Krokante kip met abrikozen en quinoa salade

Krokante kip met abrikozen en quinoa salade

Krokante kip abrikozen en quinoa salade

Krokante kip met abrikozen en quinoa salade

CHALLENGE WINNAAR!

Het is alweer week 3 van de EkoPlaza 5x LKKRDR challenge en weet je wat!? Ik heb deze week gewonnen! Waarom? Onder andere omdat ik fruit verwerkt heb in een hartig gerecht! Vind jij dat ook zo lekker? Met de quinoa (wat je trouwens uitspreekt als kienwa), de aardbeitjes en de gedroogde abrikozen heb ik krokante kip met abrikozen en quinoa salade gemaakt. Benieuwd welke producten nog meer in de aanbieding zijn? Neem een kijkje op mijn Instagram!


Biologisch

Ik eet niet zo vaak vlees, maar als ik dan voor een stukje kies, wil ik wel dat het biologisch is en (h)eerlijk wordt. De kippenbout heb ik gevuld met de gedroogde abrikoos en ingesmeerd met wat olijfolie en citroenrasp! Hieronder staat het recept voor de Krokante kip met abrikozen en quinoa salade, lekker met zoete aardbeitjes!


Zoet mét hartig

Sommige mensen gruwelen ervan, maar ik vind het dus echt héérijk! Het is voor mij juist een toevoeging waardoor je hele gerecht in balans komt. Doordat je iets zoets toevoegt, aan een vaak hartig gerecht, waarin bij The Lemon Kitchen áltijd een fris element zit. Kom je sowieso tot mooi gerecht!


Ben je nieuwsgierig wat ik afgelopen 2 weken heb gemaakt met de 5x LKKRDR challenge?
Blueberry pancakes met muesli & citroen én wilde tomaten salade met buffermozzarella!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Krokante kip abrikozen en quinoa salade

Krokante kip abrikozen en quinoa salade

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kip recepten, krokante kip, quinoa salade
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • Grillpan
INGREDIËNTEN
  • *200 gram Quinoa eigen merk EkoPlaza
  • 1 gele courgette
  • *Handje vol gedroogde abrikozen
  • *1/2 bakje aardbeien 6 stuks
  • 1 biologische citroen
  • 2 kippenbouten
  • Toevoegen:
  • Verse kruiden zoals basilicum en peterselie
  • Olijfolie
BEREIDING
  • Smeer als eerste de kip in met wat olijfolie, citroenrasp en peper & zout. Zet de oven aan op 190/200 graden en leg de kip in een ovenschaal, voeg hier de abrikozen aan toe (eventueel onder en in de kip) en zet voor 25/30 minuten in de oven. Houdt de kip in de gaten en laat hem lekker krokant en goudbruin worden.
  • Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Voeg vervolgens wat citroenrasp, en fijn gesneden verse kruiden door de quinoa. Snijd de aardbeitjes door vieren en de abrikozen in kleine blokjes en meng met de quinoa salade.
  • Zet een grillpan aan en leg hier de (met olie ingesmeerde)courgette plakken op en haal uit de pan als er grillstrepen opstaan. Grill hier ook 2 stukken citroen mee (zie afbeelding). Lekker voor over de quinoa salade!
  • Serveer de kip en salade met verse kruiden!
    Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

16 reacties

  1. Wat ziet dit gerecht er heerlijk uit en het ziet er naar uit dat het niet veel werk is. Misschien dit weekend eens proberen 🙂

  2. Wat ziet dat er heerlijk uit zeg, en je foto’s zijn ook zo prachtig. Ik vond het eerst een vreemde combinatie vlees met fruit. Totdat ik jaren geleden een keer kip met aardbeien kreeg voorgeschoteld…heerlijk.

  3. De combinatie zoet met hartig lijkt me zeker de moeite om eens te proberen. Zelf ben ik niet zo creatief in de keuken, dus dit is een leuk idee voor me.

  4. Een heerlijke maaltijd voor bij dit warme weer. Voedzaam, maar niet te zwaar op de maag. Tenminste zo lijkt het mij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept