Wat is er fijner dan de combinatie van tomaten en buffelmozzarella? Gekleurde tomaten met allerlei eigen perfecte smaakjes. Ik ben een een fan van cherrytomaatjes, honingtomaatjes en de mini variant van de trostomaat. Waarom!? Omdat er gewoon veel meer smaak in zit. Op de foto zie je ze variëren van groen tot bijna bruin. De meest intense bruin/paarse heeft zelfs wat weg van de smaak Umami (hartig). Terwijl de groene weer heel fris is.  Zoals al eerder verteld zweer ik bij buffelmozzarella, het is romig, hartig, vol van smaak en heeft zelfs een zuurtje. Het recept van de gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella, cashewnoten, postelein en citroenrasp staat hieronder in stappen uitgelegd. 

Waar haal je deze ingrediënten?

Deze week zijn een paar van de ingrediënten in de aanbieding bij de EkoPlaza. Een 100% biologische winkel naar mijn hart, waar smaak, kwaliteit en duurzaamheid voorop staat. 

Waarom buffelmozzarella?

Sommige mensen zijn nog niet bekend met de verschillen tussen de gewone en de buffel variant. Ik kies altijd voor buffelmozarella, ondanks dat het vaak drie keer zo duur is. Het is gemaakt van zuivel van een waterbuffel en dat is écht veel smaakvoller. Het wordt allebei op de zelfde manier gemaakt alleen is de structuur en smaak vele malen beter. Ik krijg buikpijn van koemelk en bij de buffelmozzarella heb ik nergens last van! Wist je dat er ook zoiets als burrata bestaat? Dat is eigenlijk nog lekkerder. Het is buffelmozzarella gevuld met mascarpone. 

Gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella

Bereidingstijd: 15 minuten
(2 personen)

Ingrediënten: (Onderstaande ingrediënten zijn allemaal verkrijgbaar bij EkoPlaza!)

  • Gekleurde tomaatjes van EkoPlaza (Elk tomaatje heeft zo zijn eigen smaak, heerlijk!)
  • Tamari Cashew snack
  • Vers desembrood van de EkoPLaza 
  • Biologische buffelmozzarella
  • Biologische citroen (EkoPlaza)
    Extra toevoegen
    • Olijfolie (de lekkerste die je hebt)
    • Postelein of veldsla
    • Kombucha Karma gember drankje 
Benodigdheden: handrasp
Bereidingswijze
  1. Was als eerste de gekleurde tomaatjes even en snijd ze vervolgens doormidden. Pak een mooie schaal en verdeel de tomaatjes over de schaal.
  2. Verdeel vervolgens een handje vol van de cashewnoten over de tomaatjes en verkruimel eventueel
  3. Snijd daarna de Buffelmozzarella in plakken en leg in het midden van de salade en verdeel vervolgens de postelein of veldsla over de salade
  4. Maak nu de dressing door wat citroensap te mengen met de olijfolie, citroenrasp, peper en zout. Besprenkel dit vervolgens over de salade
  5. Serveer als laatste de overige dressing bij het heerlijke desembrood!

Wat past dit lichte gerecht toch perfect bij deze zonnige dagen! Smakelijk!

Tip:
Tegenwoordig verkopen ze ook buffelmozzarella bij de Lidl, lekker en vervolgens ook nog eens goedkoop!

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!

Ben je net zoals ik gek op salades met tomaten? Maak dan eens salade van JOYN tomaten met halloumi en bloedsinaasappel. 

Print Friendly, PDF & Email
on 29 mei 2018

Mozzarella is zo lekker, maar er zit wel heel duidelijk verschil in smaak qua merken, De duurdere heeft meer smaak. Ik ben dol optochten,d us ik ga dit eens maken, lekker hoor. Alleen doe ik de postelein vervangen door de veldsla wat je al aangeeft. Ik heb et vaak postelein moeten eten op mijn werk vroeger, brrr

on 29 mei 2018

Zelf gebruik ik ook alleen buffel mozzarella. Vele malen lekkerder. Die gewone smaakt vaak een beetje plastic achtig. Recept ziet er heerlijk uit!

on 29 mei 2018

Wow!! Dit ziet er fotogeniek en heerlijk uit zeg! Ik ben dol op tomaat en mozzarella dus dit is echt iets voor mij

on 29 mei 2018

Ik heb niemand in huis die mozzarella lust! Maar verschillende soorten tomaatjes vallen hier altijd in de smaak en voor een slaatje is iedereen te vinden!
Ik ben wel een dan van je foto’s!

on 29 mei 2018

Hoi sofie, weet je zeker dat ze ook buffel mozzarella ooit hebben geproefd?

on 29 mei 2018

ik beken : ik proef het verschil niet….maar…er is hoop. Wie weet heeft de marktkraam me helemaal geen buffelmozeralla verkocht. Maar koeien mozerella voor veel geld!

Felice
https://www.vrouwenpower.nl/

on 29 mei 2018

Het ziet er alweer lekker uit! Wat maak je er toch mooie foto’s bij elke keer!

on 29 mei 2018

Ik vind burrata fantastisch. Daar mag je me voor wakker maken. Zo vele malen lekkerder dan gewone mozzarella!!!

on 29 mei 2018

Dit ziet er een smakelijk bordje uit!

on 29 mei 2018

ik eet ook regelmatig tomaatjes met mozarella. Heerlijk en eenvoudig. Perfect voor de zomer.

on 29 mei 2018

Dat ziet er lekker vrolijk uit!

on 31 mei 2018

Toevallig laatst eens voor het eerst buffelmozzerella gegeten en was erg lekker! Goede tip dat je het nu ook bij Lidl kan kopen, dat wist ik niet. Ik ga deze salade zeker maken

on 2 juni 2018

Jaa ze zijn bij de Lidl vaak snel op, vanwege de goede kwaliteit en de lage prijs. Maar ik vind ze echt súper lekker daar! Als je ze ziet, inslaan hahah!

on 31 mei 2018

Wat weer een heerlijk recept! Sla ik zeker op om binnenkort even uit te testen!

on 1 juni 2018

Leuk ! Dankjewel, laat je weten als je het gemaakt hebt?

on 2 juni 2018

Ik ben niet zo heel gek op mozzarella, behalve gesmolten op pizza haha.

on 2 juni 2018

Hoi Laura, het artikel gaat ook over buffel mozzarella :-), heb je die wel eens geproefd?

on 2 juni 2018

Dit lijkt me heerlijk! Wat een mooi kleurrijk bord ook 🙂

on 2 juni 2018

Ziet er heerlijk uit!

on 2 juni 2018

Oehh lekker!

on 2 juni 2018

Wow, weer een aanrader. En met mijn lievekingsingrediënten. Bedankt.

on 3 juni 2018

Ik ben niet zo’n fan van tomaten, maar desondanks ziet het er erg lekker uit.

on 3 juni 2018

Ben net wakker en als ik de foto zie krijg ik meteen zin in dit recept, zelfs als ontbijt. Helaas gister wel de wilde tomaatjes, maar niet de mozzerella gekocht bij de EkoPlaza (geweldige winkel).
We gaan het recept zeker een keer maken.

on 3 juni 2018

Je hebt telkens weer de meeste speciale gerechten, i love it!

on 3 juni 2018

Ik vind het altijd weer bijzonder dat kaas in een salade kan! Deze salade ziet er prachtig kleurrijk uit.

on 4 juni 2018

Oeh lekker, ik ben gek op mozerella ?

on 4 juni 2018

Ziet er heel kleurrijk en tegelijk lekker uit!

on 6 juni 2018

O heerlijk! Meteen zin in.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.