+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

CHALLENGE WINNAAR!
Het is alweer week 3 van de EkoPlaza 5x LKKRDR challenge en weet je wat!? Ik heb deze week gewonnen! Waarom? Onder andere omdat ik fruit verwerkt heb in een hartig gerecht! Vind jij dat ook zo lekker? Met de quinoa (wat je trouwens uitspreekt als kienwa), de aardbeitjes en de gedroogde abrikozen heb ik krokante kip met abrikozen en quinoa salade gemaakt. Benieuwd welke producten nog meer in de aanbieding zijn? Neem een kijkje op mijn Instagram!

Biologisch

Ik eet niet zo vaak vlees, maar als ik dan voor een stukje kies, wil ik wel dat het biologisch is en (h)eerlijk wordt. De kippenbout heb ik gevuld met de gedroogde abrikoos en ingesmeerd met wat olijfolie en citroenrasp! Hieronder staat het recept voor de Krokante kip met abrikozen en quinoa salade, lekker met zoete aardbeitjes! 

Zoet mét hartig

Sommige mensen gruwelen ervan, maar ik vind het dus echt héérijk! Het is voor mij juist een toevoeging waardoor je hele gerecht in balans komt. Doordat je iets zoets toevoegt, aan een vaak hartig gerecht, waarin bij The Lemon Kitchen áltijd een fris element zit. Kom je sowieso tot mooi gerecht!

Krokante kip met abrikozen en quinoa salade

Bereidingstijd: 35 minuten 

Ingrediënten: (2 personen) 

  • *200 gram Quinoa (eigen merk EkoPlaza)
  • 1 gele courgette
  • *Handje vol gedroogde abrikozen
  • *1/2 bakje aardbeien (6 stuks)
  • 1 biologische citroen
  • 2 kippenbouten
Toevoegen:
  • Verse kruiden zoals (basilicum en peterselie)
  • Olijfolie 
Benodigdheden:
  • Handrasp
  • Oven 
  • Grillpan

Bereidingswijze

1. Smeer als eerste de kip in met wat olijfolie, citroenrasp en peper & zout. Zet de oven aan op 190/200 graden en leg de kip in een ovenschaal, voeg hier de abrikozen aan toe (eventueel onder en in de kip) en zet voor 25/30 minuten in de oven. Houdt de kip in de gaten en laat hem lekker krokant en goudbruin worden.
2. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Voeg vervolgens wat citroenrasp, en fijn gesneden verse kruiden door de quinoa. Snijd de aardbeitjes door vieren en de abrikozen in kleine blokjes en meng met de quinoa salade. 
3. Zet een grillpan aan en leg hier de (met olie ingesmeerde)courgette plakken op en haal uit de pan als er grillstrepen opstaan. Grill hier ook 2 stukken citroen mee (zie afbeelding). Lekker voor over de quinoa salade!
4. Serveer de kip en salade met verse kruiden!
Smakelijk! 
 
Ben je nieuwsgierig wat ik afgelopen 2 weken heb gemaakt met de 5x LKKRDR challenge? 

Blueberry pancakes met muesli & citroen én wilde tomaten salade met buffermozzarella
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This