Heb je het al op Instagram voorbij zien komen? Ik doe de komende 5 weken mee aan de 5X LKKRDR campagne van EkoPlaza, dé biologische supermarkt van Nederland. Hier ga ik wekelijks aan de slag met de producten die in de aanbieding zijn om voedselverspilling tegen te gaan! EkoPlaza is een fijne plek waar ik onder andere mijn biologische citroenen haal. Afgelopen februari ben ik met mijn vriend naar Sicilië geweest om de lekkerste citroenen te bewonderen. Daar ben ik bij de citroenleverancier van EkoPlaza geweest. Deze citroenen zijn ge-wel-dig! Heel anders dan de Spaanse (zure) citroenen, deze citroenen zijn vol van smaak, aroma en frisheid. Doordat ze biologisch zijn kan je ook de zest optimaal gebruiken. Bij de blue berry pancakes met muesli en citroen, past de citroenrasp écht perfect!  Het gerecht is zoet, romig, fris en heeft structuur. Een gezonde en lekkere start van de dag!

Hoe herken je nou de EkoPlaza/Siciliaanse citroenen?

De Italiaanse (Siciliaanse) citroenen zijn te herkennen aan de ronde vorm (In Sicilië noemde ze dit de vrouwelijke borstvorm), dikke zest laag en de tepel vorm aan de zijkant. Als je in de supermarkten loopt dan zie je vooral de ovale citroenen met een dunne zestlaag en een intense glanslaag (bestrijdingsmiddel). Deze koop ik liever niet, en die in een netje al helemaal niet (deze zijn snel bedorven en veel te zuur als je het mij vraagt).

Blue berry pancakes met muesli, citroen en yoghurt

Ingrediënten:
De schuingedrukte ingrediënten zijn (deze week) bij de EkoPLaza in de aanbieding

  • 1 bakje verse blauwe bessen
  • 1/4 pak pannenkoeken of American pancakes (+ benodigdheden)
  • 4 eetlepels Almond naturel van Abbot Kinney’s
  • 1 biologische citroen
  • Handje vol Meesters van de Halm spelt muesli extra rijk
  • Olijfolie of bakboter

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Bakpan
  • Garde  

Bereidingswijze:

1. Bereidt als eerste het pannenkoeken beslag zoals op de verpakking staat en voeg hier nog wat extra muesli, 1/2 bakje blauwe bessen en wat zest(rasp) van de citroen aan toe. Roer nog even door.
2. Voeg daarna de olijfolie/bakboter in de pan en als het heet genoeg is voeg je telkens wat van het pannenkoekenbeslag toe. 
Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken en houdt ze in de gaten.
3. Draai ze vervolgens om als ze mooi goudbruin zijn geworden.
4. Pak nu 4 eetlepels yoghurt en meng met wat citroenrasp en een druppeltje citroensap en serveer met wat blauwe bessen.
Smakelijk! 

Ben je benieuwd wat ik volgende keer ga maken?

Houdt voortaan The Lemon Kitchen Instagram in de gaten, daar zie je ook gelijk welke producten die week in de aanbieding zijn bij de EkoPlaza. Misschien zal af en toe een receptje van deze 5x LKKRDR weken op de website verschijnen. Wist je dat je tijdens deze weken kan sparen voor de Food Huggers? 

Food Huggers bij EkoPlaza

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!

Ben je gek op gerechten met blauwe bessen? Maak dan eens wentelteefjes met bacon en yoghurtdressing!
#gesponsord, maar ontwikkeld en beschreven met eigen mening!

Print Friendly, PDF & Email
on 23 mei 2018

Maak het regelmatig. Lekker hoor!

on 23 mei 2018

Ja lekker, ik ben ook van de pannenkoeken met blauwe bessen! Ik ga er eens wat citroenzest door doen, ben benieuwd.

on 23 mei 2018

Blauwe bessen zijn heerlijk en eerlijk probeer ik het nooit met pannenkoeken, toch maar eens doen, brengt er dan weer even een beetje vitamines bij!

on 24 mei 2018

Dankjewel voor het duidelijke recept! Hiermee moet het zeker lukken om deze pannenkoeken te maken.

on 24 mei 2018

Wauw, wat goed en leuk dat je zo met biologisch eten bezig bent hihi!? Dit recept lijkt me echt lekker om een keer te proberen?

on 24 mei 2018

Oeh ja ik ben gek op blauwe bessen!!

on 24 mei 2018

Heerlijk! Mijn vriend maakt ze met dezelfde bite als poffertjes. Lekker. Ik maak er echt pannenkoeken van en dus wat droger. Ik moet nog wat oefenen dus.

on 24 mei 2018

Lekker hoor! 🙂

on 24 mei 2018

wat een ontzettende leuke actie is dit zeg en dit recept is al prima! Wat zijn dei Food Huggers precies?

on 24 mei 2018

Ik heb gisteren dus 2 hele grote bakken blauwe bessen gekocht. Ik weet nu wat ik er van kan maken haha. Prachtige foto’s!

on 24 mei 2018

nog even wachten…de bosbessen in de tuin zijn nog niet plukbaar

on 24 mei 2018

Love blauwe bessen dus ga ik zeker maken.

on 24 mei 2018

Foodhuggers hebben wij hier ook. Super handig! En in die pannenkoeken heb ik nu wel zin gekregen. Jammer genoeg is er heen EkoPlaza in België, dus ik moet andere citroenen vinden die even lekker zijn!!

on 24 mei 2018

Hier kun je mij wel voor wakker maken hoor, ziet er heerlijk uit!

on 25 mei 2018

Mmmh Pancakes! Altijd lekker en al zeker met blauwbessen.

on 25 mei 2018

Ik vind je presentatie ook zo mooi. Het lijkt me niet alleen lekker, het is ook een feestje om naar te kijken.

on 25 mei 2018

Wat ziet het er weer superlekker uit meis! Ik vind je site ook echt top!

on 25 mei 2018

Eigenlijk eet ik niet zo heel veel blauwe bessen. Ik vind de smaak vrij heftig. Zelfs dingen als cassis drink ik niet.

on 25 mei 2018

Wat een geweldig idee, die food huggers! En het recept is ook weer prachtig, maar als je foto’s maakt zoals jij dan kan een gerecht ook niet anders dan heerlijk op de foto staan 🙂 Blauwe bessen vind ik heerlijk, kan ik zo een heel doosje van leegeten!

on 25 mei 2018

Aah ik ben gek op blueberry en op pannekoek. Dit recept ga ik meteen proberen!

on 25 mei 2018

I love me some blueberry, jij maakt het zo heerlijk er uit zien..love it <3

on 25 mei 2018

lekker gezond recept, lijkt me lekker voor op een zondag met de kinderen.

on 25 mei 2018

Ziet er verrukkelijk uit!

on 25 mei 2018

Ohh lekker! Ik maak ze altijd zonder bessen, maar dit is weer eens wat anders!

on 25 mei 2018

Dit is iets waar ik heel gelukkig van word

on 25 mei 2018

Nah, we zijn geen fan van blauwe bessen dus deze keer pas ik even.

on 26 mei 2018

Ben verzot op blauwe bessen! Bedankt voor dir recept!!!!!

on 2 juni 2018

Ahhhhhhhhhhh!! Mag ik dit nu misschien? #ikgadezeopslaan!

on 2 juni 2018

Hahah leuk!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.