+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wat is er fijner dan de combinatie van tomaten en buffelmozzarella? Gekleurde tomaten met allerlei eigen perfecte smaakjes. Ik ben een een fan van cherrytomaatjes, honingtomaatjes en de mini variant van de trostomaat. Waarom!? Omdat er gewoon veel meer smaak in zit. Op de foto zie je ze variëren van groen tot bijna bruin. De meest intense bruin/paarse heeft zelfs wat weg van de smaak Umami (hartig). Terwijl de groene weer heel fris is.  Zoals al eerder verteld zweer ik bij buffelmozzarella, het is romig, hartig, vol van smaak en heeft zelfs een zuurtje. Het recept van de gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella, cashewnoten, postelein en citroenrasp staat hieronder in stappen uitgelegd. 

Waar haal je deze ingrediënten?

Deze week zijn een paar van de ingrediënten in de aanbieding bij de EkoPlaza. Een 100% biologische winkel naar mijn hart, waar smaak, kwaliteit en duurzaamheid voorop staat. 

Waarom buffelmozzarella?

Sommige mensen zijn nog niet bekend met de verschillen tussen de gewone en de buffel variant. Ik kies altijd voor buffelmozarella, ondanks dat het vaak drie keer zo duur is. Het is gemaakt van zuivel van een waterbuffel en dat is écht veel smaakvoller. Het wordt allebei op de zelfde manier gemaakt alleen is de structuur en smaak vele malen beter. Ik krijg buikpijn van koemelk en bij de buffelmozzarella heb ik nergens last van! Wist je dat er ook zoiets als burrata bestaat? Dat is eigenlijk nog lekkerder. Het is buffelmozzarella gevuld met mascarpone. 

Gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella

Bereidingstijd: 15 minuten
(2 personen)

Ingrediënten: (Onderstaande ingrediënten zijn allemaal verkrijgbaar bij EkoPlaza!)

  • Gekleurde tomaatjes van EkoPlaza (Elk tomaatje heeft zo zijn eigen smaak, heerlijk!)
  • Tamari Cashew snack
  • Vers desembrood van de EkoPLaza 
  • Biologische buffelmozzarella
  • Biologische citroen (EkoPlaza)
    Extra toevoegen
    • Olijfolie (de lekkerste die je hebt)
    • Postelein of veldsla
    • Kombucha Karma gember drankje 
Benodigdheden: handrasp
Bereidingswijze
  1. Was als eerste de gekleurde tomaatjes even en snijd ze vervolgens doormidden. Pak een mooie schaal en verdeel de tomaatjes over de schaal.
  2. Verdeel vervolgens een handje vol van de cashewnoten over de tomaatjes en verkruimel eventueel
  3. Snijd daarna de Buffelmozzarella in plakken en leg in het midden van de salade en verdeel vervolgens de postelein of veldsla over de salade
  4. Maak nu de dressing door wat citroensap te mengen met de olijfolie, citroenrasp, peper en zout. Besprenkel dit vervolgens over de salade
  5. Serveer als laatste de overige dressing bij het heerlijke desembrood!

Wat past dit lichte gerecht toch perfect bij deze zonnige dagen! Smakelijk!

Tip:
Tegenwoordig verkopen ze ook buffelmozzarella bij de Lidl, lekker en vervolgens ook nog eens goedkoop!

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!

Ben je net zoals ik gek op salades met tomaten? Maak dan eens salade van JOYN tomaten met halloumi en bloedsinaasappel. 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This