa. Snijd de aardbeitjes door vieren en de abrikozen in kleine blokjes en meng met de quinoa salade. 
3. Zet een grillpan aan en leg hier de (met olie ingesmeerde)courgette plakken op en haal uit de pan als er grillstrepen opstaan. Grill hier ook 2 stukken citroen mee (zie afbeelding). Lekker voor over de quinoa salade!
4. Serveer de kip en salade met verse kruiden!
Smakelijk! 
 
Ben je nieuwsgierig wat ik afgelopen 2 weken heb gemaakt met de 5x LKKRDR challenge? 

Blueberry pancakes met muesli & citroen én wilde tomaten salade met buffermozzarella
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Print Friendly, PDF & Email
on 6 juni 2018

Dit lijkt me heel lekker met de combi met abrikozen, wat een goede tip weer

on 6 juni 2018

Wat ziet dit er lekker uit! Mijn man is dol op kip dus het gerecht zou hier wel in de smaak vallen denk ik! 🙂

on 6 juni 2018

Een heerlijke maaltijd voor bij dit warme weer. Voedzaam, maar niet te zwaar op de maag. Tenminste zo lijkt het mij.

on 6 juni 2018

Lekker, ook met dit warme weer

on 6 juni 2018

Oh wow, die foto! Daar krijg je toch op slag honger van?!

on 6 juni 2018

De combinatie zoet met hartig lijkt me zeker de moeite om eens te proberen. Zelf ben ik niet zo creatief in de keuken, dus dit is een leuk idee voor me.

on 6 juni 2018

Super hard bedankt voor deze lekkere tip. Dat wil ik ook eens maken.

on 6 juni 2018

Wat ziet dat er heerlijk uit zeg, en je foto’s zijn ook zo prachtig. Ik vond het eerst een vreemde combinatie vlees met fruit. Totdat ik jaren geleden een keer kip met aardbeien kreeg voorgeschoteld…heerlijk.

on 6 juni 2018

Wat een heerljke combi lijkt dit mij.

on 6 juni 2018

Wat ziet er lekker uit! Ik wil Quinoa proeven, nog nooit gegeten

http://dhini.nl

on 6 juni 2018

Dat ziet er heerlijk uit. Ik combineer ook graag zoet met hartig, maar mijn Lief is geen fan…

on 7 juni 2018

Wat ziet dit gerecht er heerlijk uit en het ziet er naar uit dat het niet veel werk is. Misschien dit weekend eens proberen 🙂

on 7 juni 2018

Dit ziet er weer heerlijk uit, mooi prestatie ook nog

on 8 juni 2018

Oeeh zo lekker, ik ben gek op kip en de combinatie met abrikozen is echt goed inderdad.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.