Gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella

Gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella

Wat is er fijner dan de combinatie van tomaten en buffelmozzarella? Gekleurde tomaten met allerlei eigen perfecte smaakjes. Ik ben een een fan van cherrytomaatjes, honingtomaatjes en de mini variant van de trostomaat. Waarom!? Omdat er gewoon veel meer smaak in zit. Op de foto zie je ze variëren van groen tot bijna bruin. De meest intense bruin/paarse heeft zelfs wat weg van de smaak Umami (hartig). Terwijl de groene weer heel fris is.  Zoals al eerder verteld zweer ik bij buffelmozzarella, het is romig, hartig, vol van smaak en heeft zelfs een zuurtje. Het recept van de gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella, cashewnoten, postelein en citroenrasp staat hieronder in stappen uitgelegd.

 

5/5
EkoPlaza recept tomaten salade

Gekleurde tomaten salade met buffermozzarella

Porties 2
INGREDIËNTEN
  • Gekleurde tomaatjes van EkoPlaza Elk tomaatje heeft zo zijn eigen smaak, heerlijk!
  • Tamari Cashew snack
  • Vers desembrood van EkoPLaza
  • Biologische buffelmozzarella
  • Biologische citroen EkoPlaza
  • Extra toevoegen
  • Olijfolie de lekkerste die je hebt
  • Postelein of veldsla
  • Kombucha Karma gember drankje
BEREIDING
  • Was als eerste de gekleurde tomaatjes even en snijd ze vervolgens doormidden. Pak een mooie schaal en verdeel de tomaatjes over de schaal.
  • Verdeel vervolgens een handje vol van de cashewnoten over de tomaatjes en verkruimel eventueel
  • Snijd daarna de Buffelmozzarella in plakken en leg in het midden van de salade en verdeel vervolgens de postelein of veldsla over de salade
  • Maak nu de dressing door wat citroensap te mengen met de olijfolie, citroenrasp, peper en zout. Besprenkel dit vervolgens over de salade
  • Serveer als laatste de overige dressing bij het heerlijke desembrood!
  • Wat past dit lichte gerecht toch perfect bij deze zonnige dagen! Smakelijk!

WAAR HAAL JE DEZE INGREDIËNTEN?

Geregeld zijn een paar van deze ingrediënten in de aanbieding bij EkoPlaza. Een 100% biologische winkel naar mijn hart, waar smaak, kwaliteit en duurzaamheid voorop staat.

 

WAAROM BUFFELMOZZARELLA?

Sommige mensen zijn nog niet bekend met de verschillen tussen de gewone en de buffel variant. Ik kies altijd voor buffelmozarella, ondanks dat het vaak drie keer zo duur is. Het is gemaakt van zuivel van een waterbuffel en dat is écht veel smaakvoller. Het wordt allebei op de zelfde manier gemaakt alleen is de structuur en smaak vele malen beter. Ik krijg buikpijn van koemelk en bij de buffelmozzarella heb ik nergens last van! Wist je dat er ook zoiets als burrata bestaat? Dat is eigenlijk nog lekkerder. Het is buffelmozzarella gevuld met mascarpone.

Tip:
Tegenwoordig verkopen ze ook buffelmozzarella bij de Lidl, lekker en vervolgens ook nog eens goedkoop!

 

Ben je net zoals ik gek op salades met tomaten? Maak dan eens salade van JOYN tomaten met halloumi en bloedsinaasappel. 

 

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?

Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!

28 reacties

  1. Ben net wakker en als ik de foto zie krijg ik meteen zin in dit recept, zelfs als ontbijt. Helaas gister wel de wilde tomaatjes, maar niet de mozzerella gekocht bij de EkoPlaza (geweldige winkel).
    We gaan het recept zeker een keer maken.

  2. Toevallig laatst eens voor het eerst buffelmozzerella gegeten en was erg lekker! Goede tip dat je het nu ook bij Lidl kan kopen, dat wist ik niet. Ik ga deze salade zeker maken

  3. Ik heb niemand in huis die mozzarella lust! Maar verschillende soorten tomaatjes vallen hier altijd in de smaak en voor een slaatje is iedereen te vinden!
    Ik ben wel een dan van je foto’s!

  4. Wow!! Dit ziet er fotogeniek en heerlijk uit zeg! Ik ben dol op tomaat en mozzarella dus dit is echt iets voor mij

  5. Zelf gebruik ik ook alleen buffel mozzarella. Vele malen lekkerder. Die gewone smaakt vaak een beetje plastic achtig. Recept ziet er heerlijk uit!

  6. Mozzarella is zo lekker, maar er zit wel heel duidelijk verschil in smaak qua merken, De duurdere heeft meer smaak. Ik ben dol optochten,d us ik ga dit eens maken, lekker hoor. Alleen doe ik de postelein vervangen door de veldsla wat je al aangeeft. Ik heb et vaak postelein moeten eten op mijn werk vroeger, brrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte